Cumartesi, Aralık 12, 2009

UFC 107: Kan Banyosu!


Uzun süredir izlediğim en iyi MMA gecesinde kan gövdeyi götürdü demek uygun olacaktır.

Eğer UFC 107'yi izlemediyseniz, lütfen bu yazıyı hemen kapatıp, hemen bir yerden bulup indirip izleyin...


BJ Penn'e rakip yok mu?
Oturduğumuz yerde izlerken yorulduğumuz gecenin finalinden başlayalım... Penn, psikopat Sanchez'i ezip geçerken adeta MMA dersi verdi. Maçın sonunda Sanchez'in alnında açılan yarık, Vitor Belfort'un Marvin Eastman'ın alnında açtığı yarığı hatırlattı.


Frank Mir, Congo'yu tanımadı
Ezici Brock Lesnar mağlubiyetinden sonra Mir'in ağzından çıkan her iki kelimeden biri Lesnar... Bir an önce Lesnar ile rövanş yapmak için yanıp tutuşan Mir, acaba Congo'yu hafife mi alıyor diyorduk ki, 70 saniye içinde maç bitiverdi... 

Guida'nın gücü, Ken Flo'ya yetmedi
Guida şu saçlarını kestirmedi gitti. Ama kafasını traş etmiş olsaydı bile, yine de Kenny Florian ayak oyunlarıyla başetmesi zordu. Ken Flo, Muhammed Ali tadında, mesafesini koruyarak, birer birer net yumruklarla Guida'yı çözdü. Çözmekle kalmadı, kana buladı...

Fitch vs. Pierce maçı tam beklendiği gibiydi. Başabaş bir mücadele sonunda Fitch, cüssesi ve güreşiyle maçı kazanan taraf oldu. Fitch, son 20 maçında 19 galibiyetle bomba gibi bir seri yakalamış durumda...

Da Marques Johnson, gecenin en iyi performanslarından birini sergiledi; Böylesine muhteşem bir gecede parlayarak, büyük prim yapmış oldu.


Struve vs. Buentello maçını izlerken heycandan 2 saniye yerimde oturamadım. Belki teknik olarak parlak bir maç olmadı, ama veteran Buentello ve Hollandalı dev Struve harika bir savaş verdiler! Muhteşem bir geceye muhteşem bir başlangıçtı...

Keşke her gecemiz böyle olsa... diye biraz duygusal bir finalle İngiltere saatiyle sabah 7:05'te yazımı noktalıyorum...

5 yorum:

BJ Penn dedi ki...

Struve'dan çok daha iyi bir performans bekliyordum, biraz hayal kırıklığına uğradım.

Ken-Flo tam beklediğim gibiydi. Bu adam tam bir dövüşçü. Guida dövüş başlayana kadar süper bir görüntü veriyor. Kardeşi Jason Guida'nın tokatları, bağırış-çağırışlar, koşmalar. Ama ne zaman dövüş başlıyor, güreş tabanlı mma'cilerin çoğunluğu gibi sıkıcı bir adam oluveriyor. Ken-Flo'nun dirsekleri ve sağ yumruğu muhteşemdi. Bir dövüş daha alırsa, BJ'in temizlediği siklette tekrar kemer maçına çıkabilir.

Mir gerçekten ürkütücü bir hw olmuş. Artık o da diğer gerçek hw'ler gibi 265 lbs'ye "iniyor". Congo'yu kendi oyununda yani ayakta ekarte ederek indirmesi ve boğması muhteşemdi. Bu adamın BJJ'i gerçekten manyak. Bu dövüş yine de Mir'in tam olarak nerede olduğunu anlamamızı sağlamıyor çünkü Congo bence mma'ci olarak zayıf bir dövüşçü. Shane Carwin'le veya tekrar Büyük Nog'la dövüşürse ne kadar ilerlediğini görebiliriz. Hayranı olduğum bir adamın tekrar kazanmaya başlaması çok mutluluk verici.

Ve BJ Penn. Bu adam için ne söylesek az. Dünyanın en iyi lw'i olduğunu gösterdi. Sanchez her dövüşte en başta koşarak saldırırdı fakat BJ'e karşı kontrollü başladı. Yine de ilk dakikada BJ'in müthiş yumruklarıyla düştü.Ben hakem bitirecek sandım çünkü 1-2 saniye Sanchez bariz bir şekilde kendini savunamadı. Bence GSP diğer lw'lere çok büyük bir kötülük yaptı ve BJ'i yenme yolunu gösterdi. Yalnız lw'lerin anlamadığı bir şey vardı ki BJ'i kafese sıkıştırıp yorarak yenmek sadece GSP boyutunda ve yeteneğinde adamların yapabileceği bir işti; Ken-Flo veya Sanchez'in değil! 4 raund boyunca tek taraflı bir dövüş izledik. 5. raundda ise BJ muhteşem bir tekmeyle Sanchez'in kafasını yardı. Ama ne yarma (yukarıda Can anlatmış, ekleme yapmaya gerek yok). Fightmetric sitesinde BJ'in 150 civarında, Sanchez'in ise sadece 7 vuruşu olduğu yazıyor. Sanchez'in 27 take-down girişiminin hiçbirisinde başarılı olamaması da cabası. Zaten BJ'i yere yatırmaya çalışmak çok akıllıca bir taktik değil. Adamın müthiş bir dengesi var. Demek ki "lütfen benle dövüş BJ, ringin ortasında buluşalım" demekle, randevu vermekle olmuyormuş. Konuşmaların arkasının doldurmak da gerekiyormuş. BJ'in koçu raund arasında "bu adam seninle aynı ringe ait değil" dedi, ne kadar da doğruydu. BJ için sırada Maynard (Diaz'ı yenerse) var bence. Maynard, TUF sezonundan BJ'in öğrencisi ve çok güçlü bir güreşçi.

Can'ın da dediği gibi çok iyi bir kart izledik. En kötü kartımız böyle olsun:)

ahmet dedi ki...

Resmen dağ fare doğurdu.Sanchez için söylüyorum bunu tabikide.Kazanıp kazanmayacağı konusunda emin değildim fakat bu derece etkisiz kalacağını hiç düşünmemiştim.Teknik açıdan bir şey yazmaya gerek yok çünkü BJPENN'in antrenman maçları bile bu kadar rahat geçmiyordur herhalde.BJ'in kendisi için önemli bir maçtı,şüphesizki sikletindeki mutlak hakimiyetini ispatlamış oldu.Fakat malesef seyir açısından çok kötü bir karşılaşmaydı.

Frank Mir müthiş bir grappler(yer dövüşçüsü).Ağır siklet olması ve bu beden içerisinde bu kadar etkili bir tekniğe sahip olması göze dahada hoş geliyor.Bu maçı bu kadar kolay kazanacağı zaten çok belliydi.Kongo sahidende kötü dövüşçü.Değil mma K-1'a çıksa orası için bile iyi seviyede değil.
Bu arada Mir maç öncesi ''trash talking''(dövüşçülerin maç öncesi birbirlerini kızdırmak için yaptığı konuşmalar)meselesini biraz abartmış ve fazla küçümsemiş Kongo'yu ama insan ''doğru söze ne hacet'' demektende alamıyor kendini.Seviyoruz Mir'i.Şu Lesnar'dan intikamını alırsa bende en az onun kadar sevineceğim kesin.

Florian'ın kazanma şansı zaten yüksekti,öylede oldu zaten.Guida tamam çok enerjik,çok çılgın falanda işte iş o kadarla bitmiyor.Ben sevmiyorum bu tarz dövüşçüleri.Bu geceden sonra Diego Sanchez'ide bu sınıfa sokuyorum.Yes,yes demekten tek bir yumruk bile atamadı şapşal herif.

Adamım Rousimar kazanmış maçını ama izleyemedim henüz.Yayın içine almamışlar belliki.Birileri yükleyince izleyeceğim artık.

Çok iyi bir kartmıydı bu..Bilemiyorum,sanırım aynı fikirde değilim.
Maçlar öncesi için konuşursak evet kesinlikle iyi bir karttı.

Bu arada şöyle bir durum var.Bu gece BJ'inde krallığını ilanı ile;UFC lightweight,welterweight ve middeleweight sikletlerinde,kemer sahiplerinin bariz üstünlüklerinden ötürü bir sıkıntı yaşayabilir gibime geliyor.Çünkü bu sikletler içerisinde tehdit oluşturan rakip yok gibi görünüyor şuanda.Bir tek Vitor Belfort,Anderson Silva'ya tehdit oluşturur gibi duruyor o kadar.Oda sadece ''gibi duruyor'' zaten.

Selman ÇETİNKAYA dedi ki...

sanchez in bukadar basireti bağlanmış gibi olmasına inanamıyorum..bukadar acizlik mi olur..ilk raundta bitiyordu neredeyse maç..Ahmet in dediği gibi yes yes demekle olmuyo..maç başlamadan önce rakibini yiyecekmiş gibi bakıyo ama maç başlıyo psikopatlık ta bitiyo o an..sanchez benim içinde bitmiştir belki lightweight te herkesi yenebilir ama bj penn asla..

mir den bukadar erken bitirmesini beklemiyodum..kongo ya vurduğu o punc çok ilginçti..kongo tüm vücuduyla birlikte yerde buldu kendisini..valezquez e vurduğu yumrukları mir e atsaydı bence yine de bi işe yaramazdı..kongo nun maçları hiç zevk vermiyo bence de bir an önce lesnar la 3. maçına çıkmalı ama lesnar sakatlığı hepsine engel bakalım ufc 108 görebilecek miyiz lesnar ı..

florian gerçeten çok iyi bir yer dövüşçüsü..guida ise hep fosss..saçlarına verdiği kuvveti saçlarını kestirip kollarına aktarsın..

Ahmet e katılıyorum bence de okadar iyi bir event değildi..

BJ Penn dedi ki...

Anderson Silva, GSP ve BJ'i UFC'den çekip alabilsek, mw-ww-lw sikletleri muhteşem olurdu. mw'de Hendo-Marquardt-Rich Franklin; ww'de Fitch-Koscheck-Swick-Saunders-Pitbull-Hardy-Matt Brown (gerçi ilk üçü birbiriyle dövüşmez); lw'de ise Kenny-Sanchez-Edgar-Maynard-Sherk muhteşem bir rekabet yaratırlardı. Ama şu anki şampiyonlar bayağı baskın adamlar ve rakipler ya siklet değiştiriyorlar ya da umutsuzca ikinci kez kemer maçını kaybediyorlar.

Sanchez aslında o kadar kötü değildi. Başka bir rakibe karşı maç da kazanabilirdi. Ama karşıdaki adam BJ olunca yapacak bir şeyi kalmadı. Ayakta hiç dayanamadı, yere almaya çalıştı, take-down defansını aşamadı (ki lw'de kimse aşamaz), dövüşün en başında yediği 2 yumrukla sersemledi ve zaten çok hızlı olmayan tekme ve yumrukları iyice yavaşladı. BJ iyi olan rakibi kötü gösterdi. GSP de Alves'e aynısını yapmıştı. Anderson Silva Rich Franklin'e 2 kere aynı şeyi yaptı ki Rich şu anda bile mw'de herkesi yenebilecek kapasitede bir adam.

Yine de her dominant şampiyonun devri bir şekilde kapanacak, biz de yenilerini izleyeceğiz. Chuck Liddell'e gezegendeki herkesi nakavt edebilecek adam gözüyle bakılıyordu, Rich Franklin Silva'ya karşı ilk maça çıkarken kendinden müthiş emindi, Matt Hughes da aynı şekilde GSP'ye kaybedeceğini hiç düşünmüyordu. Bu adamlar şu anda kemer maçını akıllarından bile geçiremiyorlar.

Bence mevcut şampiyonlar arasında GSP krallığını en uzun sürdürecek adam. Yaşı ve çalışma etiği de bunda etken.

Gabe dedi ki...

benim gördüğüm kadarıyla, eline fırsat gecse Sanchez aynı saykolukla devam edebilirdi. Fakat BJ pen.. adam orada heykel gibi durup, nereye gidiyorsun kardeş" diye, çenesine gözüne vurdu. kısa mesafeden o kadar guclu ve hedefe ulasan yumruk atmak cidden ustalık gerektiriyor. tekmeye ise hiç birşey demiyorum :) hepsi cok guzeldi.

Yorum Gönder