Pazar, Kasım 08, 2009

Strikeforce: Fedor vs. Rogers, geceden notlar..

Fedor'un saltanatı devam ediyor
10 ay aradan sonra efsane Fedor Emelianenko'yu yine dinamit gibi bir maçta izleme keyfine vasıl olduk. Yenilgisiz dev Bret Rogers, son derece tehlikeli bir rakip olduğunu kanıtlayarak, daha ilk saniyede Fedor'un burnunda derin bir yarık açtı. Hem yerde attığı yumruklar, hem ayakta güreştikleri anlarda son derece başabaş bir maç çıkaran Rogers, ikinci raundun ikinci dakikasında, ansızın nerden geldiği anlaşılmayan klasik bir Fedor yumruğu karşısında hayatının ilk nakavtını tattı. 

Strikeforce ve CBS sınıfta kaldı
Çok iyi dövüşçüler ve iyi dövüşlerle dolu bir gece olmasına rağmen, organizasyon malesef çok sönük kaldı. Gece, DREAM ve UFC'nin yanına yaklaşamayacak bir kurulukta sunuldu. Böylesine önemli bir gece, çok ama çok zayıf paketlenmişti. Halbuki AFFLICTION bu işi ne güzel yapmıştı. Strikeforce'un dün geceki hali adeta 90'lardan sıradan bir UFC gecesini anımsattı. Miller vs. Shields maçı dışında hiç bir dövüşçünün kafese girme görüntüsü yayınlanmadı. Hele ki Fedor vs. Rogers maçının öyle pat diye, dövüşçüler ringin içindeyken başlaması saç baş yoldurdu. Gecenin sonunda Fedor'la röportaj yapan sunucu tat vermedi... Fedor'un çevirmeni ayrı bir rezaletti... Evet, şüphesiz Strikeforce reytingleri tavan yaptı. Ama bu son derece kuru ve yalapşap sunumla uzun vadede Strikeforce ne yapar, merak konusu. Gecenin organizasyon bakımından belki de tek artısı, eski PRIDE sunucusu Mauro Ranallo'nun ve kült hakem Big John McCarthy'nin tekrar bizlerle olmasıydı. 

Shields'ın bitmek bilmeyen direnci, Miller'ı bitirdi
MMA'in gelmiş geçmiş en renkli karakterlerinden biri olan Jason 'Mayhem' Miller, dün gece aslında seyircilerin gönlündeki dövüşçüydü. Ayakta durmak isteyen, yumruk atmak, tekme atmak isteyen, çarpışmaya girmek isteyen Jason Miller'dı. Ancak Miller'ın karşısında muhteşem bir güreşçi olan Shields vardı. Shields, startejisinden hiç kopmadı, maç boyunca devamlı pozisyon üstünlüğünü elinde tuttu ve Miller'ı etkisiz hale getirmeyi başardı. Her ne kadar maç sonunda seyirciler tarafından yuhalandıysa da, Shields, aslında gerçekten de kemeri hakeden taraftı.

Gegard Mousasi durmak nedir bilmiyor
2008 yılının tartışmasız en iyi çıkış yapan dövüşçüsü Gegard Mousasi, 2009'da da hız kesmedi. Mousasi'nin son kurbanı, dün gece, PRIDE'ın son günlerinde bomba gibi patlayan, ancak daha sonra UFC'de Machida'ya yenilerek inişe geçen Kamerun'lu canavar Sokoudju oldu. Son zamanlarda Fedor ile çalışan Mousasi, MMA'in en önemli isimlerinden biri olma yolunda.

Werdum, Fedor'un yeni rakibi mi?
Gelmiş geçmiş en tehlikeli yer dövüşçülerinden biri olan Fabricio Werdum, dün gece Antonio 'Big Foot' Silva karşısında muhteşem bir maç çıkardı. Maçın ilk dakikalarında Silva'nın korkunç yumruklarına maruz kalan Werdum, maçı o an orada kaybedebilirdi. Tecrübe ve dayanıklılık timsali olan Werdum, inanılmaz bir şekilde maçı çevirmeyi başardı. Werdum'un şimdi Fedor'un yeni rakibi olacağı söyleniyor...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder