Cuma, Aralık 11, 2009

Kim kazanır? Penn vs Sanchez

Cumartesi gecesi , UFC 107 harika bir dövüş kartıyla karşımızda. Tahminlerinizi bekliyoruz:

BJ Penn vs. Diego Sanches
Frank Mir vs. Chiek Congo
Jon Fitch vs. Mike Pierce
Kenny Florian vs. Clay Guida
Paul Buentello vs. Stefan Struve

 

6 yorum:

BJ Penn dedi ki...

Penn-Mir-Fitch-Florian-Struve şeklinde bir tahmin yapayım.

Penn ve Sanchez çok iyi bir dövüş izletecekler gibi geliyor. İkisi de hem ayakta hem yerde iyiler. İkisi de kaçak dövüşmeyen ve saldıran tipte adamlar. Ama BJ hem yerde hem ayakta daha iyi. Basın toplantısı da ayrı bir alemdi. Penn Sanchez'e "Countdown'da lütfen benle dövüş, kaçma dedin. Joe Stevenson veya Kenny Florian'la dövüşmüyorsun, BJ Penn'le dövüşüyorsun. Beni nerede bulacağını da biliyorsun: ringin ortasında" dedi:)

Frank Mir 25 lbs civarında kilo almış ve gerçekten iri bir hw haline gelmiş. Eğer Congo gibi bir striker'la ayakta baş etme sevdasına kapılmazsa ve yere indirirse Mir ilk raundda submission'la kazanır diye düşünüyorum.

Kenny Florian belki Guida'dan daha güçsüz bir adam ama iş "dövüş"e gelince 10 kat daha dövüşçü sayılır. Guida'nın tek kazanma şansı kenny'yı yere yatırıp lay and pray yapmak olur. Ama Kenny bunu önleyecek kalitede bir adam. Bence TKO ile Kenny kazanır.

ahmet dedi ki...

Güzel demiş.BJ'in bu deli yanı her zaman etkileyici oldu zaten.Gerçekten kaçık bir Hawai'li herif.Basın konferansını hemen izleyeceğim.
Maça gelince öncedende belirtmiştim sanki Sanchez alabilir gibi düşünüyorum.Ama daha önemli düşüncem bu maçı heyecan içinde bekliyor olmam.Taraf tuttuğum bir karşılaşma değil.

Frank Mir'in kilo alması kondisyonuna nasıl bir etki eder bilemiyorum.Belkide ideal kilosuna gelmiştir.Son yıllar içerisinde bir düşüp,bir kalktığından tam belli değil sanki durumu.Fakat şu bir gerçekki Fran Mir mma dünyasına gelmiş en yetenekli ağırsikletlerden birisi.Yerdeki oyunu inanılmaz güçlü ve herşeyden öte korkutucu.Ben hiç bir bjj dövüşçüsünü Frank Mir'i izlerkenki tedirginlikle izlemedim şimdiye kadar.Şüphe yokki yetenekleri doğrultusunda da bir yerlere gelmiş değil.Ağırsiklet kemerini taktı bir kere ama uzun koruyamadı.Sanki hep yetenekli ama spora o kadarda önem vermiyor gibi bir havası vardı.Öte yandan şöylede bir gerçek varki bir kaç sene evvel çok ciddi bir motorsiklet kazası geçirdi.Bununda kariyerindeki düşüşle çok ciddi şekilde ilgisi var.Şimdi sanki yeniden toparlıyormuş gibi.
Kongo ise önemli çıkış yapmış fakat bu kemer mücadelesi yolunda Cain Velasquez'e takılmıştı.O maçta ciddi stratejik bir hata yapmış;Cain'e ayakta üstünlük sağladığı dönemlerde nedeni bilinmez bir şekilde kafese dayamış ve yere almaya falan çalışmıştı.Bu dönemde saldırıya devam etse kesinlikle inidirecekti Cain'i,bu anı yakalamıştım izlerken maçı.(Hatırlarsanız en son Dan Hardy'de Mike Swick'e yaptı aynı hatayı ve fakat Swick onu yere indirip maçı alabilecek baskıyı gösteremedi.Kaldıki zaten oyun planıda bunun üzerine kurulmuş değildi).
İşte bu hata Kongo'ya pahalıya patladı ve kemer merdivenlerini çıkarken birden tökezledi ve aşşağı düştü.Ben şuan için tekrar yükselme şansını bir öncekine göre daha az buluyorum.Frank Mir eğer dediğim gibi forma girmişse Kongo'yu yenmesi hiçte zor değil.Kongo yerdeki zayıflığını bu süre içerisinde ne kadar kapamıştır bilemem ama bildiğim bir şey var oda Fran Mir'in yerdeki üstünlüğünü yakalamak için böyle bir kaç ay çalışmak yeterli bir süre değil.Kongo'nun kesinlikle bu maçı ayakta tutması lazım ancak Frank Mir'in striking özelliklerinide çok yabana atmamak lazım.En azından Kongo'yu yere almak için ihtiyacı olan o ilk sıcak teması haydi haydi kaldırabilecek bir durumda.Bakalım ne olacak ben Mir'e yakın görüyorum bu maçı.

Floarian,Guida maçı ise bence bu sikletin Kemer sahibinden sonraki en etkili dövüşçüsü kim birazda onun belirleneceği bir maç olacak.Kenny Florian çok teknik ve yetenekli ama çok dingin bir dövüşçü gibi geliyor hep bana.Guida'nın agresifliği etkin çıkarmı bilmiyorum.İkiside öyle ciddi şekilde domine edemezler bence birbirlerini.Sonucunu bilemiyorum sahidende.Hyecanlı olacağı kesin ama.

Rousimar Palhares'in rakibini tanımıyorum.Açıkcası nasıl bir performans gösterir onuda bilmiyorum.Fakat izlerken çok keyif veren bir bjj dövüşçüsü.Aklımda iyi olarak kalmış.O yüzden bu maçıda şahsi duygularım doğrultusunda heyecenla bekliyorum.

John Fitch,Mike Pierce ve Alan Belcher,Wilson Gouveia maçlarıda bence gecenein gizli güzel dövüşlerini çıkarabilir.

Bir düşündümde bu UFC gecesini tarafsız olarak keyifle izleyeceğim.Gecedeki dövüşçüler içerisinde sevmediğim hiç yok ama ciddi hayranı olup desteklediğimde birisi yok.Mma hayranlığımın keyifini çıkaracağım kısacası.

Selman ÇETİNKAYA dedi ki...

sanchez i şanslı görüyorum ama sonunu getiremiyor..guida maçında okadar efor sarfetti ama bitiremedi..

bj penn ise guida dan daha üstün yetenek ve tecrübelere sahipo yüzden sanchez in işi guida ya göre daha zor..

birde Ahmet ve Bj penn sizlerden bir ricam var..ben bu mma terimlerine biraz yabancıyım duyduğumda veya okuduğumda anlayabiliyorum ama tam anlamını bilmek istiyorum..eğer mma terimlerini ve açıklamalarını yazabilirseniz çok sevinirim..şimdiden teşekkürler..

Can Evrenol dedi ki...

Evet arkadaşlar Selam haklı.
Hepimiz terimlerin mümkün olduğunca türkçesini kullanalım. Veya en azından yanına parantez açıp türkçe açıklamasını yazalım iki kelimeyle.

Can Evrenol dedi ki...

Selam değil Selman tabi : )

BJ Penn dedi ki...

Can, kesinlikle doğru söylüyorsun.

Selman, bu sayfada üstte yazdığım "lay and pray", rakibini yere indirip hiç bir zarar veremeden sadece yerde tutarak dövüşü kontrol ediyor görüntüsü vererek raundu veya dövüşü kazanmak için dua atmek gibi bir terim. İlk olarak Bas Rutten'ın Tito Ortiz için söylediği gibi bir rivayet var.

Yorum Gönder