Salı, Aralık 29, 2009

Dana White ile UFC 108

2 Ocak'ta gerçekleşecek olan UFC 108, Dana White'ın başını pek ağrıttı. Uzun süredir bu kadar üst üste sakatlık haberiyle çalkalanan bir dövüş kartı duymamıştık. İşler o kadar ters gitti ki, Dana sonunda Amerika'da dövüşmesi yasaklanmış olan (bir hakeme saldırdığı için) Gilbert Yvel'i UFC'ye getirdi. Şimdi Yvel, Dos Santos'u yıkarsa (ki gayet olabilir) UFC'nin ağırsikletinde bir anda önemli bir isim olacak. 
Bakın Dana White, Sherdog'un UFC 108 hakkında haber geçmek yerine ''önümüzdeki 10 yılın MMA yıldızları'' adlı bir haber geçmesine nasıl da tepki gösteriyor... izleyelim (2. kısımda) 



Bu da Yvel'in hakeme saldırdığı video: 

2 yorum:

Selman ÇETİNKAYA dedi ki...

gilbert yvel in dos santosu yenme ihtimali var ama dos santos ta çok sağlam adam..cro cop ı bile ezdi geçti adam..gilbert yvel eğer ağırlığını koyarsa ayakta bitirebilir maçı..eğer yerde olursa kaybeder diye düşünüyorum..

dana ya gelince..bu adam genelde hep tükürdüğünü yalayan bi tip herhalde..kötü olduğu adamları bir bir organizasyonuna dahil ediyo..neyse umarım güzel bi maç olur

maç kartına baktığımda ufc 108 in okadar ahım şahım maçlar veya bizleri heyecanlandıracak maçlar göremiyorum..sakatlıklar olmasaydı eğer mükemmel bi event olabilirdi..yine de umarım güzel bi event olur..

ahmet dedi ki...

Çok güzel eşleşme bu Santos,Yvel karşılaşması.İki agresif striker karşı karşıya.Bu sporu seven birisi daha ne isterki.

Dos Santos genç ve kariyerinin başında aç bir dövüşçü.Bu sebeple Yvel'i parçalamak için elinden geleni yapacaktır ki bunun için gerekli donanıma sahip.İşi profesyonel anlamda bitirip galibiyet almak isterse bir an evvel Yvel'i yere alıp dövüşü çok kısa sürede neticelendirebilir.Çünkü yerde bariz üstünlüğü var Yvel'e karşı.Ancak ben böyle bir planla çıkmayacağını düşünüyorum maça.İstese Crocop'ada yapardı bunu ama o kafa kafaya kapışmayı tercih etti.
Santos çok güçlü bir dövüşçü ve ayakta oldukça tehlikeli ve korkusuz.Big Nog altında bjj çalışıyor ve kahverengi kuşakmış(bunu yeni öğrendim)fakat daha önemlisi ülkesinde (Brezilya) bir çok ağır siklet şampiyonlukları olan bir kick boksçu.

Gibert Yvel'e gelecek olursak.Yvel bu arenada yeni bir isim değil.Yıllardır dövüşüyor ve çok tecrübeli.Dahada önemlisi şu an mma dünyasında aktif olarak dövüşen en önemli Muay Thai strikerlarından birisi bu adam.Karşısına çıkıpta kafa kafaya çarpışmak için epey cesaretli olmak gerekir.Cheick Kongo bile yere almak için epey uğraştı bu adamı.(Cheick Kongo ve yer!).

Dos Santos'un kariyerininn başlarında aç bir dövüşçü olmasından bahsetmiştim ve Yvel'in de bir veteran olduğunu dile getirmiştim.Bu durumda sanki Santos avantajlı gibi görünüyor ancak şöyle bir şey var;Bu maç Yvel'in UFC içerisindeki ilk karşılaşması.Yani bu sporun en üst vitrinine çıkıp dövüşecek.Okuduğum kadarıyla 7 maçlık bir kontrat imzalamışlar.Demek istediğim,Yvel'inde bu maça neyi varsa koyacağından şüphem yok.

Tabi böyle bir durumda en şanslı isim bizler oluyoruz.Bu maç ayakta devam ederse müthiş bir slugfest'e( en kaba tabiri ile dövüşçülerin Allah ne verdiyse birbirlerine girişmelerine verilen isim) tanıklık edebiliriz.Ve eğer böyle olursada ilk raund içinde neticelenir bu maç.
Santosu seviyorum ve beğeniyorum önünüde açık görüyorum.Ama Gilbert Yvel'i eskiden beri çok severim.Bu gecenin kartları içerisinde ismini görünce heyecanlanmıştım.Bu yüzden gönlüm biraz ondan yana.

UFC 108'in main event'ide güzel.Rashad Evans ve Thiago Silva.Bu maçta taraf tutuyorum ve Silva'nın kazanmasını istiyorum.Yeni dönem dövüşçüler içerisinde en sevdiklerimden birisi Silva.

Bu gece birde yine eskilerden Duane ''bang'' Ludwig'in maçı var.Epeydir yok ortalarda.Rakibini tanımıyorum ama eski günlerindeki gibi olursa güzel bir KO izletebilir bize.Çok etkili bir strikerdır.

Yorum Gönder