Çarşamba, Haziran 17, 2009

UFC 99 bekleneni vermedi

İkisi de gönüllerin şampiyonu
Birçokları gibi ben de Silva vs Franklin maçının galibinin Wanderlei Silva olduğunu düşünüyorum. Maçtan sonra istatistiklere baktığımızda Franklin'in daha fazla ve daha isabetli darbeler indirdiğini görüyoruz (zaten iki efsane dövüşçü, maçın neredeyse tamamı ayakta geçirdiler). Ancak yine de daha agresif olan ve durmaksızın rakibinin üzerine giden taraf, Wanderlei Silva'ydı. Silva'nın son 10 saniyedeki çıldırmış dirsek darbeleri ise bence gecenin en keyifli detayıydı. Malesef, Wanderlei o eski pitbul tarzından uzaktı. Herhalde artık emeklilik yaşı ufukta göründüğü için olsa gerek. 
Silva vs Franklin maçı yer yer ateş alsa da, dinamit gibi bir patlama sunamadı. Ancak enteresan olanı beklenenin aksine, bu karşılaşma iki dövüşçünün de kariyerine darbe vurmadı (bu dövüşten sonra iki dövüşçünün birinin kariyerinin biteceği tahmin ediliyordu). Franklin maçı kazandı, Wanderlei de gönülleri fethetmeyi başardı. Şimdi Wanderlei Silva vs Anderson Silva herkesin dilinde...

Cro Cop geri döndü, ama...
Büyük heycanla beklenen Cro Cop'un geri dönüşü, beklendiği gibi ilk round'da TKO ile gerçekleşti. Ancak başından beri Mustapha Al-Turk'ün yetersiz bir rakip olduğu öngörüsü haklı çıkmış oldu. Savaşçı ruhuna, dövüşçülüğüne ve kişiliğine şapka çıkaracağımız Al-Turk, dünyanın en iyi heavyweight dövüşçülerinden biri değil. Burası kesin. Cro Cop'un karşısına çok daha tehlikeli bir rakip çıkarılmalıydı diye düşünenlerdenim ben de. Bir de bütün bunlara Al-Turk'ün gözüne gelen parmak eklenince maçın finali hiç tatmin etmedi. Ancak zaten o göze gelen parmaktan önce Cro Cop ilk saldırısında Al-Turk'ü dağıtmıştı diyebiliriz. 

Cain Velasquez, Kongo'nun kafasına 251 yumruk indirdi
Gecenin en enteresan maçı kesinlikle Velasquez vs Kongo maçıydı. UFC heavyweight sikletinde emin adımlarla ilerleyen Kongo, yenilgisiz Velasquez karşısında sefer darmadağın oldu. Kongo 3 kere çok sağlam yurmuklarla Velasquez'i yere indirdi ama her seferinde Velasquez Kongo'nun üzerine tırmanıp  bütün maç dev Kongo'yu altında tutup kafasını yumrukladı. Çok ama çok enteresan bir maçtı gerçekten. Velasquez, heavyweight sikletinde bir yer edinmiş oldu ve gözünü yükseklere dikti.

Caul Uno da jüriye takıldı
UFC 99'un uzun süre sonra geri dönen ünlü simalarından biri de Caul Uno'ydu. Spencer Fisher ile satranç maçı gibi bir mücadele veren Uno, maç sonunda decision ile mağlup oldu. Fisher'ın performansı da takdire şayandı ama bir kere daha jurinin kararı beni hayal kırıklığına uğrattı.

...
Son olarak önemli bir not: 
UFC 99, Almanya basınından (boks lobisinin de etkisiyle) büyük tepki gördü ve son derece negatif eleştirilere hedef oldu.

2 yorum:

yafet boy dedi ki...

Silva konusunda bende katılıyorum.Sanki hak eden oydu fakat herşeye rağmen onu böyle görmek beni üzüyor.Herşey fanlarım için mantelitesinde dövüşten önce ve sonraki açıklamalarındaki gereksiz teşekkürleri ve inanç kavramları Pride'dan hatırladığımız gerçek Axe Murderer'dan uzak.Keşke hiç Abd ye gitmeseydi Dream'le anlaşsaydı diyorum.Onu son ikidir şu şekilde görmek bana son Rocky filmini hatırlatıyor.

Crocop'a gelince onada eski sempatimi tamamen yitirdim diyebilirim.Genel olarak UFC ye gelen Pride dövüşçüleri neden vasat bir performans çiziyor hala tam anlamıyorum.UFC anlaşmasındaki son maçıydı bu yanlış hatırlamıyorsam.Umarım kazandı diye sözleşmesini uzatmazlarda Crocop'u özlenen tarzıyla Dream'de izleriz.

Can Evrenol dedi ki...

Cro Cop, Japonya'ya dönmüş. Mighty Mo ile dövüşecekmiş. UFC'ye devam etmekten neden vazgeçti bu kadar konuşup belli değil...

Yorum Gönder