Cumartesi, Şubat 06, 2010

UFC 109'dan manşetler...

Randy Couture, Mark Coleman'a ''Hall of Famer'' öyle olunmaz böyle olunur dersi verdi. 46'lık Kaptan Amerika, 45'lik Coleman'ı daha ilk dakikalardaki jab'leriyle (ön yumruk) sersemletti. Bir ara Coleman 2 yumruk indirse de, Randy kafesin tek hakimiydi. 2. raund sonunda bayılan Coleman'ın, maçtan sonra kendisine laf atan Tito Ortiz'e küfretmesi geceye şık bir final oldu.

Sonnen büyük bir sürpriz yaparak, favori Marquart'ı ezdi geçti. Bu maçı da kazanarak Anderson Silva'ya tekrar rakip olacağına kesin gözüyle bakılan Nate 'The Great' Marquart, Sonnen'in güreşiyle baş edemedi. Sonnen, ilk 2 raund altına aldığı Marquart'ı, alnında açılan yarıktan boşalan kan ile adeta yıkadı.

Paulo Thiago geliyor! Brezilya özel polis ekibi üyesi olan Thiago, Mike Swick karşısında çok üstün bir performans çizdi. Kaşları her daim çatık olan Thiago, Swick'i önce bir yumrukla yere serdi, ardından ''darth choke'' ile yerde boğarak pes ettirdi.

Demian Maia ile Dan Miller arasındaki maç pek tat vermedi. Ama MMA dünyasındaki en iyi BJJ ustalarından biri olan Maia, juri kararıyla galip gelen taraf oldu. Joe Rogan, Maia'nın stand-up'ı (ayakta dövüş) gelişmiş falan dese de, biz pek aynı fikirde olamadık...

Frank Trigg, Matt Serra karşısında tutunamadı. Serra'nın Trigg'i nakavt etmesi 2 dakika 23 saniye sürdü. Trigg'in UFC'de eski günlerine dönmesi artık kaf dağının ardında kaldı gibi...

Gecenin fiyaskosu Rolles Gracie'den geldi. Gracie ailesinin ağırsiklet üyesi, ilk UFC maçında bir Gracie'den çok, eski PRIDE'cılardan Ricardo ''The Mutant'' Morais veya Josh ''MegaPunk'' Tohmson gibi, hatta onlardan da 2 gömlek altta bir profil çizdi. The Mexecutioner lakaplı Beltran, ümitsiz Rolles Gracie'yi yerde yumruklarla pes ettirdi.

2 yorum:

Selman ÇETİNKAYA dedi ki...

coleman ın kaybedeceği baştan belliydi..bu adam ölmüş ama cenazesine giden yok..couture hep yaptığı gibi tel örgülere dayayıp rakibini hırpaladı ve sonunu getirdi..bu iki adamında maçları artık tat vermiyo..50 sine merdiven dayamışlar bırakmaları gerekiyo bence..ama couture anca sağlam bi yenilgi alırsa bırakır..

serra trigg i geçti ama yine beline kemeri takabilir mi orası mechul..

kısacası bence ufc 109 vasatı geçemedi..

Unknown dedi ki...

Siyah kuşak BJJ Nate Marquardt'ın maç boyunca neredeyse hiç bir submission veya sweep girişiminde bulunmamasına anlam veremedim..
Neredeyse bütün maçı sırtının üzerinde geçirdi ve hiç bişey yapmadan malak gibi yattı..
Chael Sonnen büyük sürpriz yaptı, iyi bir güreşçi olduğunu bir kez daha gösterdi..bakalım kemer maçında da bizi şaşırtabilecek mi..

Demian Maia stand-up'ını güçlendirdiğini kanıtlamak ister gibiydi.. Bence maçı ayakta tutarak yanlış bir oyun planı izledi..
3. roundda yaptıklarını baştan itibaren deneseydi maçı daha rahat kazanırdı diye düşünüyorum..

Paulo Thiago kendinden çok emindi, beğendim..
GSP karşısında görmek isterim..Güzel bir maç izleriz..

Couture vs. Coleman vasatı geçemedi..ikisi de artık jübile yapmalılar bence..

Rolles Gracie'nin kardiyosu hakkaten felaketti. İzlerken ben de yoruldum:)

Yorum Gönder