Pazar, Kasım 18, 2012

UFC 154: Tek kral George St Pierre! Hendricks UFC'yi sallamaya devam ediyor

Yazan Gökhan1985 


PABLO GARZA vs. MARK HOMINCK
Gecenin ana kardının ilk dövüşünde iki dövüşçü de gerçekten yürekli dövüştü. Pablo Garza bu siklette her zaman heyecan katan ve etkili dövüşen bir isim. Mark Hominick ise ne kadar açık bir dövüşçü olduğunu her maçta gösterdiği gibi bu maçta da şov yaptı. Ancak ne var ki ilk roundda sarsılan Garza sonraki roundlarda iyi bir taktikle maçı hanesine yazdırmayı bildi. Maçın enterasan olan taraflarından bir tanesi de ilk round da bir hayli zor duruma düşmesine rağmen hakemlerin puanla round u Garza vermeleri oldu. Tabi octagon hakemlerini hala çözmüş değiliz. Ardı ardına dördüncü mağlubiyetini alan Mark Hominick’in her maçta yüzünün darmanduman olmasına alıştık, aynısını bu maçta da bizlere yaşattığı için kendisine saygımız sonsuz…

RAFAEL DOS ANJOS vs. MARK BOCEK
Gecenin bir diğer ana kart maçında taraftarlarının önünde hüsrana uğrayan bir diğer isim Mark Bocek oldu. Yer oyunundan pek de fazla öteye gidemeyen Kanadalı için yazık oldu denilemez. Ancak diğer taraftan Brezilyalı için farklı şeyler söylemek gerekir. Rakibin en büyük silahına karşı dik duran ve müthiş bir kondisyona dayalı dövüş çıkartan Rafael Dos Anjos’u tebrik etmek gerekir. Puanla da olsa maçı hakkıyla almayı bildi ve Octagon daki yedinci galibiyetine imza attı..

FRANCIS CARMONT vs. TOM LAWLOR
Bazı maçlar var ki şahsen benim ileri sararak izlediğim maçın sonunda iki dövüşçü için söylendiğim zamanı kapsar. Bu maçta onlardan biriydi. Ana kartı bırakın facebook prelim’e girmesi gereken bu maç ite kaka bitti desek yeridir. Tom Lawlor için pek bir şey söylemeye gerek yok iki ters bir düz giden orta karar bir dövüşçü. Francis Carmont ise galibiyetleriyle dikkat çeken bir isimdi. Bu maçla da galibiyet serisine devam etse de maç sonunda kendi bile memnun olmadı. UFC’de namağlup olan Fransız’ın önüne bakalım bir dahaki sefere kimi koyacaklar…

JOHNY HENDRICKS vs. MARTIN KAMPMANN
Gelelim gecenin en heyecan verici karşılaşmasına; Gecenin adamı unvan maçını hak eden Johny Hendricks idi. Bu adam yarı orta siklet olabilir ama kesinlikle yumruğu tam bir ağır siklet. Karşısında kim olursa çok güzel uyutur. Şimdi sonuna kadar hak ettiği unvan maçına bakalım ne gibi süprizlerle çıkacak. GSP’e kafa tutacak kadar güreş temeline sahip olan Hendricks kemeri beline takarsa hiç şaşırmam. Martin Kampmann için ise pek de üzülmüş sayılmam, buraya kadar zoraki ve şansının yardımıyla gelse de (son iki maçı) bu maçta patlaması bana çok ta şaşırtıcı gelmedi.

GEORGE SAINT PIERRE vs CARLOS CONDIT
Dünya yarı-orta siklet şampiyonu olarak efsaneleşen GSP, bu maçta karşımıza bildiğimiz klasik GSP olarak çıkınca UFC welterweight’ini tam bir bokstaki klistchko çıkmazına soktu diyebiliriz. Maçı her yönüyle güzelleştiren Carlos Canditti. Bu yüzden her maçını nakavt ya da pes ettirmeyle kazanıp gerçek dövüş severlerin saygısını kazandı. Etkinlikten önceki programlarda Carlos’un zayıf yönünün güreş olduğundan bunu da jiu-jitsuyla kapatacağından bahsediliyordu. Maçta girişimler yapsa da GSP’nin üst düzey güreş stili altında kaldı. Ancak üçüncü round da hiç yoktan çıkan o tekme bir anda her şey değişti mi diye düşündürürken müthiş atlet geri dönüşü güzel yaptı ve o roundu da almasını bildi. Şimdi bakalım superfight dedikoduları ne olacak GSP, Anderson Silva ile maç yapıcak mı? Yoksa ona Mr. Hendrick mi dur diyecek?..

25 yorum:

_CHARLOTTE_ dedi ki...

Hendricks bence Koscheck'in bir kademe daha iyi versiyonu. Zaten Koscheck ile maçında da bunu gördük. Her zaman şanslı yumruk faktörü var ancak GSP'yi indirecek adamın Hendricks olduğunu sanmıyorum.

Bence artık super fight zamanı geldi. Zira maçın orta siklette olmaması lazım, muhtemelen catchweight olacaktır.

Hendricks'i ise Nick Diaz ile karşılaştırmalılar. Kazanan kemer maçına çıkar, o arada da super fight gerçekleşir.

the mentalist dedi ki...

10 gündür fln baya uykusuzluk çekiyodum iş yüzünden. allahtan gsp imdada yetişti 2.round ortasi yine bayildim ve güzel bi uyku cektim teşekkürler gsp.

Can Evrenol dedi ki...

haklısın Charlotte
ancak Hendricks ve Koscheck arasında striking olarak dağlar var

_CHARLOTTE_ dedi ki...

@Can

Olay zaten Hendricks'in Donkey Kong gücü olduğundan başka bir yere varıyor. Shane Carwin hesabı yani. Koscheck'e indiremediyse sol yumruğunu ki Koscheck agresif dövüşür, GSP gibi defansif dövüşen bir adama indirebileceğini hiç sanmıyorum.

Hendricks zaten şimdiye kadar sadece bir kaç defa 3.round içerisinde dövüşmüş, o zaman da K.O yapamamış yani adamın o gücü 2.round -ın sonun gidiyor gibi bir şey. GSP ise rakiplerini oldukça hırpalıyor, henüz bilmiyoruz ancak ben Hendricks'e 3,4 ve 5. round -a gelirse dövüş, hiç şans tanımıyorum GSP karşısında.

Nick Diaz'ın da dünya gözüyle bir K.O olduğunu görmek istiyorum, dolayısıyla bence Nick Diaz ile dövüşmeli.

Not: Millet nasıl GSP vs Condit dövüşünde uyuya kaldı onu da anlamıyorum. 3.Round resmen ölüyü diriltir.

Mete dedi ki...

Ben diyorum ki eger GSP Hendricks'i yere indiremezse, maci kaybeder.

Nick Diaz KO olsa, sokakta tura cikarim.

##SPOILER##
##Demian vs Rick dovusu ile ilgili##


Bu arada, cok iyi keyifli ve az rastlanir bir submissions gormek isterseniz:
http://www.mma-core.com/videos/fights/Demian_Maia_vs_Rick_Story_UFC_153_Part_2/10043743

sensei dedi ki...

Mentalist nasıl uykuya daldın o maçta uykuda sikerim lan seni, mükemmel bir maçtı yazıklar olsun sana, bence izle..


Maça gelelim;
GSP kalitesini gösterdi, gereksiz yere süpriz bir tekme yedi ve şu sözleri hatırlattı ; ''Ummadığın penis am siker ''

GSP alta düştüğünde gerçekten çok yoğun bir panik yaşıyor jiujitsusu yok mu bu adamın dedim, condit yerden kalkamadı genede öyle panik değildi .

Kısacası orada bir koktum dedim gitti maç nitekim GSP toparlanmayı başardı, kel kafasının yan tarafı dinazor taşşağı gibi şişti..

Lakin tam bir kanbanyosuydu ortalık kan revan görmeliydiniz, yukarıdan musluklarla kanfışkırtmaları eşliğinde, insan kurban edildi bladenin müziğiyle kendimizden geçtik..

Son olarak ; Silva, jones ile dövüşse daha çekişmeli olmaz mı ? kel kafalı garip şiveli sempatik GSP nin yenilmesine dayanamam doğrusu..

Nick diaz, alistair owereem, gina garano, christiana cayborg, ertan balaban, izmirdeki teyzemler ne zaman dönecek bilen var mı? strikeforceden süper adamlar geliyor ayı gibi güreşçi var bir tane siyah renkli, owereemle kapışsınlar izleyek..cyborglada ronda kapışsın..

_CHARLOTTE_ dedi ki...

Strikeforce Ocak ayında muhtemelen son bir organizasyon yapıp sonra kapanacak. Kontrat altındaki bütün dövüşçüler de UFC'ye geçecek. Sensei'nin bahsettiği adam Daniel Cormier ki kendisinin şampiyon olmasını bekliyorum.

Kısaca son gelişmeleri özetlersek eğer;

Nick Diaz Josh Koscheck ile dövüşecekti sonradan iptal olmuş.

Cyborg Santos'un cezası şubat ayında bitiyor.

Ronda Rousey UFC ile kontrat imzalayan ilk bayan MMA dövüşcüsü oldu. Muhtemelen ilk maçını da Şubatta cezası biten Cyborg ile yapacak.

Alistair Overeem UFC 156'da Big Fott ile dövüşecek. Daha doğrusu Big Foot'u Reem'e yem edecekler desek daha doğru olur.

Gina Carano geri dönecek diyorlardı ancak dönmedi, Hollywood'un rüzgarına kapılan güzel hatun zaten geri gelmez arpa bitmedikçe.


Not: Nick Diaz'a Paul Daley'nin attığı yumruğu Hendrick atsaydı yerden kalkamazdı. Gerçi ben Paul Daley ile bir daha maç yapsalar Paul Daley indirir diye düşünüyorum.

sensei dedi ki...

Charlotte sağol süper bilgiler derlemişsin, UFC'ye umarım renk gelir bu sene mükemmel olabilir..

Bencede big footu, ayak feşisti owereem yenecektir..

Unknown dedi ki...

gsp maçı bence süperdi maç yere indimi bence daha heyecanlı oluyo.seyirci atmosferide montrealde hele hele brezilyadaki sirk atmosferinden sonra çok etkileyici geldi bana.ayrıca big foot yerine cormierle dövüştürselerdi overeem'i daha mantıklı olurdu bence

Kaan Baygın dedi ki...

Bunları geçinde Silva ve GSP nin maçını hayal etsenize çok enteresan olur GSP nin ayılığı Silva nın karakteri omg izlemek istiyorum !

Unknown dedi ki...

silva hem gsp'ye hem jones'a hazır ama ötekilerden tık yok.her şey bi yane gsp maçı olmaz. gsp 83'e çıkamaz çıkarsada şansı yok.silva zaten 93 kiloda dövüşüyo anca jones'la bi superfight olur.jones'da sonnen'den sonra ağır sıklete geçer kaçtımı artık naptıysa.

_CHARLOTTE_ dedi ki...

Anderson Silva Jon Jones'un karşısına çıkmak istemiyor bunu kendisi de söyledi, Jon Jones'da Silva ile dövüşmek istemiyor. Anderson Silva GSP ile dövüşmek istiyor çünkü GSP kendisinden 1 kademe daha ufak. Gel gelelim ben GSP'nin Silva'yı yenebileceğine inanıyorum. Ama bakalım ne olacak.

Jon Jones'u ağır siklette yerler... Daniel Cormier, JDS, Alistair Overeem hatta Brock Lesnar için oldukça sağlam bir dönüş olabilir.

Jones vs Lesnar... PPV oranlarını siz düşünün artık.

Unknown dedi ki...

jones'u ağırsıklette yiyecek adam olduğunu sanmıyorum hatta jonesun uzun yıllar hiç yenilmeden ağır sıklet kemerini elinde tutacağını düşünüyorum.ağır sıklete rekabet geldi ama kemer en geç 2014'te jones'da.jds dışında onu zorlayacak çapta adam yok.hele hele overeem veya lesnarın hiç şansı yok.bırak jones'u top 10 dan herhangi birini yenmesi bile zor lesnarın.jones yeni nesil mma'cı ve her geçen maç gelişiyor.

_CHARLOTTE_ dedi ki...

Evlat Daniel Cormier diye olimpik bir güreşci var, MMA sporuna adım atmış gelmiş geçmiş en iyi güreşçi, bilir misin?

Alistair Overeem ile Jon Jones'un Striking-ini bir tutmamalısın...

Bu sırada Thiago Silva 6 ay daha ceza yedi, Marihuana kullandığı bulunmuş kan testinde. Böylece mal Chris Leben'ın yanına çok sevdiğim adam mal Thiago Silva'yı da ekleyebiliriz. Herifler gençlik yıllarını ve kariyerlerini yiyip bitirdiler.

sensei dedi ki...

Owereem jonesi yener bence...
Ayrıca jones ne yapar bilmem ancak ağırsiklette daha zor olacağı kesindir..Birde yerde jpnes nasıldır kesin bilgimiz yok zira ağırsiklette yere sıklıkla inmek zorunda kalabilir..

Silva gsp maçında ise bende gsp yi desteklerim, gsp daha yakışıklıdır..kanada gibi 3. dünya fakiri bir ülkenin kahramanı olmuştur, aslen bayburtludur..
keli lens değildir orjinal keldir..

Silva gsp maçı sanki kulağa daha heyecanlı olur ancak jones ile silva maç yapsa daha denk olur gibi..

_CHARLOTTE_ dedi ki...

Aslında bir o kadar daha heyecanlı bir maç daha var önümüzde. Benson Henderson ve Nate Daiz maçı.

Ne diyorsunuz, ne olur? Ben Nate Diaz'dana cayip şekilde umutluyum valla. Zaten Benson Henderson'ın da hakkıyla kemeri elinde tuttuğunu düşünümüyorum bence iki dövüşte de Frank Edgar kazanmıştı aslında.

Ondan önce de Shogun vs Gustaffson dövüşü var ki Shogun eğer yenmezse kariyer bitirici bir yenilgi olur onun için.

Ondan önce de BJ Penn vs Macdonald var ki umarım BJ Penn yener. Yani BJ Penn'in yenmesini istiyorum ama paramı yatıracak olsam Macdonald'a yatırırdım.

Unknown dedi ki...

ben henderson ken di sikletinde fizigi guclu ,yuksek level strikesi ,guresi ,jui jutsosu var. nate diazin pek sansi yok gibi.ayrica alexander gustafson shogun dovusunde favorim gustafson .adam 1.95 boyunda cok hizli yumruklari var.daha 10 yasindan boksa baslamis

_CHARLOTTE_ dedi ki...

Üstad başka dil konuşuyorsun da google translate mi kullandın :D

Unknown dedi ki...

ben henderson diyorum iyi bir striker ,guresci,taekwondo kara ve juijutsoda kahverengi kemer sahibi .nate diazin henderson karsisinda sansi yok .anlata bildimmi?

_CHARLOTTE_ dedi ki...

Anladım anladım bende diyorum ki Nate'in boksu çok iyi, yerde de BJJ'si çok iyi Jim Miller'ı bile submit etti. Henderson maçı yere almak istemez öyle çok çok iyi güreşçi değil çünkü, ayakta da Nate yiyebilir Henderson'ı.

its_your_move dedi ki...

Anderson Silva-Georges St-Pierre

Gsp denen yüreksiz Silva'nın karşısına çıkacak ha ?buna gerçekten inanıyor olamazsınız.Son 5 maçını decision'la kazanmış,ringlere görmekten en tiksindiğim adam tiplerinden.Bu sporun ruhunu öldürüyor bu ve bunun gibi tipler.Anderson Silva Gsp'yi direk paket yapar Kanada'ya kargolar.Gsp önce Nick Diaz'ı yensin...

Anderson Silva-Jon Jones

İki müthiş adam.Geçmişe baktığımızda Silva'nın LHW kökenli bir grup adamı çok sağlam hakladığını görebiliyoruz.(Hendo,Griffin,Belford...vs)Jon jones'da çok sağlam olmasına karşın star isimleri bitik zamanlarında yendi (Rua,Rampage,Belford).Jon jones Sohnen,Hendo ve özellikle Gegard Mousasi'yi devirmeli.Mousasi'nin Ufc'ye katılma vakti geldi bence artık.Silva-Jones maçı olmasına düşük bir ihtimal olmasına rağmen benim kalbim ve görüşüm Silva'dan yana.Sonrada emekli olur;güzel olur...

Alistair Overeem-Bigfoot

Thereem fanı olarak konuya başlalayım.Alistair kendinden çok emin ve çok sıkı çalışıyor.Maç tarihinde 1 seneyi aşkın bir ringe çıkmamışlık onu etkileyecek olsada ben Bigfootu geçeceğine inanıyorum.Ayakta Bigfoot'un hiç şansı yok bu sebeble Werdum gibi ya kendini zırt pırt yere atacak yada Overeemi yere almaya çalışacaktır.Alistair'ın LHW'de canı çok yanmıştı yerde.Bu sebeble genelde ayakta dövüşmeyi istiyor.Bigfootun yere alma çabası olursa alistair buna en başarılı olduğu işlerden biri olan giyotin ile yanıt verecektir diye tahmin ediyorum.Aşırı kuvveti,dizleri ve yumruklarıyla Alistair bu maçı geçecektir.Ko veya Tko olmasa bile en kötü Decision ile işi bitirir...

Alistair Overeem-Junior Dos Santos

Eşşek kafalı overeem yüzünden nerdeyse 2 sene geç yapılacak bir maç olacak zamanı gelince yazacağım.(Dos santos Cain'i ikinci kez darmaduman edecektir)

Nate Diaz-Ben Henderson

İyice kıl olmaya başladığım Hendersona bu Küçük Diaz haklayacak mı aceba.Henderson gene Decision kovalayacak ama Diaz birkaç komboyla işi bitirebilir.

Unknown dedi ki...

usta kusura bakmada değil olimpik güreşçi isterse hamza yerlikaya olsun jon jones cormieri iki eli arkadan iple bağlıyken bile yener.

H.Kdemir dedi ki...

bu maçların videolarını izleyebilecgim siteleri yazarsanız çok sevinicem (zira format atınca pc yer imleri arazi siteleri bulamıyorum sevgili dövüş dünyası yardım :D )

Unknown dedi ki...

http://fightnext.com/

H.Kdemir dedi ki...

teşekürler cortex

Yorum Gönder