Çarşamba, Eylül 23, 2009

Vitor Belfort fırtınası geri döndü!

Dallas'da düzenlenen UFC 103'te, gecenin karşılaşması Vitor Belfort ile Rich Franklin arasındaydı. Son 2 maçında Dan Henderson ve Wanderlei Silva'ya karşı çok da ikna edici olmayan decision galibiyetleri alan Franklin, bu sefer Belfort'un fırtına gibi yumruklarına dayanamadı. Affliction'daki akılalmaz Lindland galibiyeti ile dikkatleri tekrar üzerinde toplayan Vitor Belfort, Franklin'i de ilk raundda bitirerek ederek çıkışını sürdürdü.

Maçtan sonra, Rich Franklin, pek birşey hatırlamadığını, ancak maçı kasetten izledikten sonra yorum yapabilceğini söyledi.

Şimdi Belfort ile Henderson arasında bir maç kaçınılmaz gibi. Henderson en son 2006 yılında PRIDE'da Belfort'u mağlup etmişti.

5 yorum:

Selman ÇETİNKAYA dedi ki...

anlamak mümkün değil franklin Wandarlei Silva ya kafa tutuyo baya bi hırpalıyo ama vitor belford a karşı hiç bir varlık gösteremiyo..arderson silva da bi ne yumruklar ne dizler yemiştide anca yıkılmıştı..

vitor belford un tek rakibi bence anderson silva .. umarım sayıyla biten bi maç olmaz..
beni eliştirmeyin lütfen ben yüzeysel bakıyorum olaylara teknikleri bilmediğim için belki tam anlamıyla bilmiyor olabilirim..

Can Evrenol dedi ki...

Sen nakavtçısın Selman, adını koyduk...

Selman ÇETİNKAYA dedi ki...

evet haklısın Can..

ben deki hastalık mike tyson dan geliyor..

ortaokuldayken gecenin bir yarısı abimin bürosuna maçını izlemeye giderdim maç cine 5 te olduğu için..okadar beklerdik maçı ilk raund veya 2. raund ta nakavt ederdi adamı diğer adıyla Malik Abdülaziz.. işte öyle Can hoşgörün beni.. : )

Gabe dedi ki...

Belfort yalnız bu maçta çok daha saglam bir tekniğe sahip, farkla öndeydi. nereye ne zaman ne kadar kuvvetli vuracağını bilen, vururken kendini şuursuzca açmayan, ağırlığını dengesini iyi ayarlayan bir usta gördüm ben. Zaten adamın Tank Abott maçından itibaren tescil edilmiş bir kuvveti var :) yıktı geçti bence.

ahmet dedi ki...

Ben Rcih Ffranklin maçında biraz Wanderlei Silva'nın hakkının yendiğini düşünüyorum.Biraz Franklin'i kurtarmak istediler bana sorarsanız o maçtaki hakem kararı ile.Tabi bu benim kişisel görüşüm biraz duygusal davranıyorda olabilir.Şu hayatım boyunca 1 numaralı dövüşçüm herzaman Wanderlei olacaktır.Herif yenilince gurumua dokunuyor o derece yani :)tabi zamanıda geçiyor bu adamların yaş olarak öyle bir gerçeğinde farkındayım öte yandan.

Vitor Belfort'a gelince;
Bu adam zaten rüştünü yıllar önce Pride ve Ufc arenalarında ispatlamış süper bir dövüşçü.Şuanda dahil olmak üsre dünyanın herhalde en hızlı ellere sahip dövüşçüsü box geçmişide var ki gösteriyor zaten her maçında.Efasenevi Wanderlei Silva maçını bilenler bilir..Bbu özelliklerine ek olarakta çok ön plana çıkmmaışsada kendisi siyah kuşak Bjj dövüşçüsü..1.sınıf bir mma dövüşçüsü kısacası.
Ynlız şöyle bişey var uzun zamandır ortalarda yok ve hatta en flaş zamanında kayboldu bu adam onunda sebei şu.Bunun yanlış hatırlamıyorsam 200lerin başlarında ablası yahut kız kardeşi öldü.Bu brez,lyalılar bilirsiniz çok inançlı insnalar ağızlarından Jesus lafını düşürmezler.Vitor'da bunlardan biri ve hafif bir bunalımla beraber üzüntüsünden bıraktı müsabakalara katılmayı.Şimdi yeniden dönüyor ve görülen oki eski günlerini aratmayacak.Kaldıki yaşıda çok geçmiş değil.
Dan Henderson her dönem son derece tehlikeli ve tecrübeli bir dövüşçü Michael Bisping şaklabanına ne yaptı gördük zaten.Fakat ben yinede Vitor'un geçeeğini düşünüyorum bu maçı.
Bsiping maçında görüldüki Hendo artık eskisi gibi greko özelliklerinide kullanan o dominant dövüşçü yerine artık tamamen o öldürücü sağ yumruğu ile sonuca gitmeye çalışan bir döneme geçmişki oda zaten Wanderlei gibi son dönemece giren dövüşçülerden.Tabi bu Vitor kesin kzanaır manasına gelmiyor bunlar süper tecrübeli elit dövüşçüler ve ne yapacakları belli olmaz.Sadece şahsi fikirlerimi paylaşıyorum..Bu arada Henderson bakalım Nate Marguart'ı geçebilecekmi(sanırım ikisi dövüşecek)tamda bilmiyorum kim kiminle dövüşüyor.Bunlar sadece kişisel yorumlarım olası eşleşmeler hakkında
Son olarak eğerki Vitor bu maçı geçer ve Anderson Silva ile kemer mücadelesi hakkı kazanırsa işte o zaman manyak bir müsabaka bizi bekliyor demektir.Tabi bu arada ben Anderson Silva'yı 185 pound sikletinde kimsenin yeneceğine inanmıyorum.O herif ayrı bir tartışma konusu bence.Zaten tabiri caizse tulum çıkardı bu siklette dövüşecek adam kalmadı yani..Bir nevi bilgisayar oyunu gibi; herif bitirdi resmen 185 pound'u :)
Zaten 205 pound maçlarına çıkmaya başladı hafif hafif.Forest Griffin'e yaptığından sonra zaten artık hiç yenilmeyecek herhalde bu herif duygusu sarmaya başladı beni..

Yorum Gönder