Pazartesi, Mayıs 25, 2009

Lyoto Machida devri başlıyor! - UFC 98'den notlar...

Uzun süredir izlediğim en iyi UFC eventi olan UFC 98, birbirinden heycanlı ve nefes kesen maçlara sahne oldu. Gecenin yıldızı şüphesiz karateyi tekrar eski ihtişamlı günlerine getiren karateci Lyoto Machida oldu. 
Machida devri başlıyor!
Quinton 'Rampage' Jackson'un sakatlığı sebebiyle, onun yerine geçerek şampiyon Rashad Evans'a meydan okuyan Lyoto Machida, bu galibiyetiyle birlikte hem yeni Light Heavyweight şampiyonu oldu, hem de 15 maçta 15 galibiyet ile inanılması güç bir seri yakalamış oldu. Rich Franklin, BJ Penn, Sokudju, Thiago Silva, Tito Ortiz ve Stephan Bonnar gibi dev isimleri yerle bir eden Machida, bugüne kadar UFC'de daha tek bir round bile kaybetmedi! Karate geçmişinin yanında, siyah kuşak Jiu-Jitsu'cu olan Machida, kendine has ve tahmin edilmesi çok zor tarzıyla MMA'in yeni süperstarı olma yolunda.

Machida tarafından nakavt edilene kadar, 14 maçtır yenilgisiz olan Rashad Evans ise dün gece kariyerinin ilk yenilgisiyle tanışmış oldu. Maç boyunca bir türlü Machida'ya istediği yumrukları indiremeyen Evans, sadece bir kere üst üste 3 sağ kroşe çıkardığında çok etkili göründü ve Machida hemen geri kaçmak zorunda kaldı. Ancak Machida ikinci roundda Evans'ı bir sol direk ile çok kötü yakaladı ve ardından seri darbelerle, nefes almasına izin vermeyerek Evans'ı bilinci kapalı bir şekilde yere serdi. Maçın sonunda yorumcu Joe Rogan'ın ağzından çıkan ''Machida devri başlıyor!'' sözü bu hafta bütün MMA haber sitelerinde manşet oldu.

Matt Hughes efsanesi daha bitmedi


Uzun süredir birbirleri hakkında çok sert ve küfüre varan açıklamalar yapan Matt Sera ve Matt Hughes'un karşılaşması beklediği kadar sert olmadı. 50 maçta 43 galibiyeti bulunan Matt Hughes, ilk round'da kendi çenesini Matt Sera'nın kafasına çarparak knockdown oldu. Toparlanıp ayağa kalktığında hala sallanır bir durumda olan Hughes, yılların tecrübesiyle Sera'nın üzerine yıkılıp kendine gelmeyi bildi. Bu avanatjı kullanamayan Sera, ilerleyen dakikalarda Hughes ile girdiği güreş mücadelelerinde mağlup olan taraf oldu ve ikinci roundun neredeyse tamamını sırtı üzerinde geçirdi. Son raundda da Hughes, Sera'yı yere yatırmayı bildi ve çok zor bir duruma düşmesine rağmen gücü ve kalitesiyle maçı saıyıyla kazandı. Maçtan sonra birbirlerine sarılan ikili, görülen o ki aralarındaki tansyona bir son verdiler. Emekli olacağı rivayetlerine cevap veren Hughes, daha emekliliği düşünmediğini söyledi.

Matt Sera'nın, karşılaşmaya Rocky müziğiyle çıkması da herhalde gecenin en güzel detayıydı.

Gecenin diğer önemli detayları...
-Gecenin büyük sürprizini Sean Sherk'i, açık bir şekilde sayıyla mağlup eden Frankie Edgar yaptı. Kariyerinin en büyük galibiyetini alan Frankie Edgar, yılların tecrübesi Sherk karşısında ortaya koyduğu performansla büyüledi. İleriki aylarda dikkat edilmesi geren bir isim...
-Gecenin bir diğer parlayan ismi 6 hafta içinde ikinci galibiyetini alan Polish Experiment lakaplı Krysztof Soszynski'ydi.
-Son derece zevksiz ve ucuz bir şarkı eşliğinde dans ederek ringe çıkan Fransız Foupa-Pokam, 30 saniye içinde McFedries'in acımasız yumruklarıyla yerle bir oldu. 

2 yorum:

yafet boy dedi ki...

Karate is back!Machida Karate!

“My father does that for a long time and bring it to us. People think it’s a joke (laughs). I never said it in the United States because I don’t know how the fans will react (laughs). I drink my urine every morning like a natural medicine.” - Lyoto Machida 2009

Gabe dedi ki...

Edgar neydi öyle yahu, cidden büyüleyiciydi.

Dan Miller'ın 15 dakika boyunca yerde half-full guard sopa yiyişi ise bi' an UFC'den soğuttu beni :)

bi' de bu Matt'lerin dalaşması nasıl yalandır. Adamlar maç sonunda kanki oldular hızla. tam hwood hesabı birşey

neyse selamlar dostum, yazmadan edemedim ;)

Yorum Gönder