Pazar, Mayıs 02, 2010

Rampage'ın Chuck Liddell taklidi

11 yorum:

Selman ÇETİNKAYA dedi ki...

yemin ederim aynısı..göbek dışarıda sol eli önde sanki dans eder gibi..alem bu rampage

Selman ÇETİNKAYA dedi ki...

bu arada fedor un maç tarihi belli oldu..26 haziran da werdum la maçı var umarım çobuk geçer zaman...

Selman ÇETİNKAYA dedi ki...

çok mutluyum machida nakavt oldu...

ahmet dedi ki...

Al bendende o kadar Selman.Gecenin bir yarısı attığım sessiz çığlığı bir ben bilirim.

Çok seviyorum Shogun'ı.Hakettiği kemeri aldı.
Machida balonunuda patlattı.

Selman ÇETİNKAYA dedi ki...

evet öyle Ahmet Abi zaten ilk maçta da haketmişti kemeri shogun haksızlık yaptılar adama..o da öyle olmaz böyle olur dedi zevksiz machida yı nakavt etti.. :)

yasin dedi ki...

Arkadaşlar Shogun'un kazanmasına en az sizin kadar bende sevindim. Böylece Silva'nın Machida ile niçin dövüşmek istemediğini anladım. Gereksiz zaman kaybı olarak düşündü sanırım. Bu arada ben yeniyim arkadaşla şu Reach terimi nedir? Nasıl ölçülür? Anlatırsanız sevinirim.

ahmet dedi ki...

Yasin,
Reach şu şekilde ölçülüyor;kolları omuz yüksekliğinde iki yana doğru açıp,bir parmak ucundan (orta parmak),diğer parmak ucuna kadar olan uzunluk alınarak.
Kuşların kanat uzunluğunu ölçer gibi yani.

Boyu uzun olanın reach'i daha uzun olur diye bir kavramda yok.Tamamen vücut yapısıyla alakalı bir durum.Tam tersi şekilde;boyu kısa,reach'i uzun dövüşçülerde olabiliyor.

En kaba tarifiyle dövüşçünün vuruş ,rakibe ulaşma vs konusundaki avantajını belirten bir tanım.

Önemsiz bir unsur demiyorum.Bunu avantaj olarak kullanan çok dövüşçü var.Ancak önem olarak ilk sıralarda telafuz edilecek bir özellikte değil bence.

yasin dedi ki...

Ahmet,

Öncelikle cevapladığın için teşekkür ederim. Araştırmalarımda benzeri cevaplar bulmuştum. Ancak bazı dövüşçülerin farklı müsabakalarda farklı reachlerle çıkması kafamı karıştırdı. Sanırım çalışmaya bağlı olarak vücudun gelişmesiyle farklılıklar olabiliyor.

ahmet dedi ki...

Rica ederim..

Çalışarak kol mesafesini uzatmak kulağa pek mantıklı gelmiyor Yasin.
Belki farklı organizasyonlarda,farklı ölçülmüş olabilir.Kişinin reach'i neyse odur değişmez diye düşünüyorum ben.

Bazı kişiler bu mesafeyi koltukaltından,parmak ucuna olan mesafe olarakta ölçüyor belki gözüne çarpan farklılık budur.Ancak doğru ölçüm şekli ilk söylediğim.Zaten iki ölçüm arasında yarı yarıya fark olur neredeyse.
Gözüne çarpan farklılıklar bu derece fazla değilse ilk paragraftaki düşüncemdir benim fikrim.


Bu arada Shogun,o nasıl bir Muay Thai be kardeşim.Hasta ediyor beni bu Chuteboxe'cılar.Tekrar dünyaya gelsem Brezilya'ya gidip kapılarında yatıcam yani o kadar..

yasin dedi ki...

Sanırım Tim Sylva idi. Ayrı iki dövüşünde farklı reach ölçüsü görmüştüm.Dediğin doğru olabilir. Muhtemelen farklı organizasyonlardı.

Mete dedi ki...

Beyler benim kaanatimce Reach (Menzil) oldukca onemli bir etken. Dovus yere indigi zaman etkisini kaybetmesine ragmen ayakta devam ettigi surece belki de en onemli ozellik.
Menzili kisa bir dovuscunun menzili uzun bir dovuscuyle ayakta mucadele edebilmesi icin, ayakta dovus yeteneklerinin (standup-agression-skills) farkli sekilde iyi olmasi gerekir.
Ornegin, Faber Vs Aldo macinda, Faber oldukca iyi bir "standup"ci olmasina ragmen Aldo'nun menzilinin icine girmedi. Ote yandan Aldo, Faber'in menzilinin disinda fazla risk almadan Faber'i parcaladi gecti.
Keza Anderson Silva'nin en onemli ozelliklerinden biri (inanilmaz bir standupci olmasinin disinda) yuksek menzili. Ayni sekilde Machida'nin defansif dovusu bu kadar iyi yapabilmesinin en onemli etkenlerinden biri alisilmisin disindaki karate durusu. Bacaklar uzerinde yaylanan ve MuayThai durusunun aksine kafayi oldukca geride tutan bir durus. Haliyle bu durus rakibin yumruklari ile Machida'nin kafasinin arasindaki mesafeyi arttiriyor.
Butun bunlar goz onunde bulunduruludugunda dovuscunun menzili oldukca onemli bir etken haline geliyor.

Mete Evrenol

Yorum Gönder