Pazartesi, Şubat 01, 2010

Strikeforce Miami'den notlar...

Bütün favorilerin rahat kazandığı, maçların kalitesinden çok, dövüşçülerin popülaritesiyle ön plana çıkan garip bir gece oldu Strikeforce Miami. 

Nick Diaz, Zaromskis'i darmadağın etti, GSP'yi istiyor!
Geçen senenin en parlak dövüşçülerinden biri olan, DREAM'de 2 siklet şampiyonu birden olan, yüksek tekme nakavt uzmanı Zaromskis, Nick Diaz karşısında tutunamadı. Kesinlikle çok iyi bir maç çıkaran Zaromskis, bir ara Diaz'ı fena yakaladı, maçı kazandı gibi oldu, ama ayağa kalkıp işi bitiren taraf Diaz oldu. Diaz, kendine has tarzı ile çok etkileyici maçlar çıkarmaya devam ediyor. Maçtan sonra basın toplantısında Diaz, artık en iyi kim varsa onu, yani GSP'yi istediğini söyledi.

Bu arada GSP'nin seyirciler arasında yer alması gecenin en enteresan detaylarından biriydi. Bakalım Dana White bu işe ne diyecek.

Cris Cyborg'a rakip yok
Gina Carano'yu darmadağın ettikten sonra bayan MMA dünyasının tartışmasız en iyisi olduğunu ispatlayan Cyborg, dün geceki rakibi Marlos Coenen'i de iyice hırpaladı. Coenen'in teknik olarak çok üstün bir performans çizmesi ve yılların tecrübesine sahip olması, Cyborg'un galibiyetinin değerini daha da arttırdı.
Mucize adam Herschell Walker, 47'sinde galip
Aslında bu adam bu kartta olmasa, belki de ''Strikeforce Miami'', Amerikan basınından gördüğü ilginin yarısını görmeyecekti. Birden fazla spor dalında yıldız bir isim olan, ünlü Amerikan futbolcusu Walker, 47 yaşında ilk defa kafese girmeye karar verdiğinde birçokları onun delirmiş olduğunu söyledi. Evet, 47 yaşında dövüşenler vardı MMA'de ama bunlar genellikle yılların tecrübesiyle dövüşen veteranlardı... Neyse... Walker çıktı ve adeta 20 yaşında bir dövüşçü gibi dövüştü. Mucizevi bir süper atlet olduğunu kanıtladı. Ama vasatın biraz üstünde bir rakip karşısında ne yapar, orası meçhul...

Lawler, Manhoef'e bir Scott Smith çekti
Yenilginin ucundan dönen çok adam gördük ama Lawler'ın, dün gece iflas etmeye ramak kala çıkardığı sağ yumruk'la Manhoef'i yatırması gibi birşey uzun süredir görmemiştik. Canavar Manhoef, maçı baştan sona kontrol ederek, hem yumruk hem tekme kombinasyonlarıyla Lawler'ı mahvediyordu ki.. bir anda nerden çıktığı anlaşılamayan bir yumrukla, Lawler, Manhoef'i deviriverdi. Dahası, Manhoef'in bilinci daikakalarca yerine gelemedi. İzlerken inanamadık! Böylesine bir nakavttan sonra Manhoef'in sağlığı ciddi zarar görür mü? Yoksa bir daha 10 kere karşılaşsalar 10'unu da Manhoef alır mı? Bilemiyoruz...

Bobby Lashley, Wes Sims'i kolay ezdi
Bobby Lashley'e bir türlü rakip bulamayan Strikeforce, son dakikada TUF10'dan tanıdığımız Wes Sims'le çıkageldi. Wes'in eğlenceli karakteri ve son dakikada bu maçı kabul etmesi güzel, ancak Lashley'nin artık ciddi bir imtihana ihtiyacı olduğu da kesin!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder