Perşembe, Mayıs 13, 2010

Bunlar da var...

Bu yaşta çocukları hiç bir koruma olmadan full contact dövüş sporu yaparken görmemiştim. Tabi Tayland'dan izlediğimiz bazı videolar dışında. Hem de bu çocukların biri kız, biri erkek! Adeta Starship Troopers filmindeki üniversitede olacak bir olay gibi geldi bana. Kimilerinin baya rahatsız edici bulduğu, kimilerininse olumlu yaklaştığı bu olay bir Pankreas maçı olarak geçiyor. Surata darbe yasak. Enteresan..

3 yorum:

Met dedi ki...

açıkçası bende pek haz etmedim bu videodan. hakkaten yaşları çok küçük ve sakatlanma riskleri çok fazla. o yaşta çocuklarda kontrol bilinci haliyle daha az olacağından maçta yaptıklarını arkadaşları üzerinde de uygulayacaktır daha sonra diye düşünüyorum.

Gabe dedi ki...

Yüze vuruş yasak gördüğüm kadarıyla; sürekli gözlem altındalar. Kırış anlarında hemen iki hakem birden yanlarında duruyor ve belli bölgelere vuruşları kontrol ediyor. bir iki kısıtlama daha var.

Ben belli bir yaşa (en azından 14 yaşına) kadar çocukların vuruşlu sporlar yapmasını doğru bulmuyorum. Enerji atmaksa fln zaten basketbola fln yollanılsın çocuklar. Ama dövüş sanatlarına yazılacaksa bu judo, jiu jitsu ya da minikler güreş gibi bi'şey olmalı. Sonuçta dövüş sporları tehlikeli şeyler öğretiyor ve kullanılmaları için belli bir bilinç düzeyi gerekiyor. Vuruş içeren sporlar çok daha fazla zarar verecektir tutuşlu, savurmalı sporlara göre.

Yine de ben bu videodaki çocukları sevdim. yalnız çok iyi ve teknik dövüşüyorlar. tek çift dalmalar, muay thai tekmeleri, yerde tam guard, yarım gard, yer dövüşü şu bu.. hayran kaldım çocuklara.

İstediğiniz kadar kısıtlayın ya da yasaklayın salon dışında da bu teknikleri kullanacaklardır, orası kesin. Ama çok erken yaşta ve bu kadar hırslı, düzgün pankratos (adı pankratos ama bildiğin MMA bu :) ) yapıyor olmaları epey şaşırttı beni.

Bilmiyorum, biraz da tercih meselesi. Bazı ebeveynler piano kursuna gönderiyor bazıları da tam temas dövüş sporlarına.

Adsız dedi ki...

gercekten hazmedilecek görüntüler değil küçük yaşta öğrenilmesi güzel ancak iki caçuğun böyle musabaka yapaması iç açıçı değil
www.ufcturk.net
mma hakkında tüm haberler

Yorum Gönder