Pazartesi, Mayıs 20, 2013

UFC on FX 8: Vitor Belfort'dan, Strikeforce'un şampiyonu Rockhold'a buz gibi bir karşılama!

Vitor'un müthiş kariyerine eklediği son nakavt şüphesiz son yılların en iyi nakavtların biri! Hem de nasıl bir rakibe karşı! UFC'de ilk maçına çıkan Luke Rockhold, Strikeforce'un son ortasiklet şampiyonu ve 5 yıldır yenilgi yüzü görmemiş, sikletine göre oldukça cüsseli bir dövüşçü. Vitor'u yenseydi kimse için sürpriz olmazdı.


Vitor Belfort! Aramızdaki yeni arkadaşlarımız onu 2 sene önce UFC'ye döndüğünde Anderson Silva'dan yediği front kickle nakavt olurken tanımış olabilir. Ancak sonrasında önüne geleni ezip geçen Vitor Belfort'un son 5 yılda sadece 2 malubiyeti bulunuyor. Bu sporun gelmiş geçmiş en iyi iki ismi; Anderson Silva ve Jon Jones. Hatta bırakın son 5 yılı, adamın kariyerine bakın, adam sadece ama sadece EFSANELERE yenilmiş! Hepsi HALL OF FAMER seviyesinde! Chuck Liddell, Tito Ortiz, Dan Henderson, Randy Couture, Sakuraba, Overeem!

Bırakın yenilgilerini, adamın bir bu kadar da efesaneyi dize getirmişliği var. Hem de ne galibiyetler, ne nakavtlar! Öyle GPS gibi puanla diil : ) Ayrıca Vitor'un, Jones'un kolunu kırdığını da unutmayalım. Bir dövüşçü daha ne kadar muhteşem bir kariyere sahip olabilir? Çok ama çok nadir bir adamı izliyoruz. Değerini bilelim.

Jacare Souza UFC'ye galibiyetle merhaba dedi

Bu arada gecenin co-main event'inde bir diğer Strikeforce yıldızı UFC'deki ilk maçına çıkıyordu. BJJ ustası Ronaldo Jacare Souza, rakibi Chris Camozzi'nin 4 maçlık yenilmezliğine son verirken müthiş yer oyunuyla göz kamaştırdı! Bir pozisyondan diğerine geçişleri, ve en sonunda omaplata'dan side-kontrola geçişi ders adeta gibiydi...


Not: Jacare'nin 2004'ten beri MMA kariyerinde 9 yıldır sadece 2 yenilgisi bulunuyor. Bunlardan biri DREAM'de Gegard Mousasi, diğeri de Strikeforce'ta Luke Rockhold'a karşıydı...

16 yorum:

Adsız dedi ki...

victor belfort gercekten cok hızlı ellere sahıptı sımdı tekmelerını de gercekten cok geliştirmiş ve cok hazır bence anderson sılva ya karşı en hazır olan kişi(yenebılıcegını dusunmesemde weidmandan daha hazır bence)umarım boyle devam eder jacare gerçekten cok iyi bir bjj cimis adam yer oyununda ezdi geçti.ufc 161 4 gözle bekliyoruz :)

Adsız dedi ki...

bu arada ufc 164 overeem travis browne le donuyor octagona onaylanmadı ama sherdog da koymuslar

frankello dedi ki...

vitor istedigi adamı yensin hiç bi zaman saygı göremeyecek.zamanında steroidin bokunu cikarmis doping testinde yakalanıktan sonra steroidsiz dövüşemedigini anlayıp TRT tedavisi görüyor ve sadece brezilyada dövüşebiliyor.

güzel bi k.o fakat 2. defa karşilaşsalar paramı rockholda koyarım

ayrıca haftasonu mark hunt ringlere geri dönüyor. visa sorunlarindan dolayi neredeyse yerine roy nelson dövüşecekti fakat dövüşe 6 gün kala visa alabilmiş.vegasa dövüşe az bi zaman kala gitmesi isallah performansını etkilemez

_CHARLOTTE_ dedi ki...

Vitor Belfort UFC 103-126-133'de Amerika'da dövüştü. UFC 152'de Kanada'da dövüştü, götünüzden sallamayın amk.

Dan Henderson 6-7 yıldır TRT görüyor, kimse ona kalkıp TRT kullanıyor bilmem ne demiyor. Adamın yeteneğinin TRT ile hiç bir alakası yok. Rich Franklin ve Sexyama'yı Amerika'da birinci round-da indirdi herif.

Zamanımızın en kıymetli dövüşcülerinden biri bence Vitor ve o tekmeden önce de dövüşü Vitor kontrol ediyordu. Bence 10 kere dövüşseler dokuzunda Vitor yine indirirdi Rockhold'u.

İyi işte Mark Hunt yenilirse eğer Frankello'nun mazereti de hazırlanmış oldu. Dövüşe az zaman kala gitmişti bilmem ne... Ulan inşallah Hunt kazanmaz yoksa 2 ay götümüzü siker burada Frankello, yine geleceği gördüm bilmem ne diye amk.

frankello dedi ki...

Dan henderson hiç bir zaman steroid kullanırken yakalanmadı vitor gibi. o yüzden trt mevzu göze batmiyor he bana göre kimse kullanmasın. eğer amerikada PED kullanırken yakalanırsan TRT kullanmana izin verilmiyor.vitor amerikada dövüştüğü o eventlerde trt kullanmamıştır. trtye 2012 başında başlamiş, yakalandıgı eventde pride 32 olması lazım. yine bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmuşsun charlotte.

bu arada ben mark hunt jds eşleşmesi aciklandigi zaman mark hunt kesin yener die bişi demedim. mark hunt' ın top 5 içinde yenebilme olasiligi en yüksek eşleşme JDSdir dedim. dövüşün favorisi de cok az bi farkla JDS dedim. he ben bahis oynasam hunta basarim parayi. ganyanı daha fazladir muhtemelen.

Adsız dedi ki...

sonuc olarak zaten sadece mma değil butun spor dallarındakı sporcular trt v.b. doping maddelerini kullanıyorki artık dopingi yapıyorsun hemen silici maddesi var onu silen madddeyide silen madde var idrar testleri bile yetersiz son zamanlarda sporcu biolojik pasaport u cıkardılarda onla onlemeye calışcaklar bakalım. yakalandı diye adamıda itin götüne sokmaya gerek yok ortasiklette belfort kadar yetenekli ve hazır birisi varmi yani smdi.

_CHARLOTTE_ dedi ki...

Kendinle çelişiyorsun Frankello, Vitor 2012 başlarında TRT'ye başlamış diyorsun gel gelelim 2009'dan bu yana Amerika'da dövüştü Vitor. TRT'nin bokunu çıkarmış olsa çoktan yakalanırdı zaten. Ayrıca düşük testosteron seviyesi olan dövüşcülerin TRT görmeleri normal ve yasal. Şimdi kalkıp Vitor'un yeteneğinden şüphe etmek doğru değil. Luke Rockhold'un da dediği gibi '' O tekmenin TRT ile bir alakası yok '' .

Steroid kullanımından bahsetmiyoruz burada, Vitor zamanında yakalandı ve cezasını da çekti. Bu yüzden bütün zaferlerini karalamanın manası yok. Benim orada söylemeye çalıştığım, eğer TRT yüzünden dövüşçüler bu kadar karalanıyorsa eğer bunların başında 6 senedir TRT göre Dan Henderson olmalı.

Bu sırada TRT bence de tamamen yasaklanmalı, bu konuda katılıyorum sana. Jon Jones'un da dediği gibi, bir dövüşcü 32 yaşına gelip hem 10 yıllık dövüş tecrübesi hemde 22 yaşındaki fiziksel gücü ve hızı varsa bu kariyerine yeni başlayan genç dövüşçüler için büyük bir dezavantaj. Ki bu fiziksel gücü ve hızı TRT sağlıyor.

Adsız dedi ki...

charlotte sana bende katılıyorum bence belfort la rockhold 10 kez yapsalar 11 kez victor kazanır ve trt doping konusu hiç adil bişey değil ama engellenemeyen bir virus.
bu arada josh barnett ufc ye donmuş

_CHARLOTTE_ dedi ki...

Harbiden Barnett dönmüş UFC'ye , sevinmedim desem yalan olur. JDS'yi yenebilir diye düşünüyorum ama Cain'e karşı ne yapabilir bilmiyorum.

Bu sırada UFC 161'e Stipe Miocic vs Roy Nelson eklenmiş. Bence Roy Nelson'a kemer için bir şans vermek istiyorlar ki bence hak ediyor. Yine bomba gibi K.O gelirse eğer bence kemer maçına çıkmalı. Bu artık 4 kere üst üste K.O demek olur.

Unknown dedi ki...

_CHARLOTTE_ başkan bana göre en iyi ağır siklet JDS
ben ne barnett ne de cormier in JDS yi yenebileceğini düşünmüyorum.TRT yorumlarına katılıyorum. frankello kardeşim Hunt JDS yi nasıl yenecek bi açıklayabilirmisin,sen balon yapmıştın JDS yi.Roy nelson a gelirsek Miocic çenesi zayıf adam nelson favori ama ağır siklet belli olmuyor ne olacağı...

frankello dedi ki...

ya surda okudugunu anlama zorlugu çeken adamlara laf anlatmaktan bıktım ya.

kendimle çeliştigim falan yok vitorun ufcye ilk adımını atmadan öncesinden beri deli gibi steroid kullandıgı bilinir. mma popülerleşip testler arttiktan sora 2009 da PED kullanırken yakalandı ve kullanmayı bıraktı bu kendisine bi kaç kötü performans olarak geri dönünce TRT,HGH ye baslayarak sorunu çözdü fakat daha önce Nevada eyalatinde doping yaptigi tespit edildigi için TRT tedavisi onayini nevada eyaletinde alamiyor(sanrm tüm ameriakada alamaz)(alamama sebebi de çok uzun süre steroid kullananlarda testasteron degerleri düşer ve dişardan yapay testasteron alıma ihtiyacı doğar) o yüzden sürekli brezilyada dövüşüyor bunu anlamak ne kadar zor ya.

2.si su bloga yaptigim hiç bi yorumda mark hunt JDSi kesin yener demedim yenebilir yenecegine de inaniyorum ama mantıklı düşününce favori olarak görmüyorum kendisini. dedigim top 5 hwler arasinda kendisinin kazanma ihtimali en yüksek eşleşme JDS. beyininizi sikeyim hala gelipde kesin yener dedi nasi yenicekmiş die acikla falan diyen cikarsa zekasına soakyı

frankello dedi ki...

2006 olcak o tarih yanliş yazmisim 2009 degil 2006 da yakalandi

Adsız dedi ki...

frankello kufurlu konusmana gerek yok ya bende dıyorum kı suanda zaten mma de gordugun mma dısında gordugun butun sporcular kullanıyo zaten bu boku cunku artık testler yetersız kaldı kullanmıyanlar bıle baktı kullanana yetısmek gercekten zor onlarda basladı doping icin cezalar falan bu yuzden cok arttı mıllet korksun die ama zaten doping i cıkaranda onun testını cıkaranda silmek icin gereken maddeyi cıkaranda aynı fırmalar oldugu ıcın bu boyle devam eder gıder bu arada evet jds kesın yener demedın top5 hw ler arasında yenme ihtimali en yuksek olan kişi demiştin mark hunt için.

frankello dedi ki...

ona emin olamayizda büyük cogunlugu kullanmistir yada kullaniyordur. zaten vitorun yetenegine lafım yok ama herkes kullaniyodur die düşünerek de kullanmadan bi yere gelenleri yada kullanmadigi için hakettiginden az deger görenlerin var oldugu gerçegini göz ardı edemeyiz (bkz fedor, bkz diaz bros, bkz roy nelson, bkz shogun,). o yüzden de vitora sempati besleyemiyorum bi türlü

Unknown dedi ki...

"frankello dedi ki...
frankello dedi ki...
wanderlei rahat alır.
28 Şubat 2013 23:18

geçen hafta yine gelecekten bildirmişim.

mark hunt biraz kafasını kullansa dövüşü 2.rdun başında bitirirdi. JDS ile dövüştürselerde şu mark huntu. jds'in ayakta bi aklını alsa balonunu söndürse."

Frankello kardeşim küfürler savurmuşsun bunlara gerek yok.ben yorumda balon ifadesine vurgu yapmak istemiştim.Silva vs Stann yazısındaki yorumunu hatırlatmak istedim yanlış anlaşıldıysa özür dilerim.

_CHARLOTTE_ dedi ki...

Lan dalyarak adam gibi yaz da anlayalım o zaman. Herife bak einstein'ın sol taşşağı sanıyor kendini. O kadar sikimin oğlu tanıdım hiç senin kadar antipatiğini görmedim amk.

JDS'de anasını sikti Mark Hunt'ın hemde tersten sikti spinning heel kick ile. Ağzın iki dakika susacak diye mutluyum, şimdiden blog -un havası değişti.

Yorum Gönder