Pazar, Haziran 21, 2009

Sanchez ve Guida, TUF9 finalini gölgede bıraktılar!


Oldukça keyifli bir TUF sezonunun sonunda final maçları hiç de fena değildi. Bu enteresan gecede hiç nakavt olmamasına rağmen 3 maç birden Fight of The Night seçildi (bu maçların hiçbiri TUF dövüşçülerinden gelmedi). Mücadele had safhadaydı.

TUF9'un şampiyonları Lightweight'te Ross Pearson ve Welterweight'te James Wilkins oldu. Ross Pearson zaten sezonun başından beri favori olarak gösteriliyordu ve kendinden beklenen performansı ortaya koyarak şampiyonluğu haketti. Wilkins ise favori olmaktan çok uzaktı. Amerikan takımının favorisi olan Damarques'i çok net bir şekilde mağlup eden Wilkins, sezonun en iyi performanslarından birini gösterdi.

Ancak gecenin maçı, hatta yılın en iyi maçı ödülüne kesinlikle aday olan maç, gecenin en sonunda Diego Sanchez ve Clay Guida'dan geldi. Hayatımda gördüğüm en kanlı maç diyebilceğim maçın hemen öncesinde dövüşçülerin salona girişi bile birçok dövüşten çok daha yüksek bir gerilimdeydi. Dinamit gibi bir başlangıçla beraber ilk raundda, Sanchez, Guida'yı bitirdi gibi gözüküyordu. Saçları yüzünü kapatan ve anlaşılmaz bir şekilde bu durumdan şikayetçi olmayan Guida'nın yüzü, Sanchez'in yumruklarıyla kan revan içinde kalmıştı. Bir de kafasına aldığı high kick ile yere düşen Guida, bütün bunlara rağmen inanılması güç bir performans sergileyerek maçı 3 raund boyunca başabaş bir savaşa dönüştürdü. Her dakikası insanın ağzını bir karış açık bırakan bu maç,  yılın en iyi maçı seçilirse hiç kimse şaşırmasın...

5 yorum:

yafet boy dedi ki...

Ross Pearson sezon başı favorimdi Can hatırlarsın.Final maçı bence ortadaydı ama bugüne kadar ki duruşu ve performansıyla açıkca hakketti.Wilkins , Damarques i tamamen dağıttı.Ben bu kadar çok submission denemesini bu kadar kisa süre içinde ayakta yumruklarlada süsleyerek adeta bir sanatçı gibi kullanan birini uzun süredir görmemiştim.Helal olsun diyoruz.

Genel olarak Tuf u bu sezon başındaki daha ilk training videolarından, elemelerindende hissettirdiği üzere İngilizler tamamen domine etti desek yeri olur.Hocaların maçındada Bisping Handerson'ı dağıtırsa şaşırmayın derim.

Can Evrenol dedi ki...

evet Pearson baya ünlü olacak gibi. Önümüzdeki sezon TUF10 çok bomba olacak gibi

Can Evrenol dedi ki...

gibi gibi

tuhnsoo dedi ki...

Guida Sanchez maci kulaga hos geldi, bulmak mumkun olur mu?

Can Evrenol dedi ki...

mmashare'den bulmak mümkün
onun dışında torrent ve rapidshare ile de bulabilirsin

Yorum Gönder