Çarşamba, Şubat 10, 2010

James ''Lights Out'' Toney geliyor!

Boks dünyasından MMA'e transfer olacak en yeni isim James ''Lights Out'' Tony, ağız dalaşında Dana White'ı da, Rampage Jackson'u da solda sıfır bırakacak gibi.
Konuşmanın Türkçe özeti: ''Benden nefret eden UFC taraftarları s....sin gitsin! Hepiniz kürtaj bebeklerisiniz! Kürtaj edilmiş ama yaşamış bebekler...'' 

4 yorum:

ahmet dedi ki...

:) Ne komik adammış yahu.Gitsin tv showu yapsın daha iyi bence.

Bunlar iki güçlü yumruk atınca zannediyorlar orada herkesi dövecekler.Bilmiyorlarki mma bambaşka bir spor.
Sıradan bir grappler karşısında bile ilk roundu çıkaramaz bence.
Meraklıydı millet senle yumruklaşmaya :)

Can Evrenol dedi ki...

: ) haklısın ahmet ama ''Ray Mercer vs Tim Sylvia'' gibi olaylar da var. Bütün MMA dünyası o maçı unutmaya çalışıyo hala

utkh dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Özgünhan dedi ki...

Merhaba sevgili Kansporu blogspot okuyucuları ve elbette yönetim kadrosu. Boks Arena profesyonel boks sitesinde yöneticilik ve yazarlık yapmaktayım. Bu siteden sitemizin eski yazarlarından Dragon adlı arkadaşım vasıtasıyla haberim olmuştu. Kendisi artık bokstan ziyade bu tarz dövüş sporlarına daha fazla ilgi duyuyor. Benim bu başlığa yazmak istemem ise bir boksörün bu organizasyona dahil olmasıyla ilgili.

Daha önce boks dünyasının çok önemli isimleri, k-1 ve böyle organizasyonlara maalesef katıldılar ve genellikle adeta hüsrana uğradılar. Bir boksörün neden böyle işlerin içine girdiğine inanamıyorum ve kabullenmek istemiyorum. Oysa k-1 dövüşçüsü karşısında veya diğer extrem dövüş sporları karşısında bir boksörün sadece yumrukları ile başarılı olması hemen hemen imkansız gibi birşey.

Ray Mercer'in galibiyeti sadece rakibinin hatasından kaynaklanıyor. Bir boksöre karşı böyle açık verir ve net yumruk alırsanız olacağı budur. Fakat eminim Ray Mercer aynı rakiple 9 defa daha karşılaşsın belki 1 galibiyet daha alır daha ötesini mümkün görmüyorum.

boksör ve bu tarz dövüşçüler karşı karşıya geldiğinde bir boks hayranı olarak kabul etmem gerekirse boksörlerin şansı hemen hemen hiç yoktur. Fakat extrem dövüşçüler profesyonel boks kurallarına göre ringde yer alırlarsa o zaman ibre tartışmasız boksörlere dönmekte. James Toney hakkında birşeyler söylemek gerekirse. Toney farklı sikletlerde Dünya şampiyonlukları yaşamış zamanın en önemli boksörlerinden biridir. Çok kuvvetli yumrukları olmasada çok sağlam çeneye sahip olmakla beraber son derece dayanıklı bir isimdir ve Evander Holyfield gibi tüm zamanların en büyük efsanelerinden birini nakavt ederek kariyerinde çok önemli bir galibiyeti tutmaktadır.

Fakat bu Toney denen eski şampiyon boksörümüz ağırsiklet'e geçtiğinden bu yana istediği başarıları elde edemedi ve mağlubiyetler almaya başladı. Toney'in Mma'ya transferide bu şekilde oldu. Kendisi defalarca Klitschko kardeşler ile ringe çıkmak istesede Klitschko kardeşlerin nakavt ile yendiği Samuel Peter'e 2 defa mağlup olarak Klitschko'ların karşısına çıkmayı haketmediğini gösterdi.

Artık profesyonel boksörlerin bu işlerden elini çekip sadece normal bildikleri işleri yani boksu yapmaya devam etmeleri gerekiyor. Sen sadece yumruklarında var olamazsın. Karşında elbette senin kadar güçlü yumruklara sahip olamasada yinede yumrukları, ayaklarını konuşturan ve yerdede dövüşen isimler bulacaksın. Kısa yoldan geri dön James Toney ve diğer eski boksörler.

Kendinizi ve boks sporunu rezil etmeyin. Mma'ya transfer olması gereken biri varsa o da toplamda 6 defa Dünya Kickboks şampiyonluğu yaşamış Vitali Klitschko olmalıdır ki o da artık 38 yaşında.

Yorum Gönder