Pazartesi, Haziran 29, 2009

UFC Çin'e açılıyor

UFC, Çin'in NMTV kanalı ile anlaştığını açıkladı. İlk etapta ayda 16 saat UFC ile ilgili yayın yapacak olan NMTV, UFC yayına Temmuz ayında başlanıyor. UFC'nin böylelikle 240 milyon potansiyel izleyiciye daha ulaşacağı tahmin ediliyor. Çin'in ne kadar büyük bir pazar olduğuna dikkat çeken Dana White, Karma Dövüş Sanatları'nı (MMA) herhalde  Çin'lilerden daha iyi kimsenin takdir edemeyeceğini de sözlerine ekledi. 
Hem UFC, hem de MMA adına enetersan ve enteresan olduğu kadar da büyük bir adım...

3 yorum:

caglar dedi ki...

sence turk tv lerine herhangi bir sekilde gelme ihtimali var mı?

azeri tv de bile yayınlandıgını gordum, anladıgım kadarıyla fox tv deki kick box karsılasmaları da ilgi goruyor. bu kanal keske dusunse bu isi.

bu arada mma i takip eden tek kisi oldugumu sanıyordum ki bu blogla karsılastım.

Can Evrenol dedi ki...

Valla Çağlar, Avrupa'da ve Eurosport'ta bile MMA tam olarak kabul görmemişken bizde daha çok yolu var diye düşünüyorum.

Hele ki A1'in son organizasyonalrında çıkan antiprofesyönelliklerden sonra

Birkaç ay önce Tarık Solak'a yüzyüze bu konuyu sormuştum. Bir ara bir MMA gecesi yapmayı çok ciddi düşündüklerini ancak sansürden dolayı yapamadıklarını, cesaret edemediklerini anlatmıştı haklı olarak.

Ancak, Türkiye'de MMA'i seven herkesin MMA ISTANBUL ile kontakta kalmasını öneririm. Ertan Balaban ve MMA ISTANBUL bu işin ülkemizde lokomotifi durumunda
http://kansporu.blogspot.com/2009/02/ertan-balaban-ve-mma-istanbul_25.html

Gabe dedi ki...

yeri gelmişken ben de "musabık bir MMA'ci olarak Murat Kazgan'ı" öneriyorum. Türkiye'de Ertan Balaban ya da Brasa TR ekibi kadar çok bilinmiyor nedense ama şu an Türkiye'den kendi imkanları ile MMA'e katılan ilk sporcu o. Hatta aktif olarak M1 Global'de maçlara çıkıyor. Önümüzdeki aylarda M1'in bir organizasyonunda ringe çıkacak mesela. Diğer hocalarımız bildiğim kadarıyla onun kadar aktif değiller...

Yorum Gönder