Çarşamba, Mayıs 12, 2010

Paul Daley atıldı. Kimbo'yla yollar ayrıldı.

UFC 113'te, gecenin olayı Daley'in maçtan sonra Koscheck'e salladığı yumruk oldu. Koscheck-Daley maçı çok sıkıcıydı. Ayrıca Koscheck kafasına diz gelmemesine rağmen gelmiş gibi numara yapmasıyla herkesin nefretini kazandı. Ancak yine de maçın sonundaki Daley'in yaptığı saçmalığın ipe gelir bir tarafı yoktu. Hele ki daha 2 hafta önce Strikeforce'da benzeri bir olaya Dana White'ın gösterdiği tepkiden sonra, Daley'nin UFC'den atılması kimse için sürpriz olmadı.
Kimbo ile yolların ayrılması ise bence güzel olmadı. Hep söylüyorum, MMA'i sadece bir spor olarak görüp, işin şov ve gösteri tarafını unutursak, sonunda boks gibi sıkıcı bir hale gelecek işler. Ne olursa olsun, Kimbo binlerce hatta yüzbinlerce insanı ekran başına çeken bir adam. Bıraktım reytingi, sadece eğlencesine onu UFC'de tutardım ben olsaydım. Şimdi herhangi bir dövüş gecesinde, ilk maçlardan birinde Kimbo olsa, hangimizin hoşuna gitmez? Hepimizi uzun süredir izliyoruz, takip ediyoruz seviyoruz bu adamı. Teknik olarak üstün değil diye adamı UFC'den kesmenin ne manası var?
Bu arada Kimbo'yu darmadağın eden ''et kafa'' Matt Mitrione'u da yabana atmamak lazım. Kimbo bu maçı kendi kendine kaybetmedi herhalde. Mitrione'un stratejisi ve performansı etkileyiciydi bence. Adamın galibiyetinin değeri düşürlmüş oldu şimdi Kimbo'ya yol verilince.

6 yorum:

yasin dedi ki...

Evet Can Mittrione kesinlikle etkileyiciydi. Eğer kondisyonunu geliştirirse ileride bizlere güzel müsabakalar izlettiebilir. Bir muay thaici gibi attığı low kicklerle Kimbo'yu bitirdi. Roy Nelson ile çıkacağı bir maç iyi bir test maçı olabilir. Kimbo her zamanki Kimbo sokak dövüşçüsü halen sokakta olduğunu zannediyor. Ancak show yönü çok güçlü tartışılmaz.

ahmet dedi ki...

Roy Nelson önümüzdeki aylarda Junior Dos Santos ile karşılacak.Mittrione'ye hemen öyle önemli maçlar vermezler bence.Daha bir kaç maç daha kendisini ispat etmesi gerekiyor.Sonuçta aynı sınavdan (TUF) Roy Nelson birincilikle çıktı ve o hakediyor önceliği.

Tabi bu mantık doğrultusunda Dos Santos'a biraz haksızlık ediliyor bence.Kemer yoluna girmiş bir adamı kalkıp geriden gelen başka birisiyle dövüştürmek ters geliyor bana.Aslında doğal sıralamaya göre Santos'un,Cain Velasquez ile karşılaşması gerekiyor.Ancak şöyle bir şey var;UFC ağır siklettinde çok isim var önde ilerleyen hem ticari hemde stratejik kaygılar neticesinde böyle bir eşleşme yaptılar diye düşünüyorum..

El Ramiro dedi ki...

Junior Dos Santos-Roy Nelson ne alaka,anlamadım gitti.Adam Werdum'u,Crocop'u,Yvel'i,Gonzaga'yı gömmüş ringe,daha kemer maçına çıkması için ne yapması gerekiyor? Karşısına bay göbekten başka çıkaracak adam bulamamışlarmı? Neyse artık göbeğini kaşır Nelson'un:)

Bu arada Kimbo konusunda Can'a katılıyorum. Kendine benzeyen Tank Abbott gibi maçlar düzenlenirse seyirlik nakavtlı galibiyetlerinin ve mağlubiyetlerini izleyebiliriz...

caglar dedi ki...

kimbo yu su halde gorunce sanki ben bile dovermisim gibi geliyor tabii işin şakası.

zamanında sean gannon ile bodrumdaki o meshur dovusunu izlemistim, sherdogda falan herkes onu konusuyordu

nereden nereye...

yasin dedi ki...

Kimbo belki sokak dövüşlerinde olduğu gibi yalnız yumruk kullanarak dövüşüyor olsaydı UFC'de belli bir yere gelebilirdi. Ancak Kimbo'nun MMA ile alakası yok. Bu saatten sonra öğrenmesi de zor görünüyor. Dikkat ettiniz mi bilmiyorum ama Mitrione'nin bir low kickine karşılık attığı low kick vardı. çağlar gibi belki Kimbo'yu dövemem :) Ancak ondan iyi low kick atacağım kesin. Bende bu konuda diğer arkadaşlara katılıyorum. Kimbo UFC'de yeni gelenleri test etmekten kullanılabilrdi. Çokda eğlenceli olurdu.

Gabe dedi ki...

kimbo'nun çalışması gereken çok şey var; başta da kondüsyonunu yükseltmesi, hatta 10'a katlaması fln lazım.

karşısında Duke Roufus'un elinde antreman yapmış, Pat Garry gibi muay thai şampiyonlarıyla aynı salonda takılan ve de kondüsyonu Kimbo'ya göre eppey yüksek bir dövüşçü olduğu için kaybetti. Dandik bir maç oldu hatta.

kimbo bence WWE'ye fln geçmeli. oralar daha uygun bu adama.

Duke Roufus'un öğrencileri gece boyunca iyi dövüştüler bu arada. Welcher maçında da gayet güzel teknik vuruşlar izledik.

Daley'e üzüldüm ben ya, ne yalan söyleyeyim. Koscheck gibi anında çamura yatan, kurnaz adam bize sıkıcı güreşçi-boksör / kickbokscu maçı seyrettirdi. ne bileyim Daley fena halde hırslı bir adam. 3 raund boyunca üstüne çullanan adama doğru dürüst bir teknik vuramadığı için maç sonunda saldırdı. hata yaptı..

Yorum Gönder