Perşembe, Ocak 14, 2010

Murat Kazgan, Posta gazetesine çıktı

Türkiye'de MMA'e gerçekten gönül vermiş olan bir avuç insandan biri Murat Kazgan. Bu sporu aslen sadece kendi imkanlarıyla internet üzerinden öğrenen Kazgan, MMA'in Türkiye'de daha çok duyulması için kilit isimlerden biri durumunda. 
Murat'ın Posta gazetesiyle yaptığı röportaj, Türkiye'de MMA adına son derece sevindirici bir gelişme. Malesef röportajın konuya yaklaşımı yeterince profesyönel değil. Zaten gazetede Murat Kazgan yerine Murat Kazman, ve UFC yerine UFS yazılmasında da bunu anlıyoruz. Ama tabi kafes dövüşü hala bize o kadar uzak bir mevhum ki, böyle pürüzleri şimdilik hoş görmemiz gerekir. Önemli olan Türkiye'de MMA'in daha geniş bir kitleye ulaşmış olması. 

Haberin tamamını buradan okuyabilirsiniz: 
Murat bu akşam da Habertürk'te Hülya Avşar'ın programına katılıyor! Murat'ı tebrik ediyoruz ve başarılarının devamını diliyoruz.

Not: Röportajda ''Türkiye'de BJJ bilinmiyor'' diye geçiyor (BJJ, yani Brazilian Jiu-Jitsu)  ancak ülkemizde BRASA TR takımı altında Burak Değer Biçer ve Ertan Balaban gibi iki çok önemli isim olduğunu da not düşelim. 

6 yorum:

Adsız dedi ki...

ilginç merak ettim bu adamı şimdi

Gabe dedi ki...

Can son paragrafta belirttiğin yere bir iki şey eklemek istiyorum. Türkiye'de BJJ bir kickbox, karate, aikido, Wing Tsun ve hatta kendo kadar bilinmiyor ve yaygın değil. Bunun değişik sebepleri var. Çok kısıtlı yerlerde ve 1-2 tane usta tarafından öğretiliyor. Bence Murat bunu söylerken çok da yanlış bir laf etmemiş.

İkincisi ise Türkiye'nin nadide ve önemli BJJ hocaları B.Değer Biçer ve Ertan Balaban bugüne kadar yaptıkları herhangi bir röportajda kendilerinden başka birinden bahsetmişler mi? bunu düşünmek sormak lazım. BJJ'in yanısıra türkiye'de Judo, Jiu Jitsu çok uzun zamanlardan beri var; onları andıklarını da ben hatırlamıyorum, bu spora gönül vermiş bir takipçi olarak. Kaldı ki Murat Kazgan'da takdir ettiğim şey tamamen yalnız, insanlardan neredeyse destek almadan kendi başına bir şeyleri başarması, başarmaya çalışması. Ona destek olması gereken insanlar onu görmezden gelirken bu adam İngiltere'de Almanya'da kafese giriyordu.

Olayları daha geniş açıdan ele almak lazım. Bu spor ülkemizde henüz bu kadar gençken kamplaşmamız gerekiyor.

Gabe dedi ki...

son cümlenin sonunu "kamplaşmamamız gerekiyor" diye düzeltiyorum.
saygılar

Can Evrenol dedi ki...

Evet Gabriel, haklısın. Kamplaşma olması en son isteyeceğimiz şey herhalde hepimizin

Adsız dedi ki...

burada hemen bir düzeltme yapmak istiyorum...türkiyede bjj sadece brasa tr takımı yoktur izmirde alper senol (oda mor kusaktır) carvalho team e bağlı olarak eğitim vermektedir.ayrıca ertan balaban bjj hocası değil mma hoacsıdır kendisi daha mavı kusağı yenı almıştr burak hoca nın altında

Unknown dedi ki...

izmir,ankara,eskişehir bu illerden birinde bu işin eğitimini veren varsa emailim 532542@gmail.com

Yorum Gönder