Pazartesi, Mart 08, 2010

Reyting savaşları

UFC ve Strikeforce arasındaki reyting savaşları önümüzdeki ay iyice kızışıyor. Söylentilere göre UFC, Strikeforce'un 17 Nisan Nashville'deki eventinin olduğu aynı gün bir kontra event yapma hesapları içinde. Daha önce Affliction'ın ilk eventinden önce çok kısa sürede UFC'nin Anderson Silva'lı bir dövüş kartı hazırladığını hatırlıyoruz (Temmuz 2008). 

Bu sefer UFC sadece aynı gün değil, aynı zamanda aynı şehire gidip bir kontra gece düzenlemeyi düşünüyormuş. (MMA Fix'de çıkan bu haber ne kadar doğru bilmiyorum ama MMA Fix genelde güvenilir bir kaynaktır). Tabi Strikeforce'un dövüş kartı çok iyi! Bilinçli MMA izleyicileri UFC'nin son anda çıkarttığı bir karta tenezzül etmeyceklerdir. Ancak yine de averaj MMA izleyicisi için ne olursa olsun UFC markasının cazibesi çok daha yüksek! Bu da reyting ve bilet satışlarında problem demek.

Strikeforce da misilleme olarak 17 Nisan'daki eventi bir hafta sonraya erteleyerek, UFC'nin kardeş organizasyonu WEC'in ilk PPV (satın al seyret) eventine rakip olmayı düşünüyormuş. CBS kanalında bütün Amerika'ya bedava yayın avantajı olan Strikeforce (ki bu Strikeforce'un en büyük avantjı) , WEC'in reytinglerine büyük bir darbe vurması söz konusu.
Bakalım önümüzdeki günler neler getirecek...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder