Salı, Aralık 08, 2009

Dan Henderson Strikeforce'da!

PRIDE, RINGS ve UFC'de çeşitli sikletlerin şampiyonu, tartışmasız bütün MMAseverlerin sevgilisi Dan 'The Hollywood' Henderson, şok bir kararla Strikeforce ile 16 aylık sözleşmeye imza attı. Doğal olarak, bu transfer gerçekleşir gerçekleşmez çeşitli yorumlar ve tartışmalar başladı. Dana White başta olmak üzere! ...

Biz bu tartışmalara hiç girmeden 39 yaşındaki Henderson, bugüne kadarki efsanevi kariyerinde neler yapmış ona bir göz atalım:

- 1992 ve 1996 yıllarında, Greko-Romen güreşte Amerika'yı olimpiyatlarda temsil eden Henderson, 1997 yılında MMA' başladı.
- İlk MMA tecrübesinde 4 kişilik Brazil Open MMA turnuvasının şampiyonu oldu.
- Ardından UFC 17'de, ünlü Carlos Newton'ı mağlup ederkek, yine 4 kişilik bir turnuvanın şampiyonu oldu.
- 1999 yılında UFC'nin Amerika'da düşüşe geçmesiyle, Henderson da diğer bütün en iyi dövüşçüler gibi Japonya'nın yolunu tuttu.
- İnanılmaz bir çıkış yakalayan Henderson, bu sefer tek bir gecede 8 kişilik bir turnuvanın şampiyonu olmayı başardı. RINGS - King of Kings 1999 Finali'nde Henderson'un devirdiği rakipleri Gilbert Yvel, Büyük Noguiera, Babalu Sobral gibi 3 çok önemli yıldız isimdi! (Bir gecede bu kadar önemli 3 kişiyi yenen başka birini tanımıyorum ben...)
- Ardından PRIDE'a gelen Henderson, ilk maçında o sıralar formunun zirvesinde olan bir başka yıldız Wanderlei Silva karşısında ilk yenilgisini aldı.
- 2007 yılına kadar PRIDE'ın en ünlü isimlerinden biri haline gelen Henderson, aynı anda hem ortasiklet, hem de hafifsiklet kemerlerini beline takarak efsaneleşti.
- PRIDE'daki son maçında Wanderlei Silva'yı tek yumrukla nakavt etti.
- PRIDE'ın çöküşüyle UFC'ye geçen Henderson, 2 ünvan maçı ve 2 main event'e (gecenin maçı) çıktı.
- UFC'deki ünvan maçlarında önce Rampage, sonra Anderson Silva'ya yenildi.
- 2009 Ocak ayında, Rich Franklin'i mağlup ederek TUF 9.sezon koçu olmaya hak kazandı.
- TUF 9.sezon'da rakip koç Michael Bisping ile UFC 100'de karşılaşan Henderson, yılın en bomba nakavtlarından birine imza attı.

ve Strikeforce...

Aslında kariyerini UFC'de sonlandırmayı planlamış olan Henderson, anlaşılan o ki Dana White ile para konusunda anlaşamadı. Henderson, Anderson Silva ile eşleştirilmeyi beklerken, UFC'nin Anderson'un karşısına Vitor Belfort'u çıkarmak istemesi bardağı taşıran damlalardan biri oldu. Henderson bir anlamda UFC'nin elinde birçok çok iyi dövüşçü olmasının kurbanı oldu denilebilir. Ama Strikeforce'a geçmek demek kurban olmak manasına gelmiyor tabi... 
Şimdi Strikeforce'da acaba Henderson vs. Fedor maçını mı göreceğiz söylentileri dolaşmaya başladı bile. Bir başka söylenti ise olası bir Henderson vs. Gegard Mousasi maçı. Hoş, iki rakip de Henderson'dan çok daha ağır. Ama yine de olası. Bakalım önümüzdeki aylar Henderson için neler getirecek...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder