Pazar, Eylül 27, 2009

K-1 World GP 2009 - Final 16

Aerts, Le Banner, Musashi, Schilt, Feitosa, Bonjasky ve Overeem gibi eski dostlar ile dünyanın en çok izlenilen dövüş gecesi K-1 Grand Prix'nin ilk 16'sı burda... Malesef Badr Hari de burda tabi...

Geçen senenin yarı finalisti Gökhan Saki, gözündeki bir sakatlık yüzünden bu sene turnuvaya katılamıyor. Saki'nin yerini Semmy Schilt aldı.

6 yorum:

Selman ÇETİNKAYA dedi ki...

maçlar pek iç açıcı değildi .. genelde 5 aralıktaki finale gidebilmek için favori isimler bile çok temkinli oyun çıkardılar..

gecenin açılış maçında Catalin Morosanu rakibi Taiei Kin e gonk sesinden sonra 2 tane yumruk atınca kırmızı kartla diskalifiye edildi ve kazanan koreli oldu..

en güzel maç ise remy bonjaski ile Melvin Manhoef arasındaki maçtaydı..kısacık boyuna rağmen remy nin üzerine cesaretli bir şekilde gitti Melvin Manhoef..seyircileride heyecanlandırdı..diğer karşılaşmalara bişey diyemicem pek zevkli değildi..

badr hari karşılaşmasında ise azenbaycanlı türk zabit samedov midesine aldığı darbeyle oturdu ve ayağa kalkamadı..bana çok komik geldi avrupa gp sinde şampiyonluk almış birisi bukadar basit nakavt olmamalı..

Can yazında bişey dikkatimi çekti..badr hari de burda tabi yazmışsın olmamasını ister gibi..sebebini söyleyebilir misin?

badr hari olmasa inan bu turnuvanın hiçbir zevki olmaz..dövüşçülerin hiçbirisi seyirciyi heyecanlandırmıyor..

Gabe dedi ki...

Bence de Badr Hari K1'in tadı tuzu, en saglam bir dövüşçüsüdür. 2008 Aralık'taki maçta da Remy'e kızmıştım. Maçı kazanmak için tekniğine ya da vuruşlarına değil numaralarına güvenen bir adamdır Remy Bonjasky. önce rakibini iyice tahrik edip sonra da onun hatasını kullanarak, rol yaparak aldığı geçen yılki K1 şampiyonluğu Badr Hari'nin hakkıydı. Zira turnuva gecesi görüldüğü üzere Peter Aerts'i aptal eden, knockdownların ardından Erol Zimmerman'i indiren Badr Hari en iyi hazırlanan dövüşçüydü.

Onun maçlarını izlemek gerçekten keyif verici oluyor. Zabit samedov'un aldığı darbeyi ben de tam anlayamadım. Çok ters bir yerinden almış olabilir. mide değil de daha alt seviyeye darbeyi almış gibi görünüyordu. Darbeyi vuran kişi de sene başında Semi Shiltz'i kroşelerle 1 dakkada KO eden Badr Hari olunca, cok anormal görünmedi. Ama sayıyla Hari alacaktı zaten maçı. Zira her lowkick'in ardından kontra direkt yumrukları tam yerine oturtuyor, her orta ve yuksek tekmede rakibin yerdeki ayağına çok net bir darbe vuruyordu.

Melvin Manhouef' maçında da mesela dünyanın darbesini aldığı, maç genelinde bir üstünlük kuramadığı halde çok akıllıca puan alıcı vuruşlar yapıp geçti maçı.

Gabe dedi ki...

Remy >> Melvin Manhouef' maçında da mesela dünyanın darbesini aldığı, maç genelinde bir üstünlük kuramadığı halde çok akıllıca puan alıcı vuruşlar yapıp geçti maçı.

Can Evrenol dedi ki...

Selman,

''Malesef Badr Hari de burda'' derken biraz alaycı bir üslupla yazdım tabi onu. Hari, K1'in en popüler karakterlerinden biri şüphesiz. Olmazsa olmazlarından.

Anca,k ben geçen sene final maçında yaptıklarından sonra Bonjansky'den de Badr Hari'den de nefret ettim. Centilmen olmayan, sportmen olayan adamla işim yok benim.

Ayrıca Badr Hari'nin her röportajından belli çirkef olduğu. Kaba saba konuşmalar, şımarık tavırlar....

2006'da Graham'la basın toplantısında çıkardığı kavgayı hatırlar mısınız? (akabinde Graham bir güzel çenesini kırdı zaten Hari'nin)

Adamım Overeem de Hari'yi nakavt etdince çok sevinmiştim bu sene

Selman ÇETİNKAYA dedi ki...

evet haklısın Can çirkeflikte üzerine yok badr hari nin ama k1 2009 dan önce açıklama yaptı akıllandığını söyledi ve birdaha böyle olaylar çıkarmayacağını da..finale kadar ramy bonjasky le maçı olmayacak..ki ikisideelenmeden finale kadar gidebilirlerse..bu sene finaldeikisinigörmek istiyorum..5 aralık tarihinde ki maçta şampiyon favorim badr hari çünkü bonjasky nin performansı menhoef maçında beni hiç tatmin etmedi..

ahmet dedi ki...

Benimde favorim Overeem.Pride zamanından da severdim o herifi.Birde üstüne evrim geçirdi fena kaslandı ya dahada izlemesi zevkli bir dövüçü haline geldi.Hem Badr Hari'yi de nakavt etti bu sene bir kere.Sonra gitti Bonjasky'ye yenildi..
Finalleri bende izledim ve bende çok heyecan verici bulmadım açıkcası.Sıkıcıydı bazı maçları hızlı oynattım hatta ne yalan söyliyeyim.
Bonjasky ve Hari'nin bu centilmenlik dışı hareketlerinden bende Can gibi hoşlanmıyorum ve adamları o yüzden pek sevmem.Ama şu bir gerçekki Hari'nin Bonjasky'ye yaptığıda tartışılacak bir şey değil.Mma değilki bu yere düşen rakibe vuruyorsun.Böyle sorunlu bir çocukluk geçirmiz,hazımsız öfkeli çocuklara benziyor Hari bence.Öte yandan Bonjasky zaten o artistlikleri ilk defa yapmıyorki.Bir kaç sene evvel Bob Sapp'da aynı şekilde yerde saldırdı buna ve öyle abartılı bir darbe olmasada herif resmen kalkmadı yerden.O gün acaip uyuz olmuştum herife ki haklı olmasına rağmen...Kalk dövüşe devam et adam gibi değilmi kaldıki sen ciddi iyi bir dövüşçüsün.Sevin yada sevmeyin ben dünyada Bonjasky'den daha iyi savunma yapan bir K-1 dövüşçüsü görmedim.Herif kapandımı resmen kapı duvar oluyor.Tek zayıf yönü bence yumruklar,o derece etkin fizikli süper tekmelere sahip birisi nasıl oluyorda böyle (çok afedersiniz) oğlan gibi yumruklar atıyor anlayabilmiş değilim :)..
Zamedov'a gelince bence çok yetenekli bir dövüşçü ama Hari ile aralarında resmen sıklet farkı vardı.Hari biraz fazla büyük ve sert geldi bence Samedov'a.Bu noktada Hari ile ilgili bişey çekti ilgimi o maçta.Oda çok hızlandığı idi adamın.İnaılmaz 2li,3lü yumruklar arkası low kickler attı Samedov'a bir ara sahiden acıdım ve korktum çocuğa bişey olacak diye.Dediğmi gibi adil bir eşleşme değildi o:)Sabaha kadar dövüşseler bişey yapamazdı.Birde o aldığı darbeyi öyle fazla küçümsemeyin arkadaşlar o yumruğu yediği tam olarak ''diyafram'' olarak adlandırılan bizim halk arasında iman tahtasıda denilen bölge duymuşsunuzdur kesin.Adamın bütün nefesini keser anında oraya sert bir darbe gelirse.Göğüs boşluğunda kaburga kemiklerinin tam altında böyle parmağınıznda hafifçe içeri girebileceği bir yer vardır işte orası.Aklınızda bulunsun ;).Body shot yani vücuda yapılan vuruşlar neticesinde gelen nakavtlar en acılı olanlarıdır diğer kafaya atılan darbelerle olanları kişi algılamaz bilincini kaybeder anında.
Melvin Menheof aslında iyi zorladı Bonjasky'i ama yetmedi.O adamda dünyanın en teknik dövüşçülerinden birisi bence.Süper yetenekli ve izlemesi en zevkli strikerlardan biri.İnternetten Melvin Menhoef vs Evangelista Cyborg adında aratın ve izleyin bakın o dövüşü.Şiddetle tavsiye ediyorum.

Yorum Gönder