Cumartesi, Ekim 17, 2009

O'nu hala tanımayan var mı?


Son İmparator Fedor, Amerika'da ilk defa pay-per-view'da (şifreli kanal / öde-seyret) değil, CBS ile kablolu yayında milyonlara ulaşacak!..

7 Kasım'ı bekleyin...

ilgili önceki haberler:
http://kansporu.blogspot.com/2009/02/fedor-baddest-man-on-planet.html

11 yorum:

Selman ÇETİNKAYA dedi ki...

dünya nın en iyi dövüşçüsü..en sevdiğim mma cı..brett rogers ilk nakavtlı yenilgisini alacak..bence ilk raundda biter maç en fazla ikinci raunt..nakavt olmasada teknik nakavtla biter çünkü rogers yerde dövüşmesini bilmiyor..

artık gelse şu tarih beklemek zor gerçekten böyle maçları..

caglar dedi ki...

video güzel de boş bir dovus daha değil mi?

brett rogers kimdir; hicbir spor gecmisi olmayan, oto tamirhanesinde calısan part time dovuscu.
guclu yumrukları var ve pek bir boks tekniği gozukmuyor. buyuk ihtimalle guresle jiu jitsuyla alakası yok yerde kimbodan farksız. tabii rogersı bu noktaya arlovski getirdi de arlovskiye de cam çene denmiyor mu zaten?
bu mac zuluzinho macını hatırlattı bana onun da brett gibi yenilmezlik serisi vardı. bu macı kazansa fedorun kariyerine birsey katmaz.

ben fedor u lesnar, mir ve junior dos santosa karsı gormek istiyorum. tabii hicbir zaman olmayacak gibi duruyor.

caglar dedi ki...

bir de yazmayı unutmusum rogersın ilginc bir demeci var.

"fedor 30-1 gozukuyor ama maclarının yarısı mma kurallarında değildi yani benim sayıma yakın" demis.

burada neyi kastettiğini anlamadım pride da soccer kick, head stompt a izin verilip amerikada yasak oldugundan ona mı gonderme yapıyor ya da fedor un pride oncesi maclarında kurallar farklı mıydı acaba bilen var mı?

Gabe dedi ki...

fedor'un 30 luk skoru pride ve türdeşi organizasyonlardan alınmış bir şey. ilk maçına 2000'de fln çıkıyordu ve kaşı yarılıp tek yenilgisini almıştı hatta. hepsini izlemiş biri olarak mma'di diyorum ben. Bret Rogers'ın bunu demesi maç oncesi biraz kızıştırma olabilir. Bret Rogers kimki derken bi düşünmek lazım. Neyle karşılaştırıyor neyle ölçüyoruz. Brock Lesnar kim ki asıl? ilaçla şişirilmiş bir kas yığınıdır kendisi. ki bu yüzden başı derde girmiş, meksika sınırında gözaltına alınmıştır, ilaç getirtirken. ağırlık ve hızla 3-4 maç yapıp şampiyon yapıldı bu adam. Aynı şansı Bret Rogers'a da vermek lazım.

Fedor ise o ünvanı Pride GP gecelerinde ardarda 4 maç yapıp 1-2 defa kazanmış bir adam. Kafa ve vücut olarak tam bir sporcu, saygı duymak lazım. UFC'nin dümen suyuna girip beğenmemek olmaz...

Gabe dedi ki...

ayrıca Dirsek vb bu kadar korkutucu olamaz Fedor için. Fedor vs Nog. maçında kafa yedi adam, gozunun ustunde 4 cm yarıkla maça devam etmeye çalışıyordu hiç de ayılıp bayılmıyordu.

caglar dedi ki...

Lesnar konusuna hic katılmıyorum, bana kalırsa lesnar gibi biriyle de hic karsılasmadı fedor.
lesnar hem cok guclu hem cok hızlı, zaten ulusal gures sampiyonu. hızlı sampiyon yapıldı diyoruz ilk 10 da 2 kisiyi yendi demekki agırdan alınsa hata olurdu, ben lesnarı zorlayacak biri bile gormuyorum big nog da buna dahil. ki fedor un efsane maclar saydıgımız 2 mac var big nog ve cro cop. cro cop u da ufc de gorduk, bence yaslanmasıyla da alakası yok cro cop en iyi halinde de dos santosa yenilirdi. big nog lesnar macı da bu soylediklerimi kanıtlayacak.

mma cok genc bir spor ve biz iyi agırsikletler gormedik. yani fedor dısında agırsikletin ne lyoto machidası ne anderson silvası ne gsp si vardı gecmiste. japonyada cok bos mac yapıldıgını dusunuyorum bir suru freak show.

ilac konusunu okudum da bu dovusleri etkilemez sonucta abd de ciddi kontrol var, japonyadaki macların cogu saibeli, bakın alistar overeem 2 yıldır maca cıkmıyor abd de, japonyada sacma maclar pesinde cunku o bir steroid harikası.

Gabe dedi ki...

hmm Fedor'un Coleman, Tim Sylvia, Kevin Randleman, Matt Linland, Gary Goodridge gibi adamları yendiğini bilmiyorsun sanırım sen. Matt Lindland bildiğim kadarıyla Olimpiyatlarda Amerika'yı temsil etmiş bir güreşçi. Lesnar'dan daha iyi bir güreşçi olarak da anılıyor. Lesnar'ın esas kariyeri Amerikan Güreşi olarak bildiğimiz freakshow'da daha çok. Japonya'da millet Prid ve Bushido (ki türkiye'de birkaç bölüm yayınlandı vaktinde, Pancrace tadındaydı, yuze yumruk yok doğrudan) birbirinin kafasını ezerken bunlar şebeklik (cüsse itibariyle orangutanlık) yapıp çoluk çocuk eğlendiriyordu diye biliyorum :)

Agırdan alınsaydı, daha evvel soylendiği gibi iyi ve adam gibi strikerlar çıkıp yenebilirdi. ve böylece şaibe de ortadan kalkardı.

Neyse siz devam edin gorusler değişmiyor gordugum kadarıyla :)

caglar dedi ki...

fedorun tum maclarını biliyorum, ufc lerin hepsini, pride ların da cogunu izledim

evet benim gorusum değismiyor dediğim gibi mma sporu cok genc.yukarıdaki isimlerin hicbiri iyi dovusculer değil. hicbiri gsp ya da lyoto machida seviyesinde değil. tim sylvia hayatında mma macına cıkmamıs 50 yasındaki ray mercer tarafından 10 saniyede nakavt edilmisti. matt lindland fedor macı da cok elestiri almıstı cunku lindland aslında bir ortasiklet dovuscusu.

su anda ufc deki mma duzeyi pride ın ustunde, daha nitelikli sporcular var.

lesnarın gecmisi birsey değistirmiyor iste, her wwe den gelen adam mma de basarılı olamaz ama lesnarın iyi bir spor ve gures gecmisi var.itici biri oldugunun farkındayım ama her dovuscuyu rahatca yenebilecek duzeyde. herhalde big nogu yenince siz de kabul edersiniz, kaybederse de ben haksız cıkmıs olurum.
shane carwin macı da lesnarı iyi bir striker karsısında gormek isteyenleri tatmin edecektir.

ahmet dedi ki...

İyi bir strikera örnek Shane Carwin olmamış bence.Dolayısı ile beni tatmin etmez Lesnar'ın Carwin'i yenmesi.İyi bir (ağırsiklet)striker'dan kastım Igor Vovcanchyn,CroCop,Pedro Rizzo.Ayrıca mma müsabakalrında kişinin süper striker olması hiç bir şey ifade etmez.Eğer 'takedown'' defansları çok iyi değilse dünyanın en iyi Kickboks,Muay Thai dövüşçüsünü getirin en avaraj mma dövüşçüsüne yenilir bunun örneklerini çok gördük yılları içerisinde.O yüzden ben iyi bir striker derken mma standartları içerisinde bahsediyorum.Öyle iki yumrukta yere yıktı diye adamı desteklemem açıkcası.Gitsin K1 da dövüşsün.
Chuck Liddel nasıl o kadar uzun zaman domine etti lhw sikletini süper yumruklarından dolayımı hayır kusursuz defansından dolayı.Cro cop nasıl o kadar galibiyet aldı Pride zamanında tabikide kusursuz defansından keza igor aynı derecede.Bu adamların ''sprawl'' denilen o atak anında geri doğru kaçma refleksleri inanılmazdı.Günümüzde ağır siklet böyle bir Striker yok bence.
Lesnar ile fikirlerimi ise önceden yazmıştım bir yerlere ama bende o adamın balon bir şampiyon olduğunu düşünüyorum.Tabikide zaman geçtikçe tecrübe edinip ilerleyecek ama hala dandik birisi bana sorarsan(sevmiyorum kendisini).Ama öte yandan Carwin'i bende yeneceğini düşünüyorum.Ciddi rakibi Big Nog bence.Çünkü formda olursa Pride zamanındaki gibi ki öyle inanıyorum yenebilir Lesnar'ı en azından bunu başaracak yeteneği ve gücü var.Tek dezavantajı yaşının ilerliyor olması bence.

Fedor a gelince Rogers ile direk sıcak temasa geçip nakavt etmek isteyecek bana sorarsanız.Her ne kadar Rogers bu konuda iyi denilsede Fedor büyük olduğunuda ispat etmek için adamın en iyi silahıyla mücadele etmekten ve o şekilde yenmekten korkmayacaktır.Bir nevi gövde gösterisinden bahsediyorum.Benim tahminim Tim Slvia'ya giriştiği gibi girişip öyle bitirmek isteyecek maçı.Ancak aksi bir durumda zaten elinde aşırı farklı bir yer dövüşü kozu varki bunu istediği her an maçın her anında devreye sokabilir.Ters bir yumruk alsa bile Rogers'tan Fedor zamanında çenesinin kuvvetli olduğunu gösterdi zaten(Bakınız Kazuyuki Fujita maçı)Kısacası Rogers'ın Fedor'u yenmesi mümkün değil bence(tabikide herşey olabilir mma dünyasında o ayrı bir şey).

Unknown dedi ki...

brokc lesnar yenılmez dıyenlere ınanamıyorum ben her turlu yenılır bence ,atletık ozellı klerı cok ıyı gures kokenlı olmasının ve yıllarca calısmıs oldugu agırlk vs.. bunların kendısıne bı avantajı var ıyı bı background olusturyo fakat su varkı ılk macından once 1,5 yıl mma ıdmanı yapms ,son olarak bı mma sıtesınde 100 bın dolarlık bı kamp kurdugu ve en pahalı mma kampına sahıp oldugu soylenıyor brock lesnarın kı guresten kazandıgı paraları dusunursek yapması ıhtımal dahılınde ,yanı ısı sıkı tutuyor gucunu ıyı kullanıyor bunlar onu kısa zamanda sampıyon yaptı fakat randy ılerleyen yasına ragmen bence ko olana kadar guzel bı mac cıkarıyordu ki footwork e guvenıp randy lesnarı ayakta tutarak macı kazanmayı dusunuyordu planı buydu frankie edgarın sean shrka bunu uygaladıgını hepımız gordk ,heath herring vasat bı dovuscu tecrubesınde baska bı avantajı yok bence ne tehlıkelı bı stıl nede barız avantajları var sıradan bı dovuscu bana gore,frank mır le yaptıgı ıkıncı macta brock hakederek kazandı ama mırın stılını submıssıon olarak bıle begenmıyorm bence guclu fakat yavas ,bıg nog lesnarı submıssıonla yenebılır bunun orneklerını cok defa gordk nogun guardı cok guclu lesnar bunla kolay bı sekılde basedemez yanı dovus yere tasnırsa bıg nog bence mmaın en tehlıkelı dovusculerınden,lesnar fanlarına son olarak ufc de bıg nog,gonzaga ufc dısında werdum,josh barnett lesnarı yenebılecek ısımler formda bı fedor sabaha kadar dovusse sabaha kadar lesnarı farklı sekıllerde yener ıkı dovuscunun karıyerı ortada keske bu mac olsada herkes kımın ne oldugunu gorse...

El Ramiro dedi ki...

Lesnar'da şu ana kadar görebildiğim tek şey 265 pound ile sıkletinin en ağırı olması ve şansının da yardımıyla aldığı 3 maç.Asla Fedor gibi zeki bir sporcu değil,iyi bir jujitsu ustası karşısında (Nougeria örneği) yapabileceği bir şey olduğunu sanmıyorum.Carwin maçı ne olur bilemem ama Lesnar'ın MMA dünyasında Crocop ve Fujita maçlarında sağlam dayak yiyip ne olduğu ortaya çıkan Bob Sapp tan daha farklı bir yerlerde gözükebilmesi için ciddi isimlerle maçlara çıkıp galibiyetler alması lazım...

Yorum Gönder