Çarşamba, Eylül 23, 2009

UFC 103, Cro Cop için yolu sonu mu oldu?

Geçtiğimiz haftasonu, Dallas'ta, UFC 103'de Cro Cop'un dönüşü görmeyi bekleyenler yine hayal kırıklığına uğradılar. En son Almanya'da UFC 99'da Mustapha Al-Turk'e karşı kolay ama şüpheli bir galibiyet alan Cro Cop, bu sefer genç Dos Santos karşısında tutunamadı ve 3. raundda sözlü olarak pes etti. 

Daha bundan 4 sene önce dünyadaki en korkulan 2. dövüşçü (Fedor'dan sonra) olarak kabul edilen Cro Cop efsanesinin yerinde şimdi yeller esiyor diyebiliriz. 2006 PRIDE Open Weight Tournamenet şampiyonu olan Cro Cop, UFC'ye geldiğinden beri eski günlerinden çok ama çok uzak... Cro Cop'un geçtiğimiz sene DREAM'de yaptığı maçlarda da eski elektrikten söz etmek mümkün değildi...

UFC 103'deki Dos Santos yenilgisinden sonra yaptığı açıklamada, kesinlikle eski motivasyonunu bulamadığını açıklayan Cro Cop, çok net emeklilik sinyalleri verdi. 35 yaşındaki savaşçı, 20 yıldır bir Spartalı gibi çalıştığını ve artık belki de vücudunun çok yorulduğunu söyledi. Zihinsel olarak da eskisi gibi hissetmediğini, eski açlığının da kalmadığını söyleyen Cro Cop, ''belki de PRIDE sonrası bu işi bırakmalıydım'' diyerek sözlerini noktaladı. (Kaynak: Arda K)

Cro Cop ile ilgili notlarımızın yanında, Werdum'u da nakavt etmiş olan Junior Dos Santos'un, bu galibiyetle birlikte çok sağlam adımlarla ağır siklet basamaklarını tırmandığını ekleyelim...

1 yorum:

Selman ÇETİNKAYA dedi ki...

bence rakip bile olamaz artık fedor a imkansız bişey..yaptığı maçta da iyi dayanmıştı fedor a ama şimdi ilk raund da bitirir fedor onun işini.. gerçekten geçmiş artık cro cop tan ..

dossantos ta iyi baya ama lesnar a veya minatoura ya rakip olabilir mi bilmiyorum.. zaten onu eğiten taktik veren de minatoura .. onunla maç yapar mı bilemiyorum..

Yorum Gönder