Salı, Mart 02, 2010

Strikeforce ağırsiklet cephesinde işler karışık

Aslında UFC'den daha iyi denilebilcek bir ağırsiklet yelpazesine sahip olan Strikeforce, bir türlü işleri rayına oturtamıyor. Tabi burda en büyük problem Fedor'un menejerleri ve Japonya'da dövüşen dövüşçülerin Japonya'da daha çok para kazanıyor ve daha çok seviliyor olmaları...

Fedor konusunda Strikeforce'ta sessizlik devam ediyor. Önce Werdum veya Overeem ile dövüşeceği iddia edilen Fedor için, şimdilerde DREAM'e gidecek deniyor. DREAM'in yeni bombası da Josh Barnett... Fedor ile Barnett arasında DREAM'de bir süper-maç gerçekleşecek dedikoduları var...

Öte yandan Strikeforce'un ağırsiklet şampiyonu hala Overeem! Ve Overeem'in 2007'den beri kemerini müdafa maçına çıkmamış olması başlı başına bir rezalet! Daha bugün Overeem'in, Mayıs ayında Bret Rogers ile dövüşeceği maçın yeni şampiyonu belirleyeceği açıklandı.  Ancak Rogers'ın Fedor'a yenilmiş olması yine işleri karıştırıyor... 
DREAM ve Strikeforce arasındaki dövüşçü paylaşımı sürdükçe, Strikeforce'un ağırsikletleri Japonya'da daha mutlu oldukça, ve Fedor'un menejerlerinin gittikçe daha da tepki çeken tavırları devam ettikçe, bu cephede her an her şey olabilir... 

Not: Fedor'un şimdi Barnett ile dövüşme ihtimali olması gayet güzel... ancak gerçek şu ki, Lesnar'la dövüşmediği her geçen gün, Fedor, ufak ufak kredisini kaybediyor...

11 yorum:

ahmet dedi ki...

Overeem'in bu zamandır kemer maçına çıkmamasının sebebi;Bildiğim kadarı ile yasaklı maddeler kullanmasından dolayı Amerika sınırları içerisinde dövüşememesinden kaynaklanıyor (streoid kullanımından dolayı ne hale geldiği ortada zaten).Ancak bir başka bilgide Overeem'in bu yasağının kalkmak üzere olduğu.
Ötey yandan Menejeri,Fedor'un mayıs ayı içerisinde Fabricio Werdum ile dövüşeceğini açıklamış.Yani Fedor ne Overeem nede Barnett ile dövüşecek.Kaldıki Barnett'te yasaklı madde kullanımından dolayı dövüşemez pozisyonda.Buna ek olarak Fedor,Werdum maçı kesinleşmeden önce,Overeem ile değil Barnett ile dövüşmek istediğini açıklamıştı..(Dream,Japonya menşeeli bir org olduğundan Barnett'in yasaklı olması pek bir şey ifade etmiyor)
Yani böyle karışık bir durum söz konusu.

Ben Fabricio Werdum'u çok beğenirim.Hatırı sayılır bir boks becerisi olan ve yerde müthiş etkili bir bjj dövüşçüsü.Bence dünyanın en iyi ağırsiklet grappler'larından birisi.Fedor tabiki zor bir rakip onun için,sanmıyorumki alt edebilsin ama her halukarda dirençli bir maç göstereceğine eminim.Çenesi kuvvetli bir dövüşçüdür Werdum.Tabi Fedor'un balyozunuda unutmadan söylüyorum bunu:).
Bunu niye söylüyorum,çünkü mma dünyası içinde Werdum eşleşemsinden pek hoşnut olmayanlar var.Werdum'un iyi dövüşçü olmasından kimsenin şüphesi yok ancak işin promosyon aşamasında Werdum'un fazla düzgün birisi olduğu konuşuluyor.Yani millet biraz daha saldırgan,maç öncesi sert konuşmalar yapıp tansiyonu yükseltebilecek birilerini tercih ediyor.Ne olursa olsun kişisel olarak ben Werdum'un -en azından- Overeem'den daha iyi bir rakip olduğunu düşünüyorum.Fedor,Overeem'i dağıtır gibime geliyor.

Lesnar ise tam bir muaamma.Tam bir isim yapmaya çalışırken kendine ciddi bir sağlık problemi çıktı ortaya.Uzun süredir yok ortalarda ne zaman iyileşecek ne zaman eski formunu yakalayacak ne zaman dövüşecek belli değil.
Ben bu konuda Fedor'un kredisini yediğini düşünmüyorum.Lesnar önce bir İmparator'un karşısına çıkabilecek adammı onu ispatlasın.
Tabi şuda bir gerçekki(Bilmiyorum Fedor'da bu düşüncedemi)menejerlerinin orada dövüşmem,burada çıkmam gibisinden bu adamı bu kadar mma izleyicisi ve gözlerinden uzak tutmalarınıda anlamıyorum.Sonuçta dünyada en az 3-4 tane daha bu adamla dövüşmesi beklenen adam var.Tabi her ne kadar önemli bir dövüşçü olduğunu düşünmesem bile,Lesnar bunların başında geliyor.Çünkü kendisi -UFC'nin- müthiş bir pazarlama başarısı.
Yanlış anlaşılmasın sevmesemde dövüşçü olarak küçümsemiyorum.Hatta fiziksel yetenekleri olduğunu düşünüyorum Lesnar'ın.Fakat şu bir gerçekki ne sportmen bir kişilik nede az öncede belirttiğim gibi kariyeri nedirki adamın bu kadar büyütülüyor anlamıyorum.
Yendiği adamlara bakın;Veteran Heath Herring,Veteran Frank Mir (ki bir kere kaybetti) ve yine veteran Randy Couture.Bu adamların hepside iyi dövüşçüler olsada kariyerlerinin son düzlüğüne girmiş adamlar.Bilmiyorum çok şişirme bir isim bence Lesnar.Sevmiyorum..

Unknown dedi ki...

Fedor'un UFC ile anlaşamamasının sebebinin parasal konular olduğu konuşuluyor.
Fakat bildiğim kadarıyla asıl mesele Fedor'un vazgeçemediği Sambo sporu..
Fedor bir yandan MMA kariyerine devam ederken bir yandan da rusların atasporu olan sambo maçlarına çıkmak istiyor..
UFC de bence haklı olarak kendi sporcularını başka organizasyon ve sporlarda dövüştürmek istemiyor. Anlaşamadıkları nokta bu..
Sonuçta onca zaman ve para harcanarak düzenlenen bir organizasyon öncesinde sambo maçları nedeniyle yaşanabilecek bir sakatlık tam bir fiyasko olur.
Eğer mevzuu gerçekten buysa UFC'yi haklı buluyorum..

Fedor Lesnar'la dövüşmedikçe kredisini kaybediyor yorumunu yapmak imparatora ayıp olur:)
Adamın Lesnarla dövüşüp kendini kanıtlamak gibi bir zorunluluğu yok..
Lesnar topu topu 4-1 recordlu, bana göre henüz pişme evresinde olan, çok yetenekli ve gelecek vaad eden bir dövüşçü..
Fedor her yeni parlayan mma starı ile dövüşmek için organizasyon değiştirirse işi iş:)

Gabe dedi ki...

Sambo rusların atasporu değildir ama :)

ahmet dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
ahmet dedi ki...

Unutmuşum.Şöylede bir durum var.Fedor'un menajeri aynı zamanda Rus mma organizasyonu M-1 Global'ın da kurucusu.Ufc ile yapılacak bir anlaşmada Fedor'un bu isim altında çıkmasını ve Üzerinde M-1 logoları bulunmasını istiyorlar ve buna ek olarak gelirinin yarı yarıya paylaşılmasını talep ediyorlar.Bunuda UFC -haklı olarak- kabul etmiyor.

Öte yandan HumAnimal'in dediği gibi,bir sambo gerçeğide söz konusu.
Bilemiyorum ata sporlarımı değilmi ama tamamen Rusya orijinli bir spor olduğu ve bu ülkede ciddi şekilde önemsendiğide bir gerçek.Cumhurbaşkanları bile takip ediyor.Özelliklede Fedor'u.
Bu biraz,(zamanında)Hamza Yerlikaya'nın olimpiyatlarda güreşmek yerine özel bir organizasyonu tercih etmesine benziyor.Düşünsenize alacağı tepkiyi.
Gerçi güreş bizim ata sporumuz ama mantık olarak aynı değerdeler.

Gabe dedi ki...

Sambo 20.yy'ın ilk yarısında derlenmiş bir karma dövüş sanatı olup ağırlıklı olarak Judo tabanlıdır. Ruslar kendilerine göre geliştirmişler ve üzerine eklemeler yapıp askeri amaçlı bir savaş sanatı yapmışlar ama atasporu denecek kadar bir geçmişi yok Sambo'nun.

Ben son derece saygı duyuyorum Rusların sambo ve sambo tutkularına. Zira spor bir milleti dinç, kendine güvenen bireyler yetiştirir halde tutmak için en önemli etkinliklerden bir tanesidir.
Bizde Güreş Ruslardaki Sambo kadar sevilse sayılsa emin olun şu an UFC'de 1-2 tane dövüşçümüz olurdu.

Fedor inanılmaz önem veriyor sambo'ya. Bir yandan da UFC'nin sakatlık değil kâr / para nedeniyle Sambo etkinliklerine katılmasına karşı çıktığını düşünüyorum.

caglar dedi ki...

yine buradaki yorumların tamamen aksini dusunuyorum.

mesela ahmet frank mir icin kariyerinin son duzlugu demissin, werdum un fedor icin iyi bir rakip oldugundan bahsetmissin.

frank mir werdum la 10 kere karsılassa 9 unu alır bence oyle yakın bile değiller yani.

yine ufc nin heavyweight division ı strikeforce dan cok daha iyi bence.

lesnar,(sakatlıktan sonra nasıl gelecek muaamma tabii) mir, cain, junior dos santos, fedor dısındaki tum strikeforce cuları harcar. barnett werdum overeem rogers

caglar dedi ki...

ayrıca sambo konusunndan bahsedilmesi de ilginc.
son ufc fedor gorusmelerinde bir suru acıklama var fedor un sambosuna izin verdikleri konusunda ufc tarafından.


tek sorun fedor un m1 in hissedarı olması ve rusların amacının fedorla beraber bir marka organizasyon yaratma cabası
m1 global ufc ile co promotion istiyor.
turkcell super ligin premier ligle ortak olmak istemesi gibi bir sacmalık.

Gabe dedi ki...

iyi de Turkcell'in takımından birisini çagırıyorsa Prem.Lig Turkcell'in adının geçmesine de izin vermesi gerekiyor bir yerde.

Bence tamamen UFC'nin para konusundaki uzlaşmaz tavrında bitiyor olay. Caglar bence UFC'ye fazla hoşgörülü bakıyorsun arkadaş :)

ahmet dedi ki...

Çağlar sen ya Fabricio Werdum'u tanımıyorsun yada Frank Mir'e karşı büyük bir hayranlığın var.
Bir kere hemen yaşadığın kavram karmaşasını düzelteyim;Frank Mir hayatının sonuna kadar Werdum'u dövse bu durum yinede Mir'in veteran bir dövüşçü olduğu gerçeğini değiştirmez.Bu iki durum birbiriyle alakasız malesef.Ben Frank Mir kariyerinin son dönemine girmiş dövüşçü diyorum ki doğru.Sen hayır değil Werdum'u döver o diyorsun:)
Evet gerçekten dövebilir ama işin matematiğini değiştirmez bu..

Yanlış anlama yorumlarına saygı duyuyorum ve fakat şöyle bir gerçek varki Fabricio Werdum'u fazla küçük görüyorsun.
Frank Mir benim epey sevdiğim adamlardandır ama Fabricio Werdum ile aralarında kesinlikle öyle bahsettiğin gibi bir fark yok.Bir kere şöyle bir gerçek varki bu adamların ikiside grappler.Olayı sadece bu yönden karşılaştırırsak eğer Werdum -özellikle bjj- kariyeri olarak çok ağır basıyor.
Bence mma dövüşçüsü olarak kesinlikle denk dövüşçüler.Öyle 10 kerede 9 kere biraz zor döver Mir.

Josh Barnett,Fabricio Werdum,Alastair Overeem ve Brett Rogers.
Dünya üzerindeki tüm mma yorumcularına sorulsun eminimki hiçbiri Frank Mir'i bu adamlar karşısında mutlak favori olarak göstermez.Gösteremez.
Bende Gabriel'in dediği gibi,yorumlarını biraz duygusal olarak yaptığını düşünüyorum:)

frankello dedi ki...

werdumun fedoru yenmiş olması fedorun dünyanın en iyi dövüşçüsü oldugunu bence degistirmez.(eger 3 4 mac üst üste kaybederse tamam derim).bu post sanırım lesnar yenilmeden önce yazilmiş ama yinede o zaman okusam da aynı şeyi yazardım.lesnar palyaçodan baska bişi degil.o yüzden lesnarın karşisina cikmadigi için kredi kaybediyor cümlesi gercekten acınası olmuş.
onun dişinda m1'ın ufc ile ortak organizasyon istemesi gayet dogal ve kabul edilebilr.ufcnin ne kadar cok parasi olursa olsun.dünyanin en büyük dövüscüsü m1'ın elinde ve ufc bu adamı istiyor.eger elde edicekse bazı ödünler vermeli.ayrica fedorun belirttigi gibi ufcnin kontratlarının dövüscüleri köle yerine koyması.(kendisi ufc sporculara insan gibi davranmiyor demişti).yani bu adam sporcu ve dalındaki spor olan samboyu ülkesinde icra etmek istiyor nundan dogal ne olabilr.

Yorum Gönder