Cuma, Eylül 04, 2009

UFC 102'den notlar...

İki yaşayan efsanenin savaşı
Geçtiğimiz haftasonu UFC 102, iki yaşayan efsanenin uzun süredir beklenen karşılaşmasına sahne oldu. ''Kaptan Amerika'' Randy Couture ve 'Minatouro'' Nogueira 4-5 yıl gecikmeli olsa sonunda kozlarını paylaştılar. MMA hayranlarının büyük bir ilgiyle beklediği mücadele adına yakışır bir şekilde tam bir savaş halinde geçti. 3 raund sonunda galip gelen taraf Nogueria olsa da, iki savaşçı da büyük alkış aldı. Şimdi Nogueria gözünü yavaş yavaş tekrar ağır siklet kemerine dikti diyebiliriz. PRIDE günlerinden Nogueria'yı tanıyanların bunun hiç de uzak bir ihtimal olmadığını bileceklerdir...
İzle: http://www.mmashare.com/randy-couture-vs-minotauro-nogueira---fight-video-ufc-102-t7151.html

Demian Maia duvara çarptı
Gecenin bombasını 12 maçlık kariyerinde hiç yenilgi yüzü görmemiş BJJ ustası Demian Maia'yı tek yumrukta nakavt eden Nate Marquardt patlattı. MMA dünyasını şaşkınlık içerisinde bırakan nakavt sadece 21 saniye içinde geldi. Bir süredir Wanderlei Silva ile çalışan Demian Maia, low kick atarken büyük bir açık verince, Marquart'ın sağ kroşesinin kurbanı oldu. Maia, Anderson Silva'nın yeni rakibi olacakken, şimdi birkaç basamak birden düşmüş oldu.

Jardine yine nakavt
Gecenin bir diğer şok galibiyeti de Thiago Silva'dan geldi. Keith Jardine'i 1 dakika 35 saniyede nakavt eden Silva, artık light heavyweight'de ben de varım dedi. Jardine üst üste ikinci yenilgisini alarak son 6 maçta 4 kere mağlubiyeti tatmış oldu. 

Gecenin diğer galip gelen isimleri arasında Brendon Vera ve Gabriel Gonzaga vardı.

4 yorum:

Adsız dedi ki...

İlk defa decision'a kalan yani knockoutla bitmediği takdirde bu kadar keyif alığım bir maç izledim diyebilirim Big Nog ve Randy maçı için..İçinde hemen hemen tüm stiller vardı;ilk roundda Big Nog'un choke denemesi,Randy'nin ground and poundu ve Big Nog'un bunu lehine cevirmesi,karsılıklı yumruklar..En cok göze çarpan da Big Nog'un boksundaki gelişme..Röportajlarda yanlıs anlamadıysam Küba Olimpik Boks takımından birileriyle veya onların antrenörleri ile calısmıs..Etkileyici..Big Nog hayranı olarak cok beğendim..

Jardine..Ah Jardine vah Jardine..Bütün TV programlarında konusulan;geçmişi boksa dayandığı halde 2dir bu sol kroseye yakalanıp knockout oluo olması..Tamam bu garip(unorthodox) gardı değişik gözüküo ama belli ki işe yaramıyo..Bence önümüzdeki maç Forrest Griffin ile maça çıkacak..Silva ise yıkıcı bi nakavttan sora kendini toplayıp yıkıcı bir nakavta imza atarak yine yolunda emin adımlarla ilerliyor..

Marquardt maçı ise tam bi jeneriklik nakavta sahne oldu..Maja daha yeni bu yenilgi belki de ona gereken uyarı mahiyetinde idi..Anderson Silve için bence hem Hendo hem Marquardt ayrı ayrı title-shot ı hakediyor..baalım ne olacak..

Selman ÇETİNKAYA dedi ki...

ufc 102 den hiç bir zevk almadım..nogueira randy maçı nakavtsız bitmesine rağmen güzeldi ama bir maçta nakavt yoksa hiç bir zevk almıyorum..bu maçta okadar çok nakdawn pozisyonu olduki sonunu getiremedi iki dövüşçüde..buda gösteriyoki iki sporcu da yaşlarını almışlar artık ve bırakmaları lazım artık..en güzel maç silva jardina maçıydı ve silva nın nakavtıyla bitti zaten..

lesnar ın karşısına bunlar mı çıkacak hv de..valla ikisinin de emekliliklerini ellerine verir..lesnar mir i dağıttı..mir de minatoura yı dağıtmıştı..e hangi biri lesnar ı yenebilecek..yenebilirlerse zaten ilk oynadığı mir maçındaki gibi teknik yenebilirler..ama yok altında kaldılar mı geçmiş olsun adam dağıtıyo..ve lesnar ın karşısına ufc 106 da carvin i çıkaracaklarmış..yenilgisiz biri ama yine de lesnar a karşı neler yapabilecek bu da merak konusu..

Can Evrenol dedi ki...

@selman003
Sırf nakavta bağlı izlememek lazım MMA'i.
İşin doğasına aykırı.
Birkaç ders BJJ alsan eminim fikrin değişir, olayın submission yönüne saygın ve ilgin artar.

Selman ÇETİNKAYA dedi ki...

evet gerçekten haklısın..aslında benim teknik yönden pek bilgim yok..sadece izleme zevkim var..ama teknikleri bilsem daha zevkli hale gelibilir izleme yönünden..umarım ileride öğrenebilirim..uygulamalı olmasa da bilmek istiyorum..teşekkürler bilgi için..

Yorum Gönder