Cumartesi, Ekim 24, 2009

Rezalet...

UFC 104, malesef, hem UFC hem MMA sporu için oldukça talihsiz bir gece oldu... Nasıl oldu da jürinin maçı Machida'ya verdiğini anlayamadık... Eğer işin içinde bir şike yoksa, gerçekten bir şekilde Machida daha çok puan kazandıysa, kesinlikle UFC'nin puanlama sistemini değiştirmesi gerekiyor (Joe Rogan da gecede aynı yorumu yaptı).

Şimdi sherdog.com ve çeşitli başka MMA sitelerinde ve radyolarında geziniyorum, istisnasız herkes Shogun'ın maçı kazanmış olması gerektiğini söylüyor. Söyleyecek pek bir şey yok... Anlaması zor bir karar...

UFC 99'da Wanderlei'nin kazandığı maç Rich Franklin'e verildiğinde de çok üzülmüştüm ama bu gece hepsinin üzerine tuz biber ekti! 5 yıldan fazla MMA'i takip ediyorum. İlk defa bu kadar haksızlık yapıldığını hissediyorum. İlk defa bir MMA gecesinde bu kadar moralim bozuldu. UFC acaba eski PRIDE yıldızlarına garez mi yapıyor diyorum... Bilemiyorum...

7 yorum:

Selman ÇETİNKAYA dedi ki...

hayatımda izlediğim iğrenç maçlara bir yenisi eklendi..sana hak veriyorum Can maç rua nın hakkıydı..ama şunu da bir düşün..kemer Machida da ve rua kemeri elde edebilmek adına tüm gücünü ortaya koyamadı..bir defa bile olsa yere yatıramadı machida yı..

jüri de bu gibi durumlarda eğer challanger durumundaki dövüşçü kemer sahibine göre çok üstün bir performans göstermezse kemeri kesinlikle vermiyor..

Selman ÇETİNKAYA dedi ki...

Cain Valasquez ve Ben Rothwell maçında valasquez aynı kongo maçında olduğu gibi yerde dövüştü ve istediğini aldı..ki ayakta kalsalar kesinlikle nakavat olacak valasquez sağlam bir çeneye sahip değil..kongo maçında ilk ve ikinci raundlarda raund başlarken az kalsın ko oluyodu..baştan sona ufc 104 çok kötüydü umarım birdaha böyle bir organizasyon olmaz..1 ay bekliyoruz maçların tarihi ve sonu hüsran..

caglar dedi ki...

Selman ın ne demek istediğini anlıyorum
mac sırasında goldberg de soyledi, kemeri almak icin challengerın sampiyonu ikna edici bicimde yenmesi gerek, boksta da aynı konu var.

fakat, ben koyu bir machida cı olmama ragmen shogun un macı kazandıgını dusunuyorum.
sorun juriden kaynaklanıyor, ufc nin komisyonda bir etkisi yok, dana white konferansta shogunun kazandıgını dusundugunu soyledi, zaten tekrar macı yapılacagını soyledi.

bir de tamam cain kazandı da hakem mazagatti yine macın icine etti. bu hakemin ilk sabıkası değil. mac devam etmeliydi, erken durdurdu.


daha iyi hakem ve jurilere ihtiyacımız var, bu da atletik komisyonun elinde.

caglar dedi ki...

maca gelirsek de shoguna cok uzuldum. ben machida karsısında hicbir sansının olmadıgını dusunuyordum ama shogun machida bulmacasını cozmus. yine de tekrar karsılastıklarında islerin machida icin daha iyi olacagını dusunuyorum.

su karate isi de machida yı cok etkiledi anlasılan. adamı karate kid diye gaza getirdiler, diğer disiplinleri ıskaladı.

babasıyla calısmayı bırakıp tekrar black house a ağırlık verecektir herhalde.

yafet boy dedi ki...

Shogun banada kalırsa kesinlikle hak etmiştir.Challenger in üstünlük sağlaması kuralı doğru fakat Shogun göründüğü kadarıyla bunu sağladı zaten daha ne yapabilirdi bilmiyorum.Çok net darbeleri var.Body ve legkicklerin sayısını sayamadım ki rakip üstüne giden aggressor olan bir tarafıda vardı.Kesinlikle domine etti.Machida arada çıkışlar ve öne geçmelerde yapsa Shogun hepsine cevap verip geri yıkmayı başardı.Pride'i özlüyoruz..

ahmet dedi ki...

Hayatımda böyle bir haksızlık görmedim.15 seneden fazladır dövüş sporlarını takip ediyorum böyle bir haksızlık yemin ederim görmedim.
Can resmnen duygularıma tercüman olmuşsun yazınla.Wanderlei'de böyle haksızlık ettiler Franklin maçında.Ama bu maç artık kör gözüme parmağım gibi bişey oldu.Bu kadar bariz bir üstünlük.Machida'nın yüzünden okunuyordu her round içinde nasıl ümitsiz olduğu.Samimi söylüyorum inancım ve sevgimde büyük bir hasar oluştu Ufc'ye karşı.
Müthiş bir keyifle Rua'nın kemeri takmasını beklerken sanki tokat gibi geldi suratıma.Ettiğim küfürü bir ben bilirim.
Yazıklar olsun.Şu şikeyi,taraf tutmayı,iyi olanı ezmeyi dünyanın her yerine soktular.Yazıklar olsun...

ahmet dedi ki...

Arkadaşlar tamam güzel kemer sahibine üstünlük sağlaması falan gerekiyor dövüşçününde;kim diyebilir Rua'nın üstünlük sağlamadığını.Bu müsabakalrda rakibini yere alırsan üstünlük sağlarsın diye bir kural yokki.İki tane süper striker dövüşüyor neyin yere alması.Rua resmen yedi bitirdi Machida'yı tekmeleriyle.Daha ne olsun yani Bruce Lee filmi değilki bu.Uçan tekme falanmı atması gerekiyordu.

Bir kere oyun planı,strateji denilen bir şey var ve Shogun bunu en iyi şekilde gösterdi.Ne yapmasını bekliyordu juri.Deli gibi gözünü kapayı saldırsın Machida'da kıl edici açık yakalayan stiliyle dövsün rakiplerini bumu yani hakemlerin kemer sahibini koruma taktikleri.
Ben adım gibi biliyordum Rua'nın Machidayı çözeceğini.Tekniği ve agresif stili çok müsait çünkü buna.Yıkılmaz bir kale gibi görünen Machida'yı nasıl nütralize etti gördük hepimiz.
Bilmiyorum Machida şuan büyük ihtimalle adım dahi atamayacak durumdadır bacaklarına aldığı darbelerden dolayı ve duvarda asılan kemerine bakınca hakettim diyormudur sizce!

Hakikaten acaba bir garezimi var bu heriflerin Pride dövüşçülerine.

Yorum Gönder