Salı, Mart 30, 2010

K-1, clinch'i yasakladı

K-1, sürpriz bir kararla clinch'i yasakladı. Yani, rakibin ensesini veya kafası iki elle birden tutarak rakibe tekme veya diz atmak artık K-1'de kural dışı. Tek elle tutup vurmak serbest, ancak bu pozisyonda da hakeme dövüşçüleri ayırmak için takdir hakkı verilmiş durumda.

K-1 yetkilileri, maçların daha heycanlı ve agresif geçmesi için bu kararı aldıklarını açıkladılar. Bu enteresan gelişme, K-1'de muay thaiciler için büyük bir dezavantaj demek olacak.

4 yorum:

El Ramiro dedi ki...

Sıkı bir K-1 izleyicisi olarak kararı yerinde bulduğumu söyleyebilirim.K-1 de olmaması gereken Alistair gibileri de artık görmekten kurtulacağız.Uzun boyu ve diz darbelerinden başka hiç bir özelliği olmayan sıkıcı dövüşçülerinde kendine gelmesini sağlayacak bir uygulama...

Ama keşke bu kural Badr Hari- Alexey İgnashov maçından sonra uygulamaya konulsaydı..:))

Unknown dedi ki...

Clinch 1-2 dizden sonra güreşmelere ve sarılmalara neden olduğundan ve hakemi araya girmeye zorladığından kaldırılması bir bakıma olumlu gözüküyor. Dövüşçüler birbirinden daha uzun süre ayrı kalacak ve maç akmaya devam edecek..

Ama bir yandan da clinch kalkarsa dövüşçüler diz vurmayı pek tercih etmeyecekler..
Darbe çeşitliliği azalacak..

Bekleyip görelim bakalım..iyi mi kötü mü karar veremedim..

Gabe dedi ki...

hmm iyice full contact karate, kickbox musabakasına çevirdiler demek oluyor K-1'i.

muay thai sever biri olarak çok başarılı bulmadım bu kararı. bir sıkıcılık unsuru olarak da görmüyorum clinch'i. zira oradan çok iyi teknikler çıkarılabiliyor.

Adsız dedi ki...

önceleri sadece her clinch'te tek diz vurma kuralı getirildi,şimdi de komple kalktı..

olmamış..

Yorum Gönder