Çarşamba, Ocak 30, 2013

IBJJF Avrupa şampiyonasında 8 Türk madalya çıkardı!

Geçtiğimiz hafta ülkemizde BJJ (Brazilian Jiu Jitsu) sporunu yapanlarla dalga geçermişçesine bir BJJ federasyonu kuruldu. Kayseri'de. Allah allah dedim, merak edip sitelerine baktım. 10 sene öncesinin kalburüstü bir  emlak şirketi çizgisinde bir grafik dizayn anlayışı ve depresif bi arayüze sayip bir web sayfası... Jiu Jitsu'yu Ju Jutsu diye yazmışlar. Dizayn harikası logoda da ''Ju Jutsu Ve'' kelimelerinin ters olarak yazması beynime işledi. Şöyle bir baktım, Jiu Jitsu'dan başka bütün dövüş sporlarıyla alakası olan, masa arkasında oturan, takım elbiseli kimseler tarafından kurulmuş bir siteye benziyor. Şimdilik bomboş duran Faaliyet Programı ve İl Temsilcileri tabloları iç karartıcı. Haberler sayfasına baktım, IBJJF'te 3 Türk madalya kazandı yazıyor. 'Dualarınızı eksik etmeyin' cümlesiyle biten haberde Ertan Balaban ve Burak Değer Biçer'in öğrencilerinin aldığı madalyalardan haber yok. İbrahim İnal hocanın takımının aldığı madalyaları eksik yazmaları da ayrı komedi. Böyle bir federasyon kurup, sonra bazı takımları yok saymak nasıl bir kafadır şimdi? Anlayamadık. Napalım, dualarımızı eksik etmeyelim o zaman.

Neyse, haftanın konusu; Türkiye'nin dünyanın en prestijli mücadele sporu turnuvalarından biri olan IBJJF Avrupa Şampiyonası'ndan 7 madalya ile dönmesiydi.

Balaban JJ 3 madalya, İbrahim İnal'ın ekibi V3 5 madalya (biri Fransız vatandaşı) ve Burak Değer Biçer'in takımı Corvos da 1 madalya ile döndü. Bildiğim kadarıyla 3 takım da tamamen kendi imkanlarıyla bu turnuvaya katıldılar. Son yılların dünya çapında en hızlı büyüyen birkaç sporundan biri olan BJJ'in Avrupa arenasında harika performanslar ortaya koydular. Türkiye'nin de ülke olarak bu sporda artık ben de varım demesinin ilk önemli adımlarından birini atmış oldular. Takdire şayan bir başarı ve muhteşem bir tecrübe kazandılar. Kansporu ekibi olarak hepsini yürekten tebrik ediyoruz.

5 yorum:

_CHARLOTTE_ dedi ki...

Şu BJJ Federeasyonu için akşama buraya bir şeyler yardıracağım umarım zahmet edip okurlar.

Kaan Baygın dedi ki...

Kazgan mma neler yapıyor biraz bilgi verirseniz boş durmadığını düşünüyorum

_CHARLOTTE_ dedi ki...

Benim hiç haberim yok valla, en son takımından biri bir MMA maçında birini fena K.O etmişti onu biliyorum, diğerleri yenilmiş diye duydum.

Murat Kazgan'da maça çıkacak diye biliyorum sanırım 3 dövüşlük bir kontrat imzalamış. Ama daha önce de başka bir yerde Roger Huerta ile dövüşecekti o da olmadı. Youtube'de video var ADCC 2011 Ukraine şampiyonu ile BJJ yaptığı yazılı video-nun başlığında ama ADCC 2011 'de İngiltere'de yapılmıştı kazanan da Rafael Mendes'di. Ukrayna'da 2012 'de yapıldı. Başka da haberim yok açıkcası. Corvos, Balaban ve Kazgan salonlarından en yoğun olanı şu an Balaban sanırım. Hemen her turnuvada 2-3 madalya alıp dönüyorlar.

Adsız dedi ki...

takımından biri fena k.o etmişti vay amk. ko nun oldugu aynı eventte takimindaki diger 4 kişi de fena halde ezilmişti. k.o yu yaziyosak digerlerini de yazalim

_CHARLOTTE_ dedi ki...

Bir daha oku bakayım yukarıda yazmış mıyım, yazmamış mıyım ?

Yorum Gönder