Cumartesi, Temmuz 09, 2011

Kazgan'dan PRIDE usulü piledriver!

Sonunda Murat Kazgan'ı ringde izledik! Herşeyden önce kendisine sonsuz tebrikler ve 1.5 ay sonra Rusya'da çıkacağı maç için bol şans diliyoruz.

Murat Kazgan kendisinden uzun ve yer oyununda deneyimsiz olduğu söylenen Azeri rakibini 30 saniye civarında bir süre içerisinde boğarak bitirdi. Kazgan'ın rakibini yere alırken yaptığı piledriver (rakibini kaldırıp kafası üzerine yere çalma) hareketi nefes kesti. UFC'de ve genel olarak modern MMA'de yasak olan bu hareketi çıplak gözle görmek hem çok özel hem de tabi biraz korkutucu bir tecrübeydi. Ancak çok daha korkutucusu, kendini bilmez Fransız hakemin inanılması güç bir biçimde gözünün 30 santim ötesindeki tap (pes) hareketini görmemesiydi. Kazgan artık biryerden sonra insaf edip bırakmasa rakibi çok ama çok ciddi ve kalıcı hasar görebilirdi. Hakemin lisansının hemen bu gece iptal edilmesi lazım. Bir de utanmadan MMA hakemi diye Fransa'dan kalkıp gelmiş. Bu arada Azeri dövüşçünün köşesindeki arkadaşı ringe girip hakemin üzerine yürüdü. Sonra bir anda uyanan Azeri dövüşçü de galba naptığını şaşırıp Murat'ların köşesine yürüdü. Taraftarların "burası Kadıköy burdan çıkış yok" tezahüratları arasında olay dindi. Organizatör Birol Topuz yanlış anlamayı düzeltmek için iki dövüşçüyü bir araya getirip el sıkıştırdı. Bir de şu Fransız hakeme bi kafa geçirseydi Birol abi iyi olurdu...

Kazgan'ın zafer anı ve hakemin inanılmaz ihmali:


Bununla birlikte Caferağa Spor Salonu'na girer girmez canlı bir dövüş gecesi atmosferini ne kadar özlediğimi farkettim. Gecede muhteşem maçlar, muhteşem nakavtlar vardı! Özellikle 2. ve 3. dövüş aklımda kaldı. Sonrasında Freddy Kemayo'nun Orhan Karalıoğlu'nu nakavtı fenaydı. Yine de Karalıoğlu'nu tebrik etmek lazım tabi, nakavt olana kadar gerçekten çok iyi ve heycanlı bir performans ortaya koydu. Gecenin son maçında ise Hünkar Kılıç'ın galibiyeti vardı. Yalnız bu maçı tekrar çok dikkatle izlemek istiyorum, keza Hünkar'ın rakibi yerdeyken suratına tekme attığını gördüm. Baya da rakibini sersemletti sanki. Ama rakibinin köşesi de itiraz etmedi. Görmediler mi, yoksa ben mi yanlış gördüm bilemiyorum.

Neyse sonuç olarak güzel bir geceydi. Emre Birincibayraktar, Hünkar, Galip 'Gabriel' Dursun, Corvos'tan Deniz, KeTo ve Kazgan ekibini, herkesi birarada böyle bir ortamda görmek, sohbet etmek, maç izlemek çok güzel oldu. Bir dahakine yine görüşmek üzere...

12 yorum:

ncanerozturk dedi ki...

Hızlı haber için sağol can.maç sonucu merak ediyorduk.hakem içinse allahın moronu diyebiliyorum sadece.

frankello dedi ki...

bu tarz organizasyonlar bana geçmişteki efsanevi!? tarık solak organizasyonlarını hatırlatıyor.diğer türki ülkelerden vasat dövüşçüleri getirip yem olarak atiyolar bizim dövüşçülerin önüne.daha sonra kaliteli bi rakibin önüne cıktılar mı darmadağın oluyorlar.(bkz.michelis zambidis vs gürkan özkan.)
bu arada bu organizasyonu takip etmedim,bu organizasyonda öle olmustur yada murat kazgan kötüdür anlamı çıkmasın zaten rusya da dövüşcekmiş orda yapicagi müsabaha kendisi için daha iyi bir test olur.asıl onu izlemek isterim

Can Evrenol dedi ki...

Organizasyon kötü değildi Frankello. Birkaç falso vardı ama genel olarak gerçekten kötü değildi. Bizimkilerin önüne yem atılan bir organizasyon hiç değildi, izle bak Kamayo vs. Orhan Karalıoğlu maçını

frankello dedi ki...

yok bi tane türk vs azeri gördüm mü o organizasyonlar geliyor aklima ondan dedim.izlemedim zaten izleyecegim.

Mete dedi ki...

Link var mi bu maclar icin?

yafet boy dedi ki...

Murat Kazgan ı tebrik ediyor kendisini bundan yaklaşık 1 sene önceden haber ve reklam eden bir ton dergi ve gazeteye keske bugünü beklesermis akedemisi adına pr i bu kadar goze sokmasalarmis hala istemeden diyorum.Bu tip seyler dovuscu icin seyirci adına onyargili antipatik haller olusturabiliyor sonra affi zor oluyor.Bu sekilde devam edip uluslararasi basarılarıda bunlara eklemesini diliyorum.

KeTo dedi ki...

Bol K.O. lu güzel bir geceydi. Sizinle tanıştığıma memnun oldum.

KeTo dedi ki...

Bu arada benim nick sparetime deil KeTo imiş yanlış söylemişim afedersiniz.

Adsız dedi ki...

MMA recorduna galibiyet ekleyen Murat Kazgan'a tebrikler...kendisi jiujitsu yu genelde videolardan öğrendiğini söylemişti. Bi de rakibini arm tarngle la yenmiş...varın artık rakibin kalitesini siz düşünün bakalım rusyada ne yapacak...yoksa orada ertan la mı dövüşür :))

beco dedi ki...

videolardan öğrendiğini söyledğinde kastettği mma le tanıştığı ilk dönemlerdi bence:Do şekilde dewam edicek ve o seviyede kalıcak değildir heralde:)

Gabe dedi ki...

o pr dönemi ve öncesinden bu yana murat kazgan'la teması olan biri olarak söylemeliyim ki murat fazla küçümseniyor. köşesinde çok iyi adamlar vardı, hiçbiri de internetten videolardan öğrenmiş adamlar değildi :) takım olarak, antreman düzeyi ve olaya ciddi yaklaşımlarıyla Kazgan MMA Team türkiye'den çıkıp adından söz ettirecek bir grup; peşinen söyleyeyim.

Bu arada CAaaaaan, Galip Tekin değil :) Galip Dursun.

organizasyona gelirsek harika ve ülkemizde görmeyi beklemediğim kadar iyiydi. Ücret, Atmosfer izleyici, dövüşçüler, sunum vs. son derece yeterli, son derece tatmin ediciydi. Daha çok organizasyon izlemek dileğiyle.

Soner The Natural dedi ki...

Murat Kazgan ı hakem ayırmadan rakibini bıraktığı için tebrik ediyor , başarılarının devamını diliyorum. Mounttan arm triangle gibi bir teknikle rakibine hiç zarar vermeden maç bitirerek ring deki sakinliğini ve ustalığını ispat etmiştir. Yeri kesinlikle bu ülke sınırları dışıdır. Yakın gelecekte yurt dışında çok önemli turnuvalarda göreceğimize eminim. Kendisinin antremanda da görmüş biri olarak siyah kuşak bjj ciler ve kendi ülkesinin milli takımında yabancı güreşçi ve boksörle izledim. Hiç birinde de altta kaldığını görmedim. Bu da Türk rakiplerine mesajım olsun

Yorum Gönder