Cumartesi, Aralık 26, 2009

Heycanla bekliyoruz: Diaz vs. Zaromskis

Strikeforce'un 30 Ocak'taki yeni event'i Strikeforce: Miami'de, gecenin maçı bizi uzun süredir en çok heycanlandıran eşleşmelerden biri: Marius Zaromskis vs Nick Diaz!

Zaromskis, 2009'un belki de en iyi çıkış yapan MMA dövüşçüsü. Hayato Sakurai'yi devirerek DREAM Welterweight Grand Prix şampiyonu olan Zaromskis, bu yıl aldığı 4 galibiyetin 3'ünü yüksek tekme nakavtlarla kazandı!

İstisnasız, her maçı heycan dolu olan Nick Diaz, Zaromskis için çok iyi bir test olacak. Cage Rage'deki muhteşem nakavtları ile İngiltere'yi fetheden, ardından bu sene DREAM'deki tekmeleriyle dünya sahnesine bomba gibi bir başlangıç yapan Zaromskis, Diaz'ı yerle bir etmesi halinde Amerika'yı da fethetmeye hazır gibi gözüküyor.



4 yorum:

Selman ÇETİNKAYA dedi ki...

dediğin gibi muhteşem ve heyecanlı bi maç bizleri bekliyo..umarım çok güzel olur Can..

El Ramiro dedi ki...

Gerçekten harika bir maç olacak;defansı zayıf ama hücumu muhteşem olan Marius Zaromskis'i Nick Diaz karşısında daha şanslı görüyorum.Diaz'ın Takanori Gomi karşısındaki performansı da dün gibi aklımda halen.Diaz çok daha tecrübeli fakat Litvanyalı bana çok fantastik geliyor,maç daha çok ayakta devam ederse head kick ile sonuçlanacak olası bir nakavt izleyebiliriz...

BJ Penn dedi ki...

Bence bu eşleşmede daha komple bir dövüşçü olan Diaz biraz daha avantajlı. Boks yeteneği ve reach avantajı ile Zaromskis'i uzakta tutabilirse, manyak BJJ'i ile bir submission koparır diye düşünüyorum.

ahmet dedi ki...

Zaromskis müthiş bir striker.Şuana kadarki galibiyetlerini kesinlikle küçümsemiyorum ancak eğer kariyeri açısından bir üst seviyeye çıkıp daha popüler olan arenaya giriş yapmak istiyorsa Nick Diaz kendisi için önemli bir eşleşme.

Marius'un defansının zayıf olduğunu düşünmüyorum.Özellikle takedown defansı oldukça iyi.Üst düzey striking becerisi sayesinde refleksleride çok güçlü ve bu takedown defansı için en önemli ihtiyaç olan ''sprawl''(rakibin yere almak amaçlı ataklarına ani bir refleksle yapılan geri kaçma hareketi) tekniğini beceriyle uyguluyor.En azından şuana kadarki maçlarını ve highlight'larını izlerken bunu uygulayabildiğini gördüm.Zira oyun planı tamamen striking üzerine kurulu bir dövüşçünün defansı zayıfsa mma dünyası içerisinde barınması mümkün değil.Öyle olsa tüm K-1 yıldızları kemerleri toplardı mma ringlerinde.

Igor Vovchanchyn,Mirco'crocop'Filipovic,Chuck Liddell gibi süper strikerlar zaman içerisindeki büyük başarılarını bu özellikleri sayesinde edindiler.Ben Marius Zaromskis'in de aynı bu kanaldan geldiğini düşünüyorum(stili bana biraz efsane Ramon Dekkers'i anımsatıyor bu arada).Umarım başarılı olur ve uzun yıllar bu keyfi yaşatır biz mma fanlarına.

Ben Favori görüyrum bu maçta onu.Diaz'ın mesafe avantajı var evet,boksuda iyi sayılır ama Marius'la sıcak temasa geçtiği an sarsıcı bir darbe almaması gibi bir şey düşünemiyorum.

Bakalım heyecanla beklediğim bir müsabaka bu..

Yorum Gönder