Cuma, Ekim 09, 2009

Ortiz vs Griffin II kesinleşti

UFC 106'daki Ortiz vs Coleman maçı gerçekten çok güzel bir eşleşmeydi. Emekliliğe karşı direnen eski toprak Mark Coleman... karşısında uzun bir aradan sonra kafese dönen aç Tito Ortiz! Ancak malesef geçtiğimiz hafta Mark Coleman antremanlarda dizinden sakatlanıp maçtan çekilmek zorunda kalmış, ardından Tito, Coleman'ı suçlayan açıklamalar yapmış, daha sonrasında Coleman'ın menejeri de ondan aşağı kalmamış ve Tito'nun eşi Jenna'nın porno geçmişini işin içine katarak ağız dalaşını sürdürmüş, hatta en son Jenna Jameson da Twitter'ında ''Coleman'a yazıklar olsun'' gibilerinden bir cevap vermişti...  (Kaynak: Sherdog)

Tito ve Coleman arasında olaylar bu boyutlara taşınırken, UFC, Coleman'ın yerine geçmesi için Forrest Griffin'i ikna etmeyi başardı. Griffin, Spider Silva karşısında aldığı mega-şok mağlubiyetten sonra evlenip balayına çıkmıştı. İlk açıklamasında Forrest, kesinlikle bu maça çıkmayı düşünmediğini belirtmiş olmasına rağmen, şimdi resmi kaynaklar bu maçın kesinlikle UFC106'da gerçekleşeceğini söylüyor.

9 yorum:

caglar dedi ki...

yine tito ortiz kazanacak bu macı.
boylece 3 maclık bir kaybetme serisi forrest icin.


baska biri olsa ufc den atılır ama dana white ne olursa olsun bonnar ve forrest hep ufc de olacak dedi.

ahmet dedi ki...

Maç ne olur bilemiyorum ama Forrest Griffin bence Ufc'nin yeni Keith Jardine'i olma yolunda hızla ilerliyor.Artık kemer mücadelesi veremez kesin.
Mademki Dana White tutacağım demiş,bundan sonra işte kemer mücadelesi yoluna girmek isteyen dövüşçülerin önünde önemli bir sınav maçı gibi olur Forrest maçları.Keith Jardine'de öyle değilmi,adamı yenersen önün açık,yenemessen yallah geri.
''Gate keeper'' diyorlar işte böyle adamlara.

caglar dedi ki...

Ahmet gerçekten keith jardine ve gatekeeper lık gercekten ilginc.
bu adama hep buyuk isimleri veriyorlar ve adam hicbir dovusu reddetmiyor, oysa ufc de diğer dovusculer cogu macı geri ceviriyor.


jardine saygım sonsuz, forrest da anderson silva dovusunu kabul etti, o da jardine in kafasında herhalde.

bundan sonra olacaklara benim tahminim shogun machida ya yenilir, forrest tito ya yenilir ve shogun forrest II yi izleriz.


Blog un sahibi Can dan da bir ricam var, maclar oncesi kucuk bir oylama koysa, hem oyumuzu versek hem de altında o macı tartıssak guzel olurdu. mesela 2 hafta sonraki shogun machida macı icin iyi olur.

Can Evrenol dedi ki...

ahahah Shogun vs Forrest II tahmini çok güzel.
Ama benim gönlüm Shogun'ın Machida'yı yenmesinden yana.

Tamam Çağlar yapıcam öyle bişey

Selman ÇETİNKAYA dedi ki...

ben de Shogun un Machida yı yenmesini istiyorum ama zor gibi gözüküyor..pride deki mücadeleyi veremiyor snogun..Machida ya ilk yenilgisini tattırmasını isterim..machida yı şuan sadece jackson yenebilir o da sayıyla..

ahmet dedi ki...

Çağlar olası senaryolar doğrultusundaki maç tahminin güzel bencede.Ama bende kesinlikle Shogun'ı tutuyorum o maçta.
Aylardır bekliyorum bu maçı ve heyecanım tavan yapmış durumda.
Eğer Shogun Selman'ın dediği gibi Pride zamanlarındaki ritmini yakalarsa Machida'yı yenebilir.Ben bu Chuteboxe kulübünün(dövüş stillerinin)ciddi hayranıyım o yüzden buradan çıkan dövüşçüleri kayıtsız şartsız destekliyorum.(Wanderlei Silva,Anderson Silva,Rua kardeşler,Jose Pele Lendi...isimlere bak:)

Adsız dedi ki...

açıkcası bende shogun taraftarıym bu maç için..... hernekadar machidayı sevsemde kendi sikletini domıne etmesini istemem.gerçi randy var ama artık lightheavyweight o da...shogunun iyi bi tap out la yenmesını isterim eğer ayakta dovuse girerse işi zor...hem maç sıkıcı olur hemde defansif oynayan machıdanın ekmeğine yağ surmuş olur....

BJ Penn dedi ki...

Forrest'ı Dana White yaktı bence. Erken verilen bir title shot ve sonucunda gayet tartışmalı bir kararla kazandığı şampiyonluk, gereğinden daha güçlü rakiplerle dövüşmesine sebep oldu. Ama caglar'ın da belirttiği gibi Forrest ve Bonnar TUF 1 finalinin hatırına her zaman UFC'de kalacaklar. Bonnar gatekeeper bile olamayacak. Forrest da (çok sevmeme rağmen) gatekeeper'ın üstünde bir statüde olsa bile kemer maçına çıkamayacak. Tito'nun bel sakatlığından tam olarak kurtulup kurtulmadığı önemli. Eğer sağlamsa puanla alabilir maçı. Jardine'in sorunu ise iyi bir çeneye sahip olmaması. Yoksa onun garip stili birçok dövüşçüye, belki Machida'ya bile sorun çıkartabilir. Yine de Jardine'in Greg Jackson'la çalışmanın avantajını kullanarak daha da gelişeceğini, maçları yerde kazanmaya başlayacağını düşünüyorum.

Machida-Shogun süper bir kapışma olacak gibi görünmesine rağmen bence biraz sıkıcı bir maç olacak. Shogun'ın "dede" Coleman'ı bile zor yenmişken Machida'yı yenme şansı az. Wanderlei ve Shogun'ın Pride günlerinden bu kadar uzak olmaları çok şaşırtıcı. Chute Boxe dövüşçülerini ben de çok severim, ama bence Pride'da doping kontrolünün olmaması ve UFC'de kuralların biraz değişik olması (soccer kick'e izin olmaması ve kafesin etkisi) sonucu olarak şu anda çok etkili değiller. Anderson Silva ise tam olarak Chute Boxe adamı sayılmaz, sanırım BTT ile de çalıştı bir ara. Machida'yla ikisini dövüşürken göremeyecek olmamız çok üzücü.

Unknown dedi ki...

bana gore ılk macı forrest kesınlıkle kazandı hatta mac puanlamasında(eddie bravonun) forrest macı kazanmıstı,tito macından sonra forrest gercekten ust duzey maclara cıktı bj penn nıcklı arkdsn dedıgı gıbı kendınden daha ust sevıyede kısılerle dovustugu dogrudur ama shogun yenmeyı basarmstır,rampage macı cok tartısılmıstır ama benm en son hatırladıgm %51 oranında mma fanları son ankette forrestın kazandıgını soylemıstı,ılk unvan savunmasında yıne rashada karsı ustun goturdugu macta sansız bı sekılde yaptıgı hatanın bedelını cok kotu odemstı her neyse ne olursa olsun donemının en onemlı ısmı shogun rua yı karıyerınde ılk kez submıssıon la yeneceksın,ardından rampage jacksonu ufc sampıyonunu yeneceksın ,butun bunlar forrestın sıkı calısması ,ıyı gameplanı aynı zamanda cesaretının eserı zamanında lyoto machıdayla dovusmeyı kabul edyrm dıe acıklama yapmıstı 2 yıl once falan bı cok kısı ters stılınden dolayı lyotonun adını bıle agızlarına almıyorlardı ,anderson sılvayla macı yıne kabul ettı cok agır bı yenılgı aldı ama cesaretını karakterını cok begendıgım gercekten ust duzey bı ısım forrest sampıyon olmayı hakedıyor bence ,machıdaya karsı yada son macında formda gozuken shoguna karsı suan bence pek sansı yok tekrar sampıyon olması cok zor ama bence herseye ragmen tıtoyu her sartta yener karıyerıne dewm eder benım gorusm tekrar bı unvan sansı yakalamasını cok ıstıyorm tıtoyu sevmedgm ve forrestı sevdıgım ıcın kazanmasını ıstıyorum...

Yorum Gönder