Pazar, Mayıs 30, 2010

UFC 114'den notlar...

UFC 114, gelmiş geçmiş en heycanla beklenen UFC event'lerinden biri olarak tarihteki yerini aldı. Rampage ve Evans'ın arasında aylardır süregelen ağız dalaşı ve Rampage'ın Hollywood'a adım atmış olmasından dolayı geceye ilgi olbilcek en üst düzeydi. Seyirciler arasında Snoop Dogg, Mike Tyson, Tim Duncan ve David Spade gibi ünlüler vardı. Ayrıca tabi ki Tito Ortiz, Randy Couture ve Matt Hughes gibi efsaneler de oradaydı.

Bu arada ben de hayatımda ilk defa bir MMA eventini 15 kişilik bir arkadaş kadrosuyla izledim. Kardeşimin evinde, Seattle'da, UFC'yi düzenli izleyen kızlı erkekli bir grup... Çok keyifli olduğunu söylemeliyim! Bugüne kadar ya tek başıma bilgisayarımda, ya 2 arkadaş, ya da maksimum 3-4 arkadaşımla falan izlerdim ancak tabi. O da genelde sabaha karşı...

Neyse UFC 114'e dönersek...
Gecenin kazananı Rashad Evans'dı. Evans, 3 raund sonunda Rampage'ı net bir şekilde mağlup etti. 3. raundda bir ara Rampage, Evans'ı fena yakalayınca havalara uçtuk, ama Evans hemen kendine gelip üste çıkmayı başardı. Rampage'ın biraz yorulduğu da gözden kaçmadı.

UFC 114, İngilizler için ayrıca keyifli bir gece oldu. Michael 'The Count' Bisping, Dan Miller'ı ezip geçerken, çaylak diyebilceğimiz 22 yaşındaki John Hathaway de, tecrübeli Diego Sanchez'i kafesten silerek büyük sükse yaptı.

Gecenin bombası yaşlı kurt Mike Russow'dan geldi. 12 dakika boyunca dinamit gibi bir Todd Duffee'den dayak yiyen Russow, bir anda herkesi (kendini bile) şaşırtan bir sağ kroşe ile Duffee'yi iki seksen yere serdi.

Küçük Nogueira'nın galibiyetine gelirsek... Valla ne diyeceğimi bilmiyorum. Maçın sonunda yuhlayan seyirciler kadar isyan etmedim sonuca. Bence maçın hakkı kesinlikle beraberlikti. UFC'nin puan sisteminde yapılacak dir değişikliğe ihtiyaç var. Böyle maçlarda iki taraftan birine yazık oluyor.

UFC 114'ün bir başka kazananı da koç Greg Jackson oldu. Greg Jackson'ın 4 dövüşçüsü de geceyi galip bitirdi! Bu adamın raund aralarında dövüşçüleriyle yapmacık bir sakinlikle konuşmasına kıl oluyorum ama Sezar'ın hakkını da Sezar'a vermek lazım...

Not: Undercard'daki Luis Cane vs. Cyril Diabate de gecenin saklı bombası. İzlemeyenlere hemen bulup izlemelerini tavsiye ediyorum.

Sonuç olarak güzel bir event oldu ancak, ne yalan söyleyeyim, ben Rampage vs. Rashad maçından çok memnun kalmadım. Şimdi gözler Shogun vs. Rashad maçına çevrilirken, ben de Shogun'ı destekleyenlerden olacağım tabi ki.

4 yorum:

Adsız dedi ki...

evans müthiş mücadele etti maçı kazanmasını bildi. gecenin saklı bomba maçı Luis Cane vs. Cyril Diabate macınıda
http://www.ufcturk.net/?p=150
bu adresten direk izleyebilirsiniz
www.ufcturk.net

Selman ÇETİNKAYA dedi ki...

aslına bakarsanız ben pek zevk almadım bu eventten..eventin en önemli maçı güzel olmadı mı diğerlerinin pek tadı olmuyo..rampage çok çalışmalı evans resmen sildi octagondan..

todd duffee ye çok şaşırdım..çok kötü nakavt oldu..hırsından dolayı ağır sıklette bişeyler yapabilir diyodum..hani amerikan askeriye filmleri olurya o filmlerdeki şımarık asker tipi var todd da..

luis cane vs. cyril diabete maçı çok ilginçti..diabete sanki maden işçisi gibi ağırdı ..öyle başladı maça..ama öyle direk yumruklar çıkardı ki luis cane bile nereden geldiğini anlayamadı..

diego sanchez artık bitmiş gibi..o hırsı nerde bilmiyorum..

Gabe dedi ki...

Evans izlemesi son derece keyifsiz bir taktik ile mücadele edip maçı kazandı. Ne bileyim, sıkıcı bir maçtı benim için de. hepsini izlemedim. Bakalım bu akşam geri kalanlara da bakma şansım olacak. Sıkıcı ve hareketsiz, rakibin enerjisini sömürmeye yönelik güreş taktiklerini biraz kısıtlamaları lazım artık. Teknikten çok milletin birbirinin üzerine çöküp saate baktığı güreş maçları izliyoruz

caglar dedi ki...

russow duffee macı benim mma de gordugum en buyuk comeback ti.

daha iyisini de goreceğime inanmıyorum.

ayrıca evansı basından beri yani kendi yarısmacı olarak katıldıgı ultimate fighter dan beri takip ediyorum hic bu noktaya geleceğine inanmazdım. evans rampage ı yenecek deseler guler gecerdim, kendini cok gelistirdi.

Yorum Gönder