Pazartesi, Kasım 16, 2009

Ağırsiklet krizi

UFC'nin ağırsiklet klasmanındaki şok hastalıklardan sonra MMA dünyasında işler karıştı. 

Brock Lesnar'ın hala açıklanmayan hastalığı, Shane Carwin'in diz sakatlığı ve Büyük Nogueira'nın toksin zehirlenmesinden sonra; UFC'nin ağırsiklet deplasmanında zirvede Cain Velasquez ve Junior Dos Santos kaldı. Ancak onlar da bir ''internim'' yani geçici şampiyon sayılmak için çok tecrübesizler. Ben Rothwell, Chiek Kongo, Gabriel Gonzaga ve Cro Cop'un yenilgi üstüne yenilgi aldığını ve Randy Couture'un da hafif-ağırsiklette kalmaya kararlı olduğunu göz önüne alırsak, oldukça zor bir tabloyla baş başa kalıyoruz. Acaba zaman tekrar Frank Mir'in zamanı mı? Yoksa meydan TUF 10.sezon ağırsikletleri'ne mi kaldı?

Strikeforce cephesi!
Bu sırada, UFC için durumun en vahim yanı ise Strikeforce'un ağırsikletteki göz korkutan çıkışı. Zaten dünyadaki diğer MMA organizasyonlarının elinde zirveye oynayacak bir ağırsiklet bulunmadığından, işler UFC ve Strikeforce arasında büyük bir çekişmeye dönüşmüş durumda. 

Fedor Emelianenko'ya karşı ortaya koyduğu performansla daha da saygı kazanan Bret Rogers, hala şampiyonluk kemerini elinde tutan Alister Overeem, yılın en iyi çıkış yapan devlerinden Bobby Lashley ve şu anda şampiyona meydan okuyan, yer dövüşünün en büyük ustalarından biri olan Fabricio Werdum! (ve Andrei Arlovski'yi de unutmadan...) Bunların başına bir de Fedor'u getirirseniz, bu ekip değil UFC'yi, muhtemelen X-Men'i ve The Avengers'ı birarada bile ezip geçecek kapasitede..

3 yorum:

Gabe dedi ki...

eheh X-men yorumuna bayıldım :D

Selman ÇETİNKAYA dedi ki...

haber için aol Can..benim anlamadığım şey kemer nasıl overeem in elinde olduğu..son maçını dream 12 organizasyonunda James Thompson la yaptı zaten overeem..ve strikeforce organizasyonunda daki son maçını da 2007 kasımında Paul Buentello ile yapmış ve kazanmıştı..yani o dönemden bu tarafa strikeforce organizasyonunda maçı yok ve ağırsıklet kemeri hala onda..bana garip geldi..

Can Evrenol dedi ki...

Strikeforce'un lakayıtlığının en büyük örneği zaten Overeem'in hala kemerin sahibi olması.

Yorum Gönder