Çarşamba, Haziran 15, 2011

UFC 131: Junior Dos Santos yeni Fedor mu?


(Kansporu için yazan: Gökhan 1985)
Chris Weidman vs. Jesse Bangfeld
İşte bu maç bizlere iyi bir güreş backround lu başarılı bir MMA dövüşçüsünün gelişimini gözler önüne seriyor. Alkışlar Chris Weidman’ a....Maça kötü bir head kick alarak başlayan All American kuvvetli bir suplex yaptı buna direnen rakibini yine de kontrol altına almayı başaran Chris uzun süre side kontrolde maçı götürdü. Kimura girişimi, yumruk ve dirsekler o battaniye tarzı MMA'cilerden olmadığını gösterdi. Tabi köşende Matt Serra gibi bjj master varsa biraz ayıp olur jui jitsu yapmaman.(kendise de mor kuşakmış)

Roundu standing guillotine choke'la bitirip nağmağlup ünvanını devam ettiren Weidman tahminimce bi sonraki maçını prelim değil de main card ta yapar.Jesse Bangfeld içinse maç sonunda takedown yapayım derken tavuk gibi boynunu kaptırmasını yorgunluğa bağlıyorum. Kanadalı MMAseverler için kötü bir başlangıç oldu.
Sam Stout vs. Yves Edwards
Sam Stout için sözün bittiği yer diyorum başka da bişey demiyorum. Onun için ne kadar methiyeler dizsem az. Resmen  jeneriklik bir knouck out  izletteren  Sam'in GSP'nin yerini alması için hepimizin dua etmesini istiyorum. Bu adam müthiş yetenekli  Shawn Tompkins gibi bir trainer la da çalışınca işte böyle bir sonuç ortaya çıkıyor.Zaten adamın 5 kez gecenin maçı ödülünü alması nasıl bir MMA fighter olduğunun göstergesi. Hep var ol SAM SATOUT... 34 yaşındaki bahamalı dövüşçü Yves'in ise memleketine geri dönüp huzur içinde hayatının geri kalanını geçirmesi dileğiyle
Aaron  Rosa vs. Joey Beltran
İki dövüşçüye bizlere güzel bir dogfight izlettirdikleri için teşekkürler. Evet çok teknik ve kaliteli bir maç değildi fakat müthiş izlenesi ve eğlenceli maçtı. Maçı izlerken aklıma Dana White'ın nasıl da keyiflendiği geldi. Yani maçla ilgili kesin olen tek şey ikisinin de ufc kariyerini devam etmesi olur bence..
Donald Cerrone vs. Vagner Rocha
Öncelikle bütün nefretlerimizi  Rocha  denilen  dandirik ve korkak süt çocuğu anne kuzusuna yolluyoruz. Kardeşim ne işin var senin Octagon'da, yatmaya mı geldin yoksa bişey ispatlamaya mı nedir anlamadım..Thales Leites vs. Anderson Silva maçı geldi aklıma.Bu maçtan bir maç sonra Leites'in bileti kesilmişti,umarım Vagner Locha'ya da aynısı olur. Onbeş dakikamı heba ettiği için hakkımı falan helal etmiyorum..
Maçı da tabiki daha efektif olan Donald kazandı keşke maç içinde illegal bişeyler yapıp rakibini canını daha da yaksaydı, Rocah'ya müstehak. Bir de serzenişim Cowboy'a olacak, yahu kardeşim hiç mi yer oyunu bilmiyorsun hiç mi ground and pound yapamazsın adam yere indiği anda sanki birisi ateş ediyormuş gibi kalkıp arkasını döne döne uzaklaştı. Böyle olmamalı Donald Cerrone, sana yakışan işler yapmalısın.
John Olav Einemo vs. Dave Herman
İki hızlı bitirici olan Einemo ve Herman için ilk round ortada geçti sayılır. John Olav daha ilk saniyeden niyetini belli etti hatta ilk takedownu yapınca birden heyecanlandım ancak Dave Herman iyi iş çıkardı ve Olav'ın altından çıktı. İkinci ronund da ise heyecan dolu anlar yaşandı maç Dave için gitti geldi diyebiliriz.güzel bir TKO ile kazandı. Fakat ben iki dövüşçünün yerinde olsam hemen striking coach larımı değiştiririm,dikkat edilirse iki dövüşçü de maç içinde birbirlerinin dibine girdi ve nasıl da açık veriyordu.Bi de bu John Olav Einemo'yu Shane Carwin'in karşısına çıkaracaklardı, Allah korudu diyorum..Dave Herman'nın da biraz protein yüklemesi yapması lazım.
Demian Maia vs. Mark Munioz
Gerçekten bu eşleşmeyi duyduğum zaman çok güzel olur demiştim.Kafesteki en iyi BJJ uygulayacılırından biri olan(hatta benim için bir nuımaradır.)Demian Maia ve hardcore ground and pounder Mark Munioz, merakla bekliyordum. Galibiyeti alan taraf Filipinli oldu ancak maçı izleyenelere soruyorum, Allahaşkına ne yaptı da üç roundda da  puan üstünlüğü sağlayıp kazandı....Tabi adama title shot ı uygun gördülerse ortada giden hermaç Mark Muioz'undur artık.Demian nasılsa bir kere çıktı kemer maçına.....
Gitgide yumruklarını güçlendiren Maia son bi sıkımla kendini unvan maçına daha alabilir diye düşünüyorum. Mark Munioz'u da göreceğiz bakalım Andeson'un karşısına çıkarsa,''The Spider'' bunu paçavraya çevirir üstüne de sifonu çeker.
Kenny Florian vs. Diego Nunez
Co-maint event de iki MMA ci de iyi maç çıkardı diyebiliriz.Üst düzey muay thai dövüşçlüeri bizlere guzel anlar yaşattı.Çok sevip takdir ettiğim taktik dövüşçü olan Kenny Florian maçı kazandıktan sonra çoğunluk tarafından yuhalanmasını garipsedim, adam sizi seviyorum diyor-yuh çekiliyor-kendisi otuz beşini geçmiş, top contender benım açıklamasıyla bakalım  Jose Aldo karşısında ne yapar. Diego ise zorlu ve teknik bir,bana Thiago Alves'i hatırlattı..
Junior Dos Santos vs. Shane Carwin
Artık Junior Dos Santos için ne desek yetersiz kalır. Bu adam Vladimir Klitscho'nun karşısına çıksa ezer geçer. Bi de maç içinde takedown  yapmadımı ayakta alkışlayasım geldi.Şimdi kemeride beline takarsa kendisine yeni   Fedor  diyebilirmiyiz acaba.. Artık yılın maçına en büyük aday olabilicek maçı bekliyoruz. Sekiz ekimde Cain Valesquez ile yapacağı maç bakalım bizlerde daha ne gibi hayranlıklar uyandıracak.
Zaten karşılaşmayı baştan sona üstün götüren  Dos Santos daha ilk rounddan maçı  TKO ile de alabilirdi çok enteresandir ki hakem(normalde yüzüne üç yumruk alıp rakip karşı koyamayınca hakem hemen araya girip bitirir) peşisıra yumruk alan Shane için araya girmedi ama yine de maç hakettiği gibi bitti. Bi de Dos Santos, Brock'u  bu hale getirseydi hayran sayısı ikiye katlanırdı eminim. Shane Carwin ise bu yenilgiye rağmen bişey kaybetmedi görüşündeyim yine devler liginde yine kemere aday ama biraz uzak artık..

5 yorum:

ncanerozturk dedi ki...

Her seferinde aynı şey yapılıyor.alınan her galibiyette birilerini yerin dibine sokmak veya hgöklere çıkartmak bence yanlış.geçen sene boyunca lhw'de herkese aynı şey yapıldı.machida,shogun şimdi de jones.Fedor tarih yazdı 2 maç kaybetti diye UFC fanlara gün doğdu.JDS çok iyi tamam strike olarak falan ama wladimir klitschkonun karşısına çıksa(boks olarak düşündüm elbet)ezer geçer laflarına falan sadece güldüm.
Önce fedorun yaptığı gibi kendi sikletinde ki efsaneleri tek tek ezsin bakalım.prime'ı geçmiş crocop ve werdum dışında çok ciddi bir galibiyeti bulunmuyor bu son maç haricinde.ufc kemerini alırsa strikeforce'da kilerle kemer birleştirme izleriz diye düşünüyorum artık son olaylar sağolsun.tutar overeemi yener caini yener o zaman yeni fedor geliyor deriz...

van auger dedi ki...

olav einemo striking koçunu değistirirse kimle çalışabilir merak ettim, golden glory ekibinden daha iyi kimleri bulabilir ki? bir de shane carwini new breed heavyweight diye yutturmaya çalışan( ve bir kesime yutturan) ufcdeki abilere de selam yolluyorum, 36 yaşında 0 cardiolu, çok sert vurmaktan baska bir şey bilmeyen bir adamı( bir tank abbot değil) iyi pazarladılar.

NigelfuckinBenn dedi ki...

Destur. O kadar ortamda bulundum ilk defa JDS'i yeni Fedor olarak ( kesin bir yargı değil biliyorum ) gören ilk sensin sanırım. Herkes Cain yeni Fedor olacak diyor-du. Ayrıca Wlad karşısında maalesef hiç şansı yok JDS'nin hatta K1'da bile cacık olur.

Bu eventten sadece main evente baktım. Shane beni bayagı etkiledi adamda ki çene all time greatlerden. Takdir ettim kensini. O da JDS gibi sağlam yumruklara sahip fakat teknik-taktik-zart-zurt hepsi ortaya çıktı ve tek taraflı bir maç izledik.

Bu arada bu sene MMA için harika bir sene.
Bu hafta sonu Overeem vs Werdum
Temmuz da Fedor vs Henderson
Ekim de Cain vs JDS ve GSP vs Diaz

Steppe dedi ki...

TheLastEmperor arkadaş JDS için k-1 de bile cacık olur demiş :P hehe katılıyorum doğrusu Hesdy Gerges ayarında adamların karşısında da bile pek duramaz ezerler kaldı ki wlad felan antreman maçı gibi harcar ...
ama MMA de bileğini bükebilicek tek bir adam var oda tabiki Cain !!! hepbirlikde görücez çok sıkı bi maç

KeTo dedi ki...

sayın gökhan 1985

bi kaç konuda sizi aydınlatmak isterim:

* yerdiğiniz vagner rocha maçtan iki hafta önce bu maçı kabul etmiştir. Bu onu sizin deyiminizle korkak değil delikanlı kılar (iki hafta önceden maç kabul etmek nedir tahmin edebilirsiniz inşallah az çok)..

* Dave Herman rekoru 13-0 olana kadar bi dövüş salonuna yazılmamış güreş bilgisiyle götürmüş oraya kadar. yani 3 senedir MMA eğitimi almakta. kısacası daha bu işte yeni sayılır eğitim alışı açısından.
Olav ise baba oldum, özel işlerim derken pek te ilgilenememiş, o 5 senelik arada bu yüzden. sayın "Van auger" in de dediği gibi çalışma kampı olan Golden Glory e laf etmek olmaz.

*Kenny Florian a gelince:
Tartıya çıkmaya giderken koyu hokey fanı olan vancouver lıları kızdıracak bir şey yaptı, o da düşman oldukları takımın formasını giymek. bütün yuhlamalar bu yüzdendi.

*Dos Santos: yorulduğumdan hakeme bitirmesi için döndüm, devam ettirmesi doğru karardı demiştir. kendisi ve hakem için yaptığınız yorum ve tahminlere değinmek bile istemiyorum.

sayın "TheLastEmperor" un belirttiği "Overeem vs Werdum" dan bir hafta sonra "UFC Live: Marquardt vs. Story" daha sonraki hafta ise "UFC 132: Cruz vs. Faber 2" event i gerçekleşecek. Umarım harika maçlar izleyeceğiz..

Yorum Gönder