Pazar, Aralık 16, 2012

TUF 16 Finale & UFC on FX6 : Mega nakavtlar gecesi...

UFC'nin 24 saat içinde çifte event düzenlediği gecede (biri Avustralya'da, biri Vegas'ta olmak üzere) striking-severleri mest edecek mega nakavtlar izledik.

UFC'deki ilk maçında büyük hayal kırıklığı yaşatan canavar Hector Lombard, ikinci maçında tecrübeli Palhares'i mahvederek kendi ispatlamış oldu. Bu maçı kaybetse Lombard için belki de yolun sonu olacakken, şimdi birden ortasiklette en heycanlandıran isim haline geldi belki de... Ah, Lombard vs Anderson Silva'yı izlemek ne güzel olur! Ancak Tim Boetch yenilgisi hala Lombard'ın gelecek performanslarına dair kafalarda dev bir soru işareti tabi...


İngiliz Ross Pearson'ın düşüşteki grafiğine bir son vermesi gerekiyordu, ve bunu Sotiropoulos gibi bir isim karşısında son derece dominant bir galibiyetle gerçekleştirmiş oldu. Pearson, asla TUF9'da yarattığı heyecean ve beklentiye karşılık veremedi ama bu galibiyetle hala bu arenada saygı duyulması gereken bir güç olduğunu kanıtlamış oldu. Sotiropoulos ise UFC'de  üst üste 6 galibiyetle muhteşem bir çıkıştan sonra üst üste aldığı bu 3. galibiyetle malesef kötü bir düşüş yaşıyor. 35 yaşında, 18 aydır maç yapmamıştı ve 2010'dan beri de galibiyet yüzü göremedi...

Bugüne kadar nakavt tatmamış olan Mitrione'u nakavt eden Roy Nelson, ultra şahsına münasır bir şekilde kendi efsanesini yazmaya devam ediyor.
Artık bu devirde bütün MMA'ciler aşağı yukarı tek tip ideal bir vücüt tarzına sahipken, Roy Nelson adeta 15 sene öncesinin karanlık bar kafeslerinden fırlamışçasına, göbeği önünde, nakavtlara devam ediyor. Müthiş bir adam.

Pat Barry ise başka bir şahsına münasır nakavt makinası. Ağır siklette tepeye oynamasına imkan yok. Biraz kilo verse light-heavyweight'te dövüşebilir. Ama o ağırsiklette kalıp, bir nakavt olup, bir nakavt etmeye devam etmekten memnun gözüküyor... Gidişat çok sağlıklı değil ama olsun..

Barry'nin bu geceki kurbanı Shane del Rosario ise UFC'de 2 maçta 2 malubiyet alarak, Strikeforce'daki galibiyetlerinin UFC seviyesinde bir geçerliliği olmadığını göstermiş oldu malesef.

2 yorum:

the mentalist dedi ki...

sakat sakat maca cikmasina ragmen tim boetschi kesinlikle yenmiştir lombard. ne kadar boktan bir dövüş olsada dövüşü boktanlastıran lombard degildir. dövüşmeye calisan adam lombarddır. izlemdigini düşünüyorum can evrenol yoksa sacma sapan bir jüri karari oldugunu biliridn. knockdown olan, yerde gnpye maruz kalan, en az 5 6 tane tdsi savusturulan bunun yaninda her round en az bi kere (bazı roundlarda daha fazla) takedown yiyen adam tim boetschdir. maci kazanan yine tim boetsch böle bir komedi olamaz ama ufc de oluyor. silva vs lombard mwdeki olabilecek en iyi eşleşme anderson silva tabiki favori ama o da biliyorki kariyerinin bu asamasinda bir kaza kursununa kurban gitme olasiligi en yüksek rakip lombard. yere alinmasi neredeyse imkansiz, ayi gibi güclü, 10 profesyonel muay thai macinda yenilmemiş müthiş hizli ellere sahip bir striker, olimpiyat seviyesinde bir judocu. tek eksigi biraz mobility

Truvalı Hector dedi ki...

mentalist hectorun muay thai maçlarını nerden izleyebilirim

Yorum Gönder