Cuma, Haziran 10, 2011

UFC'de artık bütün main event'ler 5 raund

Dana White'ın yeni açıklamaları oldukça ilgi çekici. Artık UFC'deki bütün main event'ler (kemer maçı olsun ya da olmasın) hepsi 5 raund olacakmış. Hmm.. tam ne yorum yapacağımı bilemedim. Fena bir karar değil sanki, ama çok bir şey değiştirir mi emin olamadım... Mesela Bloodyelbow, ''seyirciler gerçekten Silva vs. Maia gibi 5 raundluk maçlar görmeyi istiyorlar mı ki?'' diye bir başlık atmış.

Bu kadar da değil, UFC'de bir de yeni bir alt siklet açılıyormuş. Horozsiklet'in (Bantamweight) de altında, 125 pound sikleti. Yani 57 kilo. Bu haberi pek umursadığımı söyleyemeyeceğim. 57 kilo ne demek ki? Çocuk sikleti fln olmamalı mı 57 kilo?..

Bir de şöyle bir haber var; Nick Diaz Strikeforce kemerini bırakacakmış. UFC dövüşçüsü olarak GSP karşısına çıkacakmış. Ama sonra Strikeforce'a dönebilirmiş isterse. Strikeforce'ta da 2 yeni dövüşçü ortasiklet kemeri için dövüşecekmiş. Ya.. bi siktirin gidin ya.. herifler hala bıkmadılar türlü numaralardan UFC markasının tekelini zerre riske atmamak için...

5 yorum:

Selman ÇETİNKAYA dedi ki...

farklı eventleri izlemek iyi oluyo..hep ufc eventlerini beklemek zorunda aklmıyoruz..elitexc strikeforce gibi organizasyonlarda da izlemekten zevk aldığımız dövüşçüler oluyo.. bence asla tekel olmamalı mma da..uzun zamandır herkes farkındadır mma dan kim zevk alıyo veya güzel bi maç izlediniz ?

kızdırmışlar Can seni siktiri çaldığına göre

van auger dedi ki...

57 kilo, 160 boylarında dövüşçüler için uygun siklet olabilir. zaten nerdeyse her dövüşçü fiziksel avantaj için weight cutting yapıyor, bantamda veya tüyde dövüşemeyen ya da dövüşmek istemeyen dövüşçüler girebilir. bu arada diğer dövüş sporlarındaki gibi dünya çapında federasyonlar oluşturulmazsa, mma yeterince gelişemez diye düşünüyorum.

Can Evrenol dedi ki...

: ) sabah karşı yazdım bu yazıyı da ondan dilime hakim olmadım Selman. Ama harbiden kızıyorum ya bazen. MMA'in eski heycanını hiç hissedemiyorum bazen.

frankello dedi ki...

van auger'e katılıyorum dünya çapında bi federasyon kesinlikle olmalı.çok şeyi değiştirir en başinda da unified rules'u.

NigelfuckinBenn dedi ki...

Valla ha ne diyebilirim ki...resim çok hoş.

Yorum Gönder