Pazar, Haziran 28, 2009

Lashley rüştünü ispatlarken, Pedro Rizzo artık bitti gibi...

Lashley'den 4 maçta 4 galibiyet
Amerikan Güreşi'nden MMA'e transfer olan yeni şampiyon Brock Lesnar'dan sonra, bir başka dev daha bu geçişi başarıyla gerçekleştirmiş gibi gözüküyor. Ünlü Amerikan Güreşçisi Bobby Lashley, geçtiğimiz Aralık ayında ilk MMA müsabakasından galibiyetle ayrılmıştı. Kısa sürede ardarda 3 galibiyet alan Lashley, sonunda başka bir devin, ünlü Bob Sapp'ın karşısına çıktı. Lashley, bu önemli sınavında Sapp'ı ground-n-pound (yerde yumruklar) ile ilk raund içinde bitirerek hem 4-0'lık bir seri yakalamış oldu, hem de MMA dünyasında ben de varım dedi. Şimdiden UFC'de olası bir Lashley vs Lesnar maçının yaratacağı sansasyonu görür gibiyiz...

Pedro Rizzo için emekli olma zamanı mı?
ULTIMATE CHAOS adlı gecede Sapp vs Lashley'den önce yine merakla beklenen Pedro Rizzo vs Gilbert Yvel karşılaşması vardı. Eski UFC yıldızlarından olan ve PRIDE'da da dövüşmüşlüğü bulunan Rizzo, MMA'in efsane isimlerinden biri. 35 yaşındaki eski kickboksçu, 'The Rock' (Kaya) lakaplı Rizzo, en son AFFLICTION'da Josh Barnett tarafından nakavt edilmişti. Geçtiğimiz Cumartesi gecesi ULTIMATE CHAOS'ta da Yvel tarafından çok sert yumruklarla nakavt edilen Rizzo, uzun süre yerden kalkamadı, sevenlerini korkuttu. 

--
Bir not: ULTIMATE CHAOS eventinin iki ana karşılaşmasında da hakemlerin TKO için geç müdahale etmeleri dikkatlerden kaçmadı. Pedro Rizzo, tamamen bilincini kaybettikten sonra 2 çok sert yumruk daha yerken, Bob Sapp da pes ettikten sonra 30 saniye daha Lashley'in yumruklarına maruz kaldı. Sapp'ın ilk 'tap' etmesini gözden kaçıran hakem, ancak Sapp ikinci defa 'tap' edince maçı bitirdi. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder