Perşembe, Ocak 07, 2010

Dynamite 2009!!'dan kısaca...

Minowaman'ın muhteşem zaferi dışında Dynamite 2009!!'daki en büyük manşet Shinya Aoki'nin kol kıran submission zaferi oldu. Hatta batı MMA dünyasında bu olay Minowaman'ın zaferinden çok daha büyük bir yankı uyandırdı.

Hafifsiklette dünyanın en iyi birkaç MMA dövüşçüsünden biri olan Shinya Aoki, rakibi Hirota pes etmeyince çareyi Hirota'nın kolunu kırmakta buldu. Hakem maçı durdurduktan sonra, Aoki'nin sevinç gösterilerinin dozunu kaçırıp yerde yatan Hirota'ya el hareketi çekmesi ise geceye damgasını vurdu. DREAM ve Sengoku'nun büyük tepkisini çeken Aoki, toplantıda özür diledi. Bu arada üstüne vazife olmayan Dana White da ertesi gün Aoki'yi savunan açıklamalar yaparak kendinden bekleneni verdi.

Gecenin diğer bombaları MMA efsaneleri Gary Goodridge ve Fujita'nın beklenildiği şekilde hezimete uğramalarıydı. İki eski toprak da şu anda zirveye oynayan olan genç ve dinamit gibi iki savaşçının karşısına yem gibi atılmıştı adeta. Overeem, Fujita'yı tek bir diz darbesiyle nakavt ederken, Mousasi de Goodridge'ı 1:34'te ezdi geçti. Aslında Mousasi vs. Goodridge maçını hakem daha geç bitirmeliydi, ama yine de sonuç değişmeyecekti. Kağıt üzerinde harika gözüken bu maçların bu kadar tek taraflı ve tatsız geçeceğini beklemiyorduk doğrusu...

1 yorum:

Gabe dedi ki...

Bu adamı görünce aklıma "parmakları nasır tutmuş, tuttuğu yeri felç eden, koparan Jiu Jitsu'cu Japonlar" geldi. Çocukken okuduğum bir kitapta Başpehlivan Kara Ahmet'in 1899 yılında Paris'teki büyük Medeniyetler Fuarı'nda Uluslararası Serbest Güreş (ki dünyanın ilk resmi Güreş turnuvası olarak anılıyor) turnuvasına çıkması anlatılıyordu. Bu küçücük Japon ademleri tuttuğu bileği yamultuyor el attığı ayağı felç ediyordu, kitapta anlatıldığına göre :) Kara Ahmet Turnuva'yı kazanmıştır bu arada.

neyse, yazmadan edemedim.

Yorum Gönder