Pazar, Ekim 04, 2009

TUF favoriniz kim?

Bu blogu takip eden bir avuç kişiye sormak istiyoruz: TUF Heavyweights 10. sezon galibi kim olur?
Kansporu'nun adam gibi bir web sitesi haline gelmesi ve oraya basit bir anket yerleştirme fikri daha hala kaf dağının ardında gözüküyor. Sınırlı web bilgim ile ancak bu kadar zaman ayırıp bu blog sitesini yürütebiliyorum. Türkiye'de MMA ile ilgilenenelerin sayısı iyice artıncaya, ve işini bilen bir webmaster aramıza katılıncaya kadar bu basit blog ile karşınızdayız gibi gözüküyor. Ama olsun, bu bizi durdurmasın, tahminlerinizi bu yazının altına yorum olarak yazın!

Gündemde birinci sıraya oturan Roy Nelson mı? Sevimli dev Marcus Jones mu? Rampage ile ağız dalaşına giren İngiliz McSweeney mi? İlk maçın galibi Jon Madsen mı? Marcus'a çiçeklerden nefret ettiğini söyleyen itici Mike Wessel mi? Dövüşmek için sabırsızlandığını söyleyen Scott Junk mı? İçindeki düşmanla savaşan Kimbo mu? Kimbo ilk geldiğinde burun kıvıranlardan Justin Wren mi? Yoksa gözlüklü psikopat tipli Darrel Schoonover mı?

Benim favorim bu sitenin banner'ını hazırlayan Mete Yafet'e benzerliğiyle dikkat çeken Brendan Schaub.

Dana White'ın dediğine göre bu sezonun ilk 3 maçı bu sezonun en heycansız maçlarıymış. 8. bölüme geldiğimizde izlediğimiz maçlara inanamayacakmışız... 

Tahminlerinizi yazın. Sezon sonu kim haklı çıkacak görelim. Yanlış tahmin edenlerle dalga geçelim, laf atalım, sataşalım...

En son haberler ve vidyo röportajlar ile TUF'ı daha yakından takip etmek için: http://www.ufc.com/index.cfm?fa=tuf10.home

11 yorum:

Gabe dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Gabe dedi ki...

aslında ilk paragrafta bahsettiğin kişi (nacizane) benim Can :) ama bu işi profesyonel olarak yapan bir web master olarak şu an ki blogunun içerik, sunum ve izleme kolaylığı açısından gayet iyi olduğunu söylemek isterim. zira koocaman CMS'ler üzerinde hakkını vererek yayın yapmak için çok ciddi efor, zaman ve ekip gerekiyor. Öbür türlü cyberspace'de kaybolmaya mahkum başka bir "iyi fikir"den öteye gidemiyorsun.

Belki birkaç iyileştirme olabilir, ilerde Wordpress sistemi üzerine biraz kodlama ve tema uygulaması ile güzel bir site kurabiliriz. konusuruz nasıl olsa.

TUF 10'a gelince. Şu an için "şu adam benim favorim" diyebilecegim birisi çıkmadı. Bir tek ilk macta Abe Wagner isimli oduna adını kazıyan Jon Madsen iyiydi bence. Kimbo'nun üzerine yerleşen devasa "amip" ise bu spordan insanı sogutacak bir adam. karşısına iyi bir "striker" çıkmış olsa (kimbo'nun daha çok fırın ekmek yemesi lazım giibi görünüyor) nefes bile alamaz bayılır giderdi. Zira vuruş mesafesini iyice daraltana kadar dünyanın darbesini alırdı. Kimbo'nun yerdeki tecrübesizliği "haçı" yemesine ve Roy un göbüşü de silkinememesine yol açtı. geçmiş olsun kendisine :))

Selman ÇETİNKAYA dedi ki...

öncelikle blog sitenin basit olduğunu düşünmüyorum Can..çünkü böyle bi site zaten yok türkeyide içerik olarak..sayende önemli bilgileriöğrenebiliyoruz..

tufa gelince ben kimbo dan çok şey bekliyodum ama bjj ve güreş tekniği olmadığı için kaybetti maçı..ayakta sersemletmişti rakibini ama sonunugetiremedi..marcus jones umarım galip gelir tuf 10 da..

teknik yönden benim bildiğiniz gibi pek bilgim yok..Marcus Jones çok devasa geliyor bana ama maçını izlemedim hiç..performansı nasıl onu da bilmiyorum..nekadar bilmesemde

Gabe dedi ki...

hmm.. Marcus Jones'un kazanacağını pek sanmıyorum ben. 3 bölümde gördüğüm kadarıyla kondüsyonu pek iyi değil, mental olarak da Kimbo gibi (demin izledim, "ben bu işi başaracağım kardeşim" diyordu gayet inanmış bir şekilde) birşeyleri başarma azmi de pek yok. daha sakin yapılı bir adam. ama tabii ne olacağını kestiremeyiz. deneyimlemek çok başka, buradan farazi konuşuyoruz sonuçta.

Selman ÇETİNKAYA dedi ki...

evet haklısın gabriel roy nelson ve kimbo haricinde diğerlerinin maçlarını görmedim..o lik maçtaki gözlüklününde sadece o maçını gördüm..baya gayretliydi..marcus jones gerçekten hantal gibi..nekadar kondüsyonuiyi olur bilemem..tekniğinyanında kondisyonda çok önemli..

caglar dedi ki...

bu turnuvada ilginc olan rashad ın kampından olan gecmiste tanıdıgı dovusculer var bunları zaten hemen takımına da aldı bunlardan biri kazanabilir. mesela McSweeney

bir de soylentilere gore schaub ve nelson finale kalmıs.

bana gore ise nelson surpriz bir sekilde elenecek cunku bugunlerde dana white hakkında ileri geri konusuyor, finale kalsa boyle konusur muydu acaba?

ahmet dedi ki...

Şuana kadar öyle özel bir yetenek çıkmış değil karçımıza.Daha izlemediğmiz dövüşöçüler arasında varsa bekleyip göreceğiz artık.
Şu zaman kadar dövüşenlerde ise ışık yoktu.Roy Nelson zaten veteran bir dövüşçü,onun gibi elli tane adam var bu dövüş dünyasında.Tipik bir yer dövüşçüsü ama onuda becerebildiği yok.Kimbonun üstüne yatmaktan başka bişe yapmadı.O maçı izlerken gözümün önüne ilk ufc maçları geldi.Daha spor hiç gelişmemişkenki zamanlardan bahsediyorum.Fiziksel üstünlüğü olan dövüşçüler yatardı rakiplerinin üzerine öyle maç bitene kadar bişe yap(a)madan kazanırlardı(Kazma Dan Severn ve benzerleri az ekmek yemedi o dönemlerde;).
Ama şuan spor inanılmaz bir gelişim gösterdi ve göstermekte;öyle yeteneksiz dövüşçüler iş yapamaz artı.Çok ciddi atletler yetişiyor bu zamanda.Roy Nelson Kimbo'yu yendi çünkü Kimbo zerre kadar yer dövüşü bilmiyor.Striking özellikleride işte klasik bir sokak dövüşçüsü olarak çok iyi.Ama mma çok farklı birşey.
Ben Kimbo'yu çok seviyorum yanlış anlaşılmasın.Karakteri falan çok iyi bir herif.Görüntüsünün aksine çok mantıklı konuşmalarıda var kesinlkle çok iyi bir televizyon figürü bir kere ki zaten bu kadar hak verilmesinin falanda tek sebebi o.Ciddi bir fan kitlesi var adamın.Yoksada iyi bir mma! dövüşçüsü asla olamaz.Hem bu zaten ilk dövüşleri değil.Daha önce Strikeforce'da maçlar yaptı.En son maçında da Seth Petruzelli diye süper vasat bir dövüşçüye bile saniyeler içinde nakavt oldu.Ddana White'da bende bişey olmayacağını biliyor ama işte işin birde ticari yönü var haklı olarak.Açıkcası ben isterim Kimbo maçları izlemek.Görsel olarak çok uyuyor çünkü mma dünyasına.
Mcsweeney'den de bişey olmaz bana sorarsanız oda çok vasat bir striker.Doğru düzgün low kick bile atamıyor bence.
Marcus Jones fizik olarak baya iyi anladığım kadarı ilede bjj dövüşçüsü kendisi.O fiziği ile bjj tekniğini baskın kılabilirse çok etkili olabilir.Kendisi galiba eski maerikan futbolcusu bu yöndende atletik,hızlı bir yapısınında olabileceğini düşünüyorum fakat tabi buda yeterli değil.Yanlış hatırlamıyorsam 2 sezon önceki tuf'da bir brezilyalı çocuk vardı vini magaleus (üşendim doğru ismini araştırmaya:) süper fizikli hatta bir kaç kez Abu Dhabi,Brazilya şampiyonu falan olmuşluğuda vardı bjj de çok teknikti ama işte stirking sıfır olduğundan öyle kaldı ortalarda .Şuan extreme Couture'da antrenman yapıyor herhalde.Bu Marcus Jones da öyle bomba bişe çıkabilir bilemiyorum..Sanırım onun dizinde bir sorun var ve Kimbı bu sayede bir maç daha yapma hakkı kazanacak.4.bölümü bekliyorum görmek için.
Uzun lafın kısası bu zamana kadar bişe görmedik dövüşçü adına ama Dna White'ı dinleyip ileri bölümleri bekleyioruz artık...

Can Evrenol dedi ki...

Ahmet çok haklı. Bu sezon TUF direk UFC'nin ilk günleri havasında. Ancak bu kötü birşey değil bence. MMA'in gittikçe gelişip herkesin tek tip dövüşçü olmasını sevenlerden değilim ben. Hatta o yüzden bu eski tarz çok farklı dövüşçüleri biraraya koyma kültürünü devam ettiren DREAM'in çok önemli ve keyifli olduğunu düşünüyorum.

Selman ÇETİNKAYA dedi ki...

evet Can Dream organizasyonu değişik spor dallarını karşılaştırmada önemi büyük ama insanın bakası gelmiyor maçlara..seyir zevki olmayan dövüşçüler var hep..pride organizasyonunda neredeyse dövüşçülerin hepsinde seyir zevki vardı..ilk ufc de farklı dövüş stillerini ortaya koyanlar meydan okuyolardı benim tekniğim daha iyi diye ama şuan dream de tenisçisinden tutunda kickboks çısı yani mma yla alakası olmayan birçok dövüşçü var ve kimse kimseye meydan okuyamıyor bilmiyorki maa yı tam anlamıyla nasıl meydan okusun..ortada böyle meydan okumalar olmayınca izlenme oranı düşüyor organizasyonun..

ahmet dedi ki...

Dream ben pek takip edemiyorum ,daha doğrusu etmiyorum.Çok Japon dövüşçü yokmu orada?.
Pek sevdiğim bir stile sahip değiller Japon'lar.En büyük özellikleri aşırı derecede dayanıklı olmaları ve ''samurai spirit'' dedikleri o yılmaz,pes etmez tavırları.Saygımız sonsuz tamamda genelde hep bütün maç boyu dayak yer bunlar evet pes etmezler ama hakem kararı ilede kaybederler hep.
Var büyük yıldızları tabi.Mesela Hayato ''Mach'' Sakurai benim sadece Japon olarak değil tüm dünya genelinde çok sevdiğim bir dövüşçüdür.Bir kaç tane daha varda Japon ismi akılda tutmak kolay olmuyor..

Ama tabi diğer yandan Japon deyince aklıma bir Pride geliyorki oda şahsımca dünyanın gelmiş geçmiş en büyük dövüş organizasyonudur.
Düşünüyorumda standart bir Pride gecesinde gösterilen dövüşleri Ufc'ye versen abartmıyorum en az 3-4 tane main event çıkartır buda 3-4 tane ayrı organizasyon demek oluyor haliyle.
Bilenler biliyordur Pride iflas etti ve Zuffa yani Ufc'nin yönetici şirketi satın aldı ve bitirdiler bu organizasyonu.Buna işletme,ticaret dünyasında bir ad veriliyor ama bilmiyorum ne olduğunu.
pride'dan Ufc ye gelen bazı dövüşçüler oldu tabi ama pek uyum sağlayamadılar octagon olayına..

Bu arada sevgili Can,
Valla süper oldu bu blog olayı.Kendimi bildim bileli Mma ve dövüş sporlarını ciddi şekilde takip ederim.Ama gel gör ki ülkemizde pek yaygın olmadığından dolayı ne kimseyle herhangi bir ortamda düşüncelerimizi,beğenilerimizi vs paylaşma fırsatı olmuştu neden böyle internet üzerinde Türk'çe olarak paylaşıma girebilmiştim.Şuan farkettimki yıllardır sadece izleyip kendimi besliyor kendimi doyuruyormuşum ne zevkliymiş diğer ilgili arkadaşlarla fikir alışverişinde bulunmak :) Burdan çok teşekkür ediyorum sana böyle bir blog açtığın için sağol...

ahmet dedi ki...

Tuf'ın 4.bölümünüde izledim dün gece.Kısaca yine pek bir hareket yok diyebilirim.Daha fazla bişey yazıp izlememiş arkadaşların heyecanını kırkmak istemem açıkcası.Tek söyleyebileceğim,bu bölümdeki dövüşün diğerlerine nazaran birazcık daha ''mma maçı izliyorum havasında'' olduğu..

Yorum Gönder