Çarşamba, Mart 31, 2010

10 günde 3. UFC gecesi! ve Gomi sonunda UFC'de!

UFC, MMA tarihinde bir çığır açarak rekor sıklıkta event'ler sunuyor. Daha bundan 5 sene önce, 2-3 ayda bir event izlerdik... Bu gece ise UFC, 10 gün içinde 3. eventi patlatıyor. Bu geceki UFC Fight Night'ın özel konuğu Takanori Gomi!
UFC'deki bu ilk maçında Kenny Florian ile karşılacak olan Gomi, büyük bir yıldız. Ancak bir çok yeni MMA takipçisinin onu tanımamasına da şaşırmamak lazım. Takanori Gomi, Japonya'nın 2. jenerasyon en büyük MMA yıldızlarından biri. PRIDE FC hafif siklet şampiyonu. 2005 yılında, PRIDE dünyanın açık ara farkla en önemli arenasıyken, PRIDE'da şampiyon olmak demek öyle yabana atılır bir durum değil... Ve tabi bir de Las Vegas'ta, PRIDE: Second Coming'de, Nick Diaz ile girdikleri o efsane savaş var...
 İzle: http://vodpod.com/watch/2569183-nick-diaz-v-takanori-gomi-pride-33

Bir kere herşeyden önce son derece karakteristik ve şovu seven tarzıyla Gomi'nin maçlarını izlemek büyük keyif. Rakibine zihinsel olarak meydan okuyan dövüşçülerden Gomi (öyle GSP gibi değil). Rakibinin iyi olduğu alanlarda da onunla dövüşerek, hakikaten işi savaşa dönüştüren bir tarzı var. Ancak bir yandan da bu kendinden emin ve biraz şımarık diyebileceğimiz tarzıyla sürpriz malubiyetler de alabiliyor.

Ama tabi Gomi'yi tanımayan yeni MMA severlere de hak vermek lazım. Keza Gomi, 2007'den beri kendi deyimiyle çok tembel bir kariyer sürdürmekteydi. Adı duyulmamış rakiplere karşı alınan decision malubiyetler artık Amerika'daki MMA sahnesinde pek tolere edilir şeyler değil... Bakalım bu gidişat Kenny Florian gibi güçlü bir rakibe karşı değişecek mi?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder