Pazar, Şubat 05, 2012

UFC 143: MMA'den soğuduğumuz günlerden biri...

UFC 143'te gecenin hem main event'inde, hem co-main event'indeki iki maçı da maç boyunca geri vites yapan adamların kazanması beni bu spordan soğutuyor... MMA için yakında dünyanın en meşhur sporu olacak diyoruz ama şu sıralar daha çok MMA'in tıpkı boks gibi sıkıcı bir spora dönüşeceğinden korkuyorum.

Beni MMA'e aşık eden adamlar Dan Henderson gibi, Nick Diaz gibi, Jose Aldo gibi harbi dövüşçüler! Rakibine karşı üstünlüğünü ispatlamak için ringe çıkan adamlar bunlar! 5 raund boyunca geri vites takılıp aradan puan alarak maç kazanıp, seyirci tarafından yuhalanarak beline kemer geçirilen atletler değil.

Nick Diaz'a sonuna kadar katılıyorum. Ben de Nick Diaz yerinde olsam 5 raund boyunca geri vites yapıp kaçan bir adama maç kazandıracak bir spordan emekliliğimi ilan ederdim bu noktada.

GSP vs. Condit maçını izleyeceğime Kuzey Güney'i izlerim daha iyi...

104 yorum:

BlingBling dedi ki...

nick diaz klas

Tornado dedi ki...

-hay Allahım ya, Diaz her şekilde alır diye maçı izleme gereği bile duymamıştım, olana bak allah aşkına . harbiden yavaştan turşusu çıktı ufc nin..böyle saçmalıkların hiçbirinin Pride'da olduğunu hatırlamıyorum.

Halil dedi ki...

Bu geri vitese takıp kontralarla dövüşü almak anlaşılabilir ki yadırganacak bi durum da değil. Dövüşçülerin farklı meziyetleri var, anlıyorum hatta taktik dövüşen dövüşçüler görmek hoşuma da gidiyor. Yalnız Diaz vs Condit maçında bariz suyu çıktı işin. Condit yüzünden ilk kez bi diaz maçından sıkıldım. Yerde birbirine sarılıp kilitlenince hakem dövüşçüleri uyarıyor da, ayaktayken koşar adım kaçınca neden uyar mıyor anlamadım?

Halil dedi ki...

Sabaha kadar uyumayıp beklediğime yanıyorum.

frankello dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
frankello dedi ki...

çok canım sıkkın,bi ton şey yazabilirim bu event hakkinda ama gerek yok.nick 1.round 10.saniyede k.o olup bayılsa bu kadar üzülmezdim.sivasspor barcelonayla maç yapsa,sivasspor 90 dk defans yapip futbol oynayip yenilmemek için her topu taca,kornere atip maçı yazı tura ile kazansa,sivasspor gerçekten kazandı diyebilirmiyiz.bu da ayni şey.disgrace.killer my ass!

Cem "UFC" KARASU dedi ki...

diazı hiç sevmeyen ve bu maçta yenilmesini çok isteyen biri olarak bu maçı condite vermeleri beni bile rahatsız etti girdikleri birebir mücadelelerin hepsinde diaz üstündü condit 2 sağlam yumruk alınca kaçmayı tercih etti bu şekilde de kazandı ama beline taktığı kemere şuanda kaç mma sever saygı duyuyor deseniz işte orası belirsiz. önce gsp ardından condit welterweighte ne zaman adam akıllı rakibinden kaçarak veya üzerine yatarak kazanmak yerine gerçek bir dövüşçü gibi saldırarak kazanan bi şampiyon gelecek çok merak ediyorum...

NigelfuckinBenn dedi ki...

Condit yorumlarınız komedi.

Selman ÇETİNKAYA dedi ki...

sonuna kadar katılıyorum sana Can...maçı izledim kaçan mazandı maçı..kontralarla puan aldı sadece...kimin kazandığı açıklandığında şok geçirdim..yan hakemler bukadar mı adiler ve bişey görmüyolar...maç tam heyecanlandı derken condit korkağı kaçıyor..ringde ayak basmadığı yer kalmadı kaçarken..

Choke dedi ki...

Hahaha nick diaz adam ya.. Sondaki konuşma harikaydı. Gönüllerin şampiyonu DIAZ BROTHERS.

_CHARLOTTE_ dedi ki...

Allah allah Condit'in strateji uygulayıp , daha akıllıca davranmasına mı kızıyorsunuz siz ? Her dövüşcünün iyi olduğu yerler vardır , ne yani şimdi Condit it dalaşı mı yapsaydı Nick Diaz ile ?? Resmen hayran oldum ben Condit'e diyebilirim aşırı akıllıca hazırlanmış maça ve stratejisini çok iyi uyguladı. Nick Diaz yok sürekli baskı yaptım da yok baby leg kickler attı da diyor demek ki neymiş baby leg kick-ler adamı işinden ediyormuş yoksa karı gibi emekliye ayrılmazdı. Yenilmeyi hazmetmek lazım ancak herif hazmedemiyor işte. Condit -e ne desem bilemiyorum bence müthiş bir performans sergiledi cidden hayran kaldım adama...

Ayrıca Condit kaçıyor kaçıyor diye saçmalamayın adam kafese sıkışınca oradan çıkmaya çalışacak tabi ki ne yapacak ???

Hadi bakalım ;

Charlotte vs Kan Sporu :))


P.s: Tek tek gelin :)

Can Evrenol dedi ki...

Vay vay vay charlotte'a bak sen ya : ) ya abicim eskrim mi izliyoruz dövüş mü izliyoruz. Hayır Bi de şu var; Diaz da aynısını yapmayı bilirdi, o da hiç atak yapmazdı, karşılıklı yuhalanarak bitirirlerdi maçı. Condit'in o puanları almasının tek sebebi Diaz'ın oyunu forse etmesi. Bu yüzden Condit'ten nefret ediyo herkes, yoksa taktik teknik biz de seviyoruz abi.

frankello dedi ki...

charlotte abi git o zaman olimpik tekvando izle sürekli kaçışan 2 adam oluyor orda hem tekmede atiyolar.dövüş nie izliyorsun ki.ayrica attıgı tekmelerin yüzde 60ı blocklandigi gözle görülüyor sirf vücuda deydi diye nimetten mi sayacagiz.neyse seviyeli tartişan herkese saygımız var ama bodoslama sacmalamayin diye girersen bu iş olmaz onu bil önce.

kemal dedi ki...

chralotte, konuşma adabı konusunda katetmen gereken biraz daha yol var sanırım. // maça gelince, izleyen tepkilerinden de anlaşılabileceği gibi seyir zevki açısından olabildiğince kötü, mma ruhundan uzak bir maçtı.

sensei dedi ki...

condit adeta vahşi ve yabani vede beyinsiz bir hayvanı terbiye eden bir kahraman gibi diazı sikti, onunla oynadı dans etti....diaz yerli kabiledeki bir çağdışı vahşi tipsiz, condit ise adaya gelen yakışıklı tek dişi kalmış medeni ingilizler gibiydi soykırımı yaptı ve diazı emekli etti, diaz kaçtı...diaz bundan sonra dışarıda kavga hayatını sürdürür ve böbreğine bıçağı yeyip bir köşede ölü bulunur, hakkında hayırlısı......conditi eleştiren sefiller bence muhammed aliyide eleştirir...condit vallahi ünüğünüzü sıkar hocam....condit haketti sizi eğendirmek zorunda değil, keşke öyle olsanızda herkesi dövseniz neler vermezdiniz değil mi?

the mentalist dedi ki...

haha gsp sik yalayıcısı homosever sensei ne kadar sinirlenmiş ya.daha da iyi anlaşiliyor böle yorumlardan sora kim gerçek dövüşcü kim degil.tvde,nette her izledigini okuduguna inanan gram empati yoksunu sikikler diazı baltaliyor ama az düşünebilen insanın bu adami takip ettikten sora orda sampiyonluk için olmadigini görür,adam kendini en iyi martial artist olarak ispatlamak istiyor kemer sikinde degil.tek derdi yaşamini devam ettirmek için para kazanmak ve en iyi oldugunu kanıtlamak.sikko puanları kazanmak için diaz da bilirdi ringin ortasinda durup beklemeyi anderson silva gibi capoiera da yapardi adami üstüne cekmek için

ncanerozturk dedi ki...

tek tek geliyorum
charlotte seni bizzat tanıdığım için çok severim bilirsin ama dediklerime alınmaca darılmaca yok :) benim shogun fanboyluğum gibi seninde diaza karşı bir antipatin var ve ne desek tersini düşünmeyeceksin. condit diazla 3-5 saniye kırışmaktan aciz bir şekilde dövüştü. 2li 3lü kombineler girip devamını getiremeden kafese yaklaşınca resmen koşarcasına octagonun ortasına gelmesi maç taktiği falan değil korkaklıktır. bu lay n pray'den bile daha beter ve komik bir durum. diaz'ın dediği doğru. diaz gibi kafese daha hakim daha agresif ve en önemlisi daha dövüşken ve rakibe basan adam değil etkisiz darbe vurup devamını getirmeden kaçan adam daha çok darbe vurdu diye adama şampiyonluk verilmez

ncanerozturk dedi ki...

bu arada senseinin yoruma ve benzetmelerine gülmekten öldüm aaskjdsajkasdksajd

NigelfuckinBenn dedi ki...

Herkes Diaz ın performansından memnundu yani? Tamam

van auger dedi ki...

hep kafesten oluyor bunlar. octagon fazla geniş, kaçak dövüşmek isteyen için çok avantajı oluyor. bence ring boyutlarında(pride ringi iyi idi) dikdörtgen kafes olsa( aslında ring olsa demek isterim de kafes severler çok fazla) bu problemler daha az yaşanır, tabii asla gerçekleşmeyecek bir hayal bu söylediğim. bir de dövüşçünün kendini riske atmadan puan toplayarak kazanması normal, sonuçta adam gladyatör değil sporcu, meslek olarak yapıyor bu işi. ama sonuçta izleyen de maçı eğlenmek için izliyor, eğlencesini baltalayan adama kızma hakkı var.

Mert dedi ki...

sensei ile cahrlotte aynı kişi lan, yedirememiş charlotte, yazık :D

zeggy dedi ki...

abi uzun zamandır ilk kez kansporu'nun genel yorumlarına katılamayacağım. ufc 143 kötüydü, main event özellikle berbattı, o konuda tamam. nick diaz da özellikle sevdiğim bir dövüşçüdür aslında. fakat, abi allahaşkına, sanki diaz çok iyi dövüşmüş de condit ondan kaçarak maçı kazanmış gibi konuşuyorsunuz. sanki diaz'ı izlemedik daha önce, bu mu diaz'ın "harbi dövüşçü"lüğü? son raund'daki takedown hariç, ki o raundu da bütün jüriler ona verdi, rakibini kafese bastırmaya çalışıp trash talking yapmak mı? sanki diaz bütün maç sağlam yumruklar vurdu da jüri maçı condit'e verdi. diaz rakibini sıkıştırıp yumruklamak istedi, condit de haliyle bunlardan kaçıp kontralarını vurdu. condit iyi dövüşmedi, ama kazanmak için gerekeni yaptı. dövüş böyle olmaz, tamam, kazanmak için değil savaşmak için oraya çıkmak gerekir, ona da tamam, ama diaz da yapmadı bunları.

jüri kararının ne olacağı belli değil, e niye işi onların eline bırakıyorsun, neden kaç round işi bitirmeye çalışmak yerine baskı kurmaya çalışmayı tercih ettin, madem "harbi dövüşçü"sün?

zeggy dedi ki...

ufak düzeltme, son raund'u 49-46 jürileri condit'e verdi, ki bence hak ettiği gibi diaz'a verselerdi de üçünün de skorları 48-47 olacaktı, ki gayet adil 48-47 condit şu maç için.

frankello dedi ki...

zeggy kusura bakma ama puan olarak da conditin o dövüşü kazanma ihtimali yok.toplam dövüşteki isabetlerin toplami degil tüm roundlar kendi içinde değerlendirilerek kazanan belli oluyor.1 ve 2 her şekilde üstün diaz hem surata hem vücuda 2 katı kadar isabet kaydetmiş.3 de sadece 3 tane fln condit fazla isabet ettirmiş.4 kesin condit.5 de 5 tane kafaya condit fazladan,diaz vücuda 3 tane fazladan vuruş isabet ettirmiş.bunlara ek olarak diaz'ın başarili takedowonı+guard pass+sub denemesi ve rounddaki en dominant pozisyona 1 dk boyunca sahip olmuş.ayrıca her raundda ringin ortasını sahiplenen,dövüşmeye calişan taraf oydu eh agresiflik ve octagon kontrolü bence ayak tabaniyla rakibinin dizini ittirmek yada sıfır güc ile low kick atmakdan daha degerli.şu dövüşü condit gerçekten adil bir puanlama ile kazandı diyen bence yakından izlememiş dövüşü yada mmaden anlamıyor(mesela charlotte).ayrıca octagon fazla geniş ve rakibinin önünü kesmek cok kolay degil.machida gibi sadece ayak oyunu ile yapsa bunu condit eyvallah dicem.açın izleyin 3 ve 4 round hariç adam diazdan yumruk yememek için sırtını dönüp kaçıyor.kimse bana bu ayak oyunu demesin lütfen.

http://2.bp.blogspot.com/-XNllfR15ocE/Ty4aTmv3VfI/AAAAAAAAHvk/qYPRMde6yD4/s1600/10.gif

şu gif ile müthiş alcak tekmeleri örneklendirelim hepsi böle ya diazin göğsü+guardi ile erimiş yada hiç bi degeri olmayan rakibinden uzaklaşmak için atılmış tekmeler.buna karşı agzının tam ortasına 2 tane solid yumruk

frankello dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
frankello dedi ki...

telefondan girerken yazamıyorum kafayi yicem.düzeltme *tüm dövüşteki isabetlerin toplamı demek istemiştim üst tarafta

Alkan Gültekin dedi ki...

Diaz'ın bir bok olmadığını anlayın artık. Herif malın önde gideni. İçi geçmiş BJ Penn'i yendi diye gaza geldi millet, sanki bana dünyanın en iyi dövüşçüsü :) Bırakın bu işleri, Aldo, JDS, Faber, Edgar, Hendo gibi GERÇEK dövüşçüler dururken malın teki iki KO aldı diye ilah ilan edildi burada.

Bu arada Diaz'ın ilk iki rounddaki el kol hareketlerine ve Condit'in Diaz'a bütün maç boyunca defalarca ayağını yedirmesine bayağı güldüm. Maç sonunda yenilgiyi hazmedemeyip mızıkçı piçler gibi zavallıca ağlaması da gayet hüzünlüydü. Herifin çaresizliğine acıdım resmen :( Baby leg kicks diye bok attığı tekmelerden çıkan kemik seslerini duymadık, kaç defa tökezlediğini de görmedik sanki.

Diaz elbette bu söylediklerini teker teker yalar yutar. Gerekirse yalvarır ve geri döner. Bir ihtimal dönmeden önce birkaç boks maçı alır, onlarda da eline verirler. MMA'in en iyi boksörüymüş, götümün kenarı. Bir de bu salağın GSP'yi ezip geçeceğini falan iddia edenler olmuştu :))) o zaman da gülmüştüm, Lan yine güldüm bak!!!

Ha, olur da söylediklerinin arkasında duramaz ve kuyruğu kısıp geri dönerse tek yol Koscheck vs. Diaz!!!

_CHARLOTTE_ dedi ki...

Öncelikle @ Mert

Sensei kim tanımıyorum ayrıca bütün sensei , sifu , splintır usta ve benzeri heriflerden nefret ederim , emin ol fake üyelik alsam sensei bensei filan olmaz. Ayrıca tek başıma idare ederim merak etme ikinci bir üyeliğe ihtiyacım yok biz sizin gibi 2 senedir takip etmiyoruz bu sporu.

@ Can Evrenol

Şimdi üstad Condit'in nasıl dövüştüğünü normalde herkes çok iyi biliyor. Ben WEC-den beri takip ederim Condit'i ve 1 tane sıkıcı maçına rastlamadım şu ana kadar , adam resmen makine gibi. Nick Diaz eğer kendi oyunundan vazgeçip ''ulan şuna bodoslama bir dalayım '' deseydi zaten KO olurdu , Nick Diaz her zaman ki kontrollü dövüştü ancak Condit onun isabet alanından uzaklaştı. Emin olun Nick Diaz kendisi gibi dövüşmeseydi Condit daha fena kazanırdı.

@ Kemal @Frankello

Ne varmış üstadlar konuşma adabımda ? Anlamadım yani bir saçmalamayın dedim diye bu kadar bozulamazsınız yani , gören de birmingham sarayında 5 çayı muhabbeti ediyoruz zannecek. Teessüf ederim...

@Caner

Yok canere sonra geleceğim :)))

@Frankello

http://blog.fightmetric.com/2012/02/condit-vs-diaz-official-ufc-statistics.html

Buyur fightmetric -de bak bakalım , puanla kimin kazanması gerekiyormuş. 159 - 117 Condit önde yine. Kısacası Juri'nin kararı haklı bir karar. Bana göre şu daha önemli bu daha önemli diyorsun da malesef sana göre önemli olması pek bir şey ifade etmiyor. Yıllardır aynı kurallar geçerli ve herkes eşit şartlarda dövüştü. Yok ben bilgisayarla yapılan hesaplamalardan bile daha iyi biliyorum diyorsan eğer , o zaman zaten tartışmanın bir mantığı yok :)

@Caner

Kardeşim özledim lan bir ara konuşalım :) Baboli şimdi Nick Diaz dediğin kadar iyi bir dövüşcü olsa zaten KO ederdi Condit-i ancak yapamadı bunu zira stratejisi çok iyiydi Condit'in. Ayrıca Shogun vs Machida 1'de bütün maç boyu Shogun tekme attı kimse ulan tekme ile maç kazanılır mı demedi herkes ulan nasıl kaybetti o kadar da tekme atmıştı dedi. Neden şimdi bu adama gelince tekme ile maç mı kazanılır diyorsun :)

Steppe dedi ki...

1-2-3 diaz
3-4 condit idi bence
condit çok zevksiz bir maç için elinden geleni yaptı (tabi kazanmak içinde) biz bu kafeste pek çok kişinin hakkının yenildiğini gördük . ve bence halkaya bitane daha eklendi okadar
bu arad _CHARLOTTE_ isimli arkadaş kusura bakmak resmen polemik yaratmak için yazıyosun bloq u katlettin hayırlı olsun

sensei dedi ki...

Condit adeta bir balerin gibi zarif ancak savaşçı gibi cesurdu, lakin diaz kaçak dövüştü....Medeni condit, barbar diazı yüz maç yapsın her zaman yener, diaz ise matematik bilmez, ilim irfan bilmez,gök bilimi ile uğraşmaz, burcu bile yoktur, kpssye girse puan alamaz, ataması yapılmaz...Condit ise, mütebessimdir, tevekkül içinde yaşar, karıncayı bile incitmez, arkadaşlarını satar ama acaip adamdır vessalam............Modern çağın elit sporcularına düşmanlık eden barbar kavimlere sesleniyorum durduramazsınız, zat-ı muhterem wladimiri, conditi, gsp yi tutmazsınız, david haye, diaz gibi cahil cühalayı tutarsınız yazıklar olsun bu günleridemi görecektim, inanın şu anda gözlerim doldu............condit ünüğünüzü sıkar hocam, GSP, condit sandviç yapsın sizi,ayak fetisleri wladin koca ayağını yalayın inşallah aman sabahlar olmasın...

NigelfuckinBenn dedi ki...

aman sabahlar olmasın ahahahzhahayuaha

zeggy dedi ki...

@frankello abi bu bir istatistik sporu değil, ama istatistikler jüri kararının önemli bir bölümü olan effective striking'i anlamak konusunda çok yardımcı, bunu biliyoruz. total ve significant strike'larda 1,3,4 condit'in, 2 diaz'ın, 5'teki takedown var, 3-2, kaldı ki ben zaten izlediğim anda 3-2 condit diyordum.

ama problem orada değil, jüri kararını sonsuza kadar tartışabiliriz. bence problem, nick diaz'ın düz bir çizgide ileri doğru yürümesi ve bu sayede aggression ve octagon control puanlarını almayı umması. hepimiz bir savaş bekliyorduk, ama condit o şekilde dövüşmedi, diaz da kendi dövüşüne çekemedi condit'i.

yani beş raundun dördünde kimsenin net üstünlüğü yok, ileri yürüyen diaz, rakibine pozisyon vermeyen ve üçünde daha fazla vuran condit. jüriden condit kararı çıkması kimseyi şaşırtmamalı, hadi onu geçtim, sanki nick diaz büyük haksızlığıa uğramış gibi davranmamalı kimse. eğer diaz can'ın dediği gibi "harbi dövüşçü"lüğünü gösterseydi, rakibinin planını anlar ve kendisininkini değiştirirdi, rakibini bitiremediysen jüri sonucuna sızlanmaya hakkın yok.

Alkan Gültekin dedi ki...

Octagon control'ü rakibin üstüne gitmek zannedenlere tavsiyem, oyun kurallarını iyicene okuyun. Condit'in effective striking'i de bariz üstündü Diaz'dan.

frankello dedi ki...

@zeggy.senin gibi gerçekten kaliteli argüman içeren cevap yazan arkadaslara burda bence daha çok ihtiyac var.ben bu bloga iş yerinde telefondan boş zamanımda girip kaliteli tartişma ve fikir alişverişini okumayı seviyorum.tahminimce blogu kuran can'ın da amacı budur.teşekkürler,daha çok yaz.

dediklerine gelirsek yüzde yüz katiliyorum itiraz edemem var olan sistemde ama bana kalırsa yanıldıgın nokta istatistikler jürilere yardımcı oluyor ama bu strikelarin efektifligini anlamakta jüriye düşer eger öle olmasa bilgisayardan direk sonucu alirlardi ama degil.beni ve birçok diazın kazandıgını düşünen otoriteyi(hendo,anderson silva,lidell,helwani,ranallo,miletich,rousey,marlos coenen,royce gracie,jens pulveri,loretta hunt ve bir çogu) kızdıran conditten ziyade leg jab denilen alt bacak kısmına degilde genelde mid sectiona daha sert vuran indigi yerde iz birakan ve rakibinin mobilitesini düşüren shogun'ın tekmeleri ile aynı zamanda yumruklarda da üstün olmasına ragmen neden kaybetti machida'ya karşi.çünkü bi çok tekmenin ve guarddaa eriyen yumrugun machidayı etkilemedigine kanaat getirdiler.işte bu yüzden karara karşi cikiyoruz çünkü hiç bir şekilde STANDART ve adil degil.

octagon kontrolü octagonda diazdan farkli ne yaparak kazanabilrsin bu konu hakkında fikrini duymak isterim.çünkü octagon yuvarlaga yakın, daire çizenin önünü kesmen için rakipden hızlı hareket etmen demek bu da açık verilmesine neden olabilr.ringte öle degil çünkü ringde iplerden kaçmak için daire çizersen rakibine yaklasmadan yapman imkansiz çünkü ipler düz konumlandirilmiş e yanada gidersen köşeye geliceksin elbet ve önünün kesilmesi daha kolay.

alkan gültekinin birbirine sürtünen kişileri sevdigini biliyoruz zaten.şöle söliyim kastettigi ''üstün'' efective strikingde conditin üstün olmasini saglayan şey her round min 10 tane leg jab ayak tabaniyla rakibini ittiren ''kemik sesi?'' çıkaran tekmeler.eh bunun da alkan tarzi birbirine sürtünenleri izlemeyi seven insanların hosuna gitmiş olması süpriz degil.

Alkan Gültekin dedi ki...

frankello, seninle sürtüşmeyi de seviyorum, sen de seviyorsun belli ki, her seferinde gelip sürtünüyorsun :))) octagon control mal gibi rakibi kovalamak değil koçum. karşındaki adama kendi dövüşünü dikte ettirebilmek (ettiremedi), ayakta ise ayakta yerde ise yerde dövüşmeye zorlamak. sıkıştırmaksa sıkıştırmak (sıkıştıramadı), açıkta dövüşmekse açıkta dövüşmek (açıkta dövüşmek işine gelmediği için onu da yapamadı). rakibin gameplan'ini uygulamasına izin vermemek (yapamadı), hamlelerini engellemek (engelleyemedi), kendi hamlelerini engellemesine izin vermemek (bunu da yapamadı). Lan herif kovalamaktan başka hiçbir bok yapmamış bütün maç boyunca, hala kazanmalıydı diyorsun :))) neyse oyun kurallarına biraz daha vakıf olalım, o zaman daha yapıcı tartışabiliriz.

frankello dedi ki...

hmm sırtını dönerek koşturan bi adama neyi dikte ettirebilirsin ki zaten.kendinle çelişmişsin zekan düşük oldugu için şaşırmadım cünkü kendini haklı çıkarmak için sallıyorsun.kovalamaktan baska bişi yapmadıysa dieaz açıkta dövüşmek için gelmemesi nası oluyor anlamadım. bu arada alkan ibne degilim baska kapiya.benm kimseye sürtündügüm yok eğer öle olsam senin gibi gsp fanboyu olurudm sadece tüm hayatim boyunca senin gibi salaklara haddini bildirmekten cok hoslandım.

Alkan Gültekin dedi ki...

gerçekten haddimi bildirdin muratçığım, çok hoşsun :) böyle ani sinirlenmeler, karı gibi laf yetiştirmeler, sataşmalar falan... fatih ürek, kuşum aydın stayla...

sensei dedi ki...

frankello gibi şahısların oyununa gelmeyelim arkadaşlar, cahilce yazıları var ve nick diaz fanboyu körü körüne savunuyor, orada bir ring var ve kurallar var, conditle başedemedi hatta diazın yenına seni koysak genede yenemezdiniz conditi.........lütfen yazılarınla sitenin kalitesini düşürme rica ediyoruz senden, yukarı bir yazdıklarına bak, bol kremalı kahvemi almışım mantıklı şeyler okumak istiyorum ancak sayende kremasız gibi bir tat alıyorum lütfen gel kahvemi tekrar yap saygısız, sen varsın diye girmiyorum siteye...ölmelisin kalitesiz frenkello.........

frankello dedi ki...

yani senin su an yaptigin gibi mi?karı gibi lafını senin gibi kadınları erkeklerden aşagı sanan bir düşük hayat formu olmadgım için kullanmam ama argüman üretmeden bok atmak halkın içinde karı gibi diye tabir edilir.bana göre salaklık.

Alkan Gültekin dedi ki...

@frankello: ilkokul terk

ANIL DAL dedi ki...

Maçın analizinden nereye gelmiş tartışma. Demek karşılıklı olunsa insanlar birbirine girecek. Yapmayalım lütfen herkes bilgisini söyleyecek tabi ki ama iş küfürleşmeye gitmiş. Bizim gibi bu konuda bilgisi az kişiler keyifle okuyor bu analizleri emin olun. Maçları daha anlayarak izliyoruz.

nadir erhan dedi ki...

[IMG]http://i.imgur.com/cBL85.jpg[/IMG]

zeggy dedi ki...

@frankello eyvallah, zaman buldukça yazacağım ben de. geç keşfettim burayı biraz ama, geç olsun güç olmasın.

maç konusunda da, iş çok karışmış burada, benim de hevesim kaçtı açıkçası, ama jüri puanı sistemi burada sıkıntılı olan. çok gördük jüriden çıkan tartışmalı kararları, dana white da pek memnun değil zaten, sistem değişmeli bir şekilde. nasıl olmalı onu da bilmiyorum ama.

_CHARLOTTE_ dedi ki...

@Steppe

Allah allah şimdi maç için analizde bulunmak , fikirlerini söylemek polemik yaratmak mı ? Burada polemik yaratan birileri varsa , 15 yaşındaki çocukların WWF güreşcilerine bağlandığı gibi körü körüne Nick Diaz fanı olmuş adamlar. Zaten biz polemik yaratamayız bizim savunduğumuz adam zaten kazandı dövüşü , bunu kaldıramayanlar polemik yaratıyor. Herkes değil tabi bir kaç kişi için sözlerim meclisten dışarı.

Zeggy sen mücadele sporlarında ki wikinus musun ? (Eunus)

zeggy dedi ki...

@Charlotte: Yok abi değilim.

frankello dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
frankello dedi ki...

ölü taklidin yapin gider heralde charlotte.

Steppe dedi ki...

@CHARLOTTE_ kimsenin diaz fanboyluğu yaptığı yok 10 kişiden 6-7 si diazın hakkı diyosa orda bir düşünüceksin önce ,, sen de kalkıp bu fikirlere saçmalamayın gibi kelimelerle(sen gelene kadar bloqdaki tartışma gayet seviyelidi)dersen polemiklere neden olursun hak ettiğin sıfatları alırsın,, canın sıkılyıor olabilir oda başka mesela

frankello dedi ki...

yazmiyim yazmiyim diyorum ama dayanamiyorum polemik ne demek bilmiyosun heralde charlotte,pekte şaşırmadım acikcası cünkü yazdıklarından pek akıllı olmadıgın görülüyo,polemigin savundugun şeyin gercekleşmiş/gercekleşmemiş olmasıyla alakasi yok.tartışmayı geliştirmeyen,sonuca yaklastırmayan hertürlü şeye polemik denir sen,sensei,alkan gültekin yaptigi bu.ayrıca fanboylugun da ne demek olmadigini bilmedigin cok acık büyük cogunluk bir konuda hem fikir olsa ve burda biz tüm dünyanın aksine tersini iddaa etsek fanboy olurduk.eh azımsanmayacak sayıda profesyonel dövüşçü,hakem,yazar bizm dedigimz şekilde düşünüyorsa.özür dilerim yine ıskaladın!

sensei dedi ki...

Condit diazı haşamat etti, sizinde ünüğünüzü sıkar valla..

SavasTurgut dedi ki...

ya diazın aldığı takedowndan ve maç boyu condit in ustune gidip contra yemekten baska yaptığı bişey yoktu.Ayrıca diaz gsp yi yener diyenler bidaha dusunmelı bence :)

its_your_move dedi ki...

Tekrarlıyorum...skandal !!!

Mma 2012 de altın çağını yaşayacak sanıyorduk ki hayal kırıklıkları başladı.5 round boyunca tek yaptığı rakipten kaçıp basit kontra yumruklar ve tekmelerle bir adam nasıl kemer sahibi olabilir bir türlü anlayamıyorum.Tamam Diaz'da çok iyi değildi ama maç kesinlikle Diaz'ın hakkıydı.Ufc kendi ipini kendi çekiyor sanki ? Strateji vs bir yere kadar ben seyir zevkide istiyorum ama böyle saçma sapan adamlar bu işin sonunu getirecek.Ya eskisi gibi süre kısıtlaması kalkacak ve puan sistemi kalkacak birisi pes edene kadar devam edecek yada bu tamamen adaletsiz,saçma puan sistemini kaldıracaklar.Bu kaçıncı yahu Machida'nın 2 maçı gitti bu puan sistemi yüzünden göz göre göre.Diğer dövüşcüleri saymayacağım bile zaten biliyorsunuz.Diaz bu siklet için müthiş bir enerjiydi...Condit&Gsp kemer maçına çıksa ne olur çıkmasa ne olur ? Ben hala Pride kafasındayım ve mümkünse kora kor maç izlemek istiyorum.Werdum bile yere yatmakla olmadığını anladıda bişeyler yapmaya çalışıyor ayakta kendi çapında.Rey nelsona duyduğum saygının 10'da birini Condit için duymuyorum.Nelson Jds maçında bile bi araba dayak derken elinde ne varsa koydu ortaya.Strateji yapalım derken olayın ruhunu resmen yok ediyorlar.Condit gibi yeneceğine Nelson gibi yenil.Benim düşüncem budur.Adam zerre utanmadan kemeri taktı yahu enteresan...Umarım bu saçmalıklardan adamım Overeem nasibini almaz diyerek noktalıyorum.Bir daha böyle keyifsiz,haksız maçlar izlememek dileğiyle...

Murat KM dedi ki...

ne kadar diaz hayranı olmasamda kazananın diaz olması gerektiğini düşünüyorum ama conditin kazanması kurallardaki sorunların sebebidir.. 25 dakika octagonun içinde kaçan bir dövüşçü bu kurallar sayesinde kazanıyorsa belki bu sporun daha fazla ilerlemesi için 1-2 ufak değişiklik olmalıdır...

Alkan Gültekin dedi ki...

Gözünüz aydın diaz yalayıcıları (başta frankie boy), condit rematch teklifini kabul etmiş :)))))

frankello dedi ki...

kazanan adam nie rematch kabul etsin ,bi çok dövüşçünün ve halkın gözünde diaz kazandı zatn.kagıt üstünde kaybetse de önemli degil bi çok seyirci kimin dövüşmek için orda oldugunu biliyordu.ben olsam rematch yapmazdim.emeklilige devam ederdim.

hehe bu bize fanboy diyenlerin yazdiklari yalayıcı,sikici,sokucudan öteye gidemiyor oturup ugraşsam sizin kadar kötü gösteremezdim sizi:)

sensei dedi ki...

frankello senin neden sürekli mesajların siliniyor acaba, küfür edip sonra siliyorsun dimi lan terbiyesiz, kendini soylu sanıyor lümpen sefil :))

Condit lütfetmiş bir daha yenerim demiş, siz ise korkak diyorsunuz kendi tezatınızda boğulmaya mahkumsunuz....ölmelisiniz..

frankello dedi ki...

salak onlari ben kendim sildim,yanlış yazdıgım için.okuma yazması da yok salagın.kullanici tarafından silinmiş diyor.

Alkan Gültekin dedi ki...

frankie boy sen hakikaten gerizekalısın, okuduğunu anlamaktan ve bir sonuç çıkarmaktan acizsin :) eğer bir rematch olacaksa ufc'den (ki hatırlatırım, ufc Condit'in işvereni oluyor!) gelen baskı ve dünyanın parası teklif edildiği için Condit tarafından kabul edilir, başka türlü zaten rematch'i kabul etmesi falan mümkün değil. adamın kendinden şüpheye düşecek hali yok. zaten menajeri açık açık rematch teklifine siktiri çekmiş, önce GSP sonra diaz ile rematch demiş. ama gsp diaz'ı istiyor, ayrıca ufc için GSP vs. Diaz daha fazla para ve reklam demek.

koçum ben birbirine sürtünenleri seviyorum ya, sen de diaz'ın yalayıcısısın işte. şimdi rematch olayı çıktı, gidip biraz daha yala bakalım.

Alkan Gültekin dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Alkan Gültekin dedi ki...

bu arada rematch kesinleşmiş sanırım, cuma günü açıklanacakmış ayrıntıları. yaz sonu gibi olabilir diyolla. dana'dan detayları almaya çalışıyorum ama herif TUF çekimi için brezilya'da, telefonlarımı açmıyor :)

Alkan Gültekin dedi ki...

ya esas komik ve aynı zamanda acınası olan diaz'ın rematch istemesi/kabul etmesi. hani bırakıyordu MMA'i? :) allahın mal fırdöndüsü :)

frankello dedi ki...

lan mal oglu mal kafası calişmayan saftirik seni sikertmekten yoruldum sen yorulmadin.ben olsam diazın yerinde öle yapardim diorum.condit koşa koşa kabul etti,menejeri agladi rematch için,diaz'a yalvardilar mi diorum.salakmısın numara mi ypiosun anlamadim ki.ayrica ben diazin emekliligi ile bişi demedim geri dönerse kendi mallıgı beni ilgilendirmez.

Alkan Gültekin dedi ki...

kim kimi sikertiyor olm senin çapın yetmez beni sikertmeye. adam ol önce, ondan sonra gel çapsız sümük. olm sen daha kendini doğru düzgün ifade etmekten acizsin, kendi çapında abuk subuk cahil cühela birşeyler yazıyorsun, hangi dilde konuştuğun anlaşılmıyor. kazanan adam niye rematch kabul etsin diye başlamışsın, sonrası tamamen kendi şizofren beyninde yarattığın hayal dünyası. sana dünyaya dönmeni ve gerçek hayatla yüzleşmeni emrediyorum!

frankello dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
frankello dedi ki...

koç ben seni sikimde sallar amele sümügü diye duvara yapiştiririm.önce bi yazılanı oku kağıt üzerinde kaybetmiş olsa diye bir şey yaziyor orda,kimse verilen sonuç degiştirilsin demiyor.diaz kaybetmedim ben bu macı,bu jürilik kokuşmuş,puanlandırma saçma diyip tepkiden emekli olmadi mi o zmn niye kabul etsin,dönsün diyorum.anladın mı.yazık lan sana kimin cocuguysan bi gram zeka yok.

Alkan Gültekin dedi ki...

şizofren olduğunu kanıtladın az önce, tebrikler! önce ben condit rematch teklifini kabul etmiş diyorum, üstüne "kazanan adam niye rematch yapsın" diyorsun, sen harbi mal bir şizofrensin lan, bu belli oldu:) rematch'i kabul eden diaz değil bu bir, diaz maçı kazanmadı bu da iki. rematch için yalvaran cesar gracie ve onun çocuğu fırdöndü diaz.

Alkan Gültekin dedi ki...

hahaha güzelmiş. seni doğurmamışlar bile oğlum, sıçmışlar. kim sıçmışsa da pek iyi sıçamamış, oraya buraya bulaşıp duruyorsun.

frankello dedi ki...

mallıgını yine kabul ettin ve okudugunu anlamadigini ispatladin.kendi gözünde maci kazandigini ama hakkının yendigini düşünüp emekli olan adam neden kabul etsin ki(bi cok insana göre de kazandıgı düşünülen biri) demek o tirnak içinde yazdigin.ayrıca daha kabul etmedi diaz cuma günü belli olcak,cesar gracie de dinledigim 2 radyoshowunda(mmahour ve thescore) pek yalvarıyor gözükmüyor he tabi sen adamların yakınındaysan bilemem,nick yalvarıyorsa da kendi karaktersizligi ama sanmiyorum ki kardesi rematch hakkında konusan bir reportera şöle cevap veriyorken abisi gidip rematch için yalvarsın.

If I had to guess... I'd say @NickDiaz209 vs @CarlosCondit II will probably go down on Cinco De Mayo in Las Vegas.

@LayzieTheSavage on Twitt · , Twitter ile
Beğen ·

Nathan Diaz
i dont think people remember that nicks just retired...
8 saat önce · Beğen

sensei dedi ki...

Allahın öküzü, düzeltme denen bir şey var daha yazmayı bilmiyor, ha ha geri zekalı ya :))))
Bunun gibi salaklar sitenin kalitesini çok düşürüyor, pislik terbiyesiz itzibil..:)

frankello dedi ki...

yazdigini gönderdikten sora nasi düzeltebiliyosun göster,ögreneyim.süper zeki sensei.

sensei dedi ki...

he şöyle akıllı olursan daşşağımızı her zaman yersin....hatanı kabul et özür dile, her zaman seni topluma kazandırmak için elimizden geleni yaparız, yoksa en yakın tuvelete git ve içine atla derim :) onurlu ol, yenilgiyi kabul et...


Arkadaşlar aklı selim hareket edelim bu gibi provakasyonlara gelmeyelim bu adam Ulluminatinin adamlarından biridir...

frankello dedi ki...

ahahaha ulluminati amk ırgatı seni:d

NigelfuckinBenn dedi ki...

ha gayret 100 yorum

sensei dedi ki...

Sen maraba olmak için yaratılmışsın, böyle davranmaya devam edersen kaliteli daşşağımı asla yedirmem sana......

sensei dedi ki...

Siksever nere gittin le, keraneci..

Alkan Gültekin dedi ki...

ortamı yumuşatmak adına soğuk bir espri yapayım da tam olsun:

Nasa'da çalışan Neil Armstrong bir kez daha ayın elemanı seçildi...

sensei dedi ki...

İşte adam koskoca Nasada ayın elamanı seçiliyor bizim frenk ise arkadaş grubunda bile her zaman sonuncudur....:) ölmesi lazımdır..

Alkan Gültekin dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Alkan Gültekin dedi ki...

puhaha sensei hocam vallahi kopardın akşam akşam. maşallah...

sen bilmiyosun tabi, frankie boy arkadaşları arasında yılın emo'su seçilmiş...

NigelfuckinBenn dedi ki...

http://www.youtube.com/watch?v=SSbBvKaM6sk&ob=av2e

NigelfuckinBenn dedi ki...

yok yok bu

http://www.youtube.com/watch?v=6j7huh5Egew&feature=related

frankello dedi ki...

alkan götsiktiren noldu lan göt olunca yine sacma sapan esprilere girişmişin:)artık cidden sıkıldım seni sikertmekten o yüzden daha uzatmiyorum burda kesiyorum bundan sora takılın siz.

Alkan Gültekin dedi ki...

Hadi yavrum anca gidersin amina koduğumun piçi! Ha gitmeden önce taşşaklarimi yalamayi da unutma :) oğlan kilikli

frankello dedi ki...

bunu söleyen de oglan kılıklı fitch,gsp,koscheck gibi birbirine sürtünenleri izlemeyi seven birisi:).ne kadar ironik

Alkan Gültekin dedi ki...

Sen hala siktirip gitmedin mi lan zibidi? Laf sokacam diye cirpiniyor bir de. Lan valla acimaya basladim sana, zavallinin tekisin :)

frankello dedi ki...

bu da benim zayif yönüm işte mallara laf sokmadan duramiyorum.

Alkan Gültekin dedi ki...

Lan senin heryerin zayif, basta karakterin ve beynin. Hayatin zayif olm. Senin laf sokman buysa ben de senin beynine sokayim :)

frankello dedi ki...

ben sabahtan beri sokuyorum beynine hala doymadın bastan oku belki hatirlarsin.moron.:d.gelip düzgün tartismayi küfürlere dönüstüren ben degil sensin.

Choke dedi ki...

REMATCH GELİYOR.

sensei dedi ki...

Ne zaman olacak rövanş maçı? bu sefer diaz kazanırsa üzülmem çünkü GSP ile maçını izlemek hepimiz için keyifli olur...önce bizim keyfimiz önemli değil mi dostlar..birbirimizi sikmeyi bırakalım lakin hepimizde geç boşalma sorunu var sanırım günlerdir sikişme sürüyor :))

Alkan Gültekin dedi ki...

@frankie boy: onceleri egleniyordum seninle ama artik kabak tadi verdin, eglendirmiyorsun. Sıkıldım. Kaybol.

frankello dedi ki...

aferin adam ol,tam tahmin ettigim gibi beynine sokulmaktan beynin amcıklaması geçirdin.sıkılmış olmana şaşmamalı.ama ben senin gibi sikkolarin beynine sokmaktan sıkılmam istedigin kadar devam edebilrz.

SavasTurgut dedi ki...

ilk önce gsp ile mi yoksa diazlamı maç olucak ?

Alkan Gültekin dedi ki...

:) seni gidi kerata. Seni daha fazla sikmicem murat ibnesi, kasinma bosuna.

frankello dedi ki...

anca elini sikersin sen.belkide götünü parmaklamayi tercih edersin bilmiyorum artik

Tornado dedi ki...

vay arkadaş ne olmuş bu yorumlara .

Choke dedi ki...

Şuna bi bakında tartışmayın artık
http://i.imgur.com/5N9Pk.png

NigelfuckinBenn dedi ki...

Bu maç sonrası olaylarda Pacman-Marquez 3 maçından sonraki gibi işlemiş. Boksörler, yorumcular nası Marquez kazandı demişşe burdada kafesciler Diaz demiş.

NigelfuckinBenn dedi ki...

Cesar Gracie rövanş yok demiş.

http://espn.go.com/mma/story/_/id/7555880/nick-diaz-manager-says-no-rematch-agreed-carlos-condit

Diaz's manager/trainer, Cesar Gracie, told MMAJunkie.com Wednesday that there will be no rematch with Condit. Gracie would not offer the website any more information about the matter. But Gracie was a bit more definitive when contacted by ESPN.com.
"Yeah, I said that (there will be no rematch). But that's all I can say," Gracie said. "I can't say anything else. I can't do anything.

frankello dedi ki...

ufc 143'deki dövüşçülerden en az biri doping testinde pozitif cıkmış.where you at nick?ikinci kez ayni hatayi yaptiysan püh senin kalıbına.

zeggy dedi ki...

maalesef beyler, kan testi pozitif çıkan isim nick diaz. doping değil gerçi, yine marijuana 2007'de olduğu gibi. performans arttırıcı çıkmasa da testten, dövüşün sonucu konusundaki tartışmalar bitecektir sanırım. ben hala condit'in kazandığını düşünüyorum, ama diaz'ın kemeri kazanıp sonra elinden alınmasındansa direkt condit'in kazanması herkes için daha iyi oldu sonuçta.

büyük hayal kırıklığı tabii ki diaz'ın bunu yapmış olması.

sensei dedi ki...

Diaz dopingli mi çıktı ha haa haaa sefil korkak, conditle baş edemeyeceğini görünce dopinge sarılmış cibiliyetsiz.....


Frenk seni kahrolası gerizekalı, yukarıdaki mesajında doping kullanan kişiyi tahmin edemeyerek tüh senin kalıbına demiş :)))) şimdi diaz fanboy olarak delikanlı gibi desene tüh kalıbına diaz...........condit yapsa basardın küfürü..condit götüne saplasın senin..:)))))))) haaa haaa dur bidaha puhaaaa

frankello dedi ki...

sensei salakmisin oglm yoksa okumaktan mı acizsin?.birisinin ot için pozitiv çıktıgını duyunca ztn direk diaz dedim.yazımda where you at nick?aynı hatayi 2.kez vs. cümlesinden anlayabilirsin ama salak oldugun için bunu düşünememen normal.

ayrıca ot performans arttırıcı degil(ped) adamda condite karşı performansı artsın diye kullanmamış ki kendisinin california eyaletinde gecerli medical use sertifikası var.ama yasak oldugunu bilerek ve öncedne bi kere yakalanmişken tekrar yakalanması tam bir mallık,yakıştıramadim.he ayrıca otun dövüşcüler için neden yasak oldugunu atletik komisyon 2009da şöle acıklamış

"The drug is banned because of the damage it does to the person taking it," said Keith Kizer, Nevada State Athletic Commission executive officer. "It could make you lethargic, slow your reflexes, and those are dangerous things in a combat sport."

eh buna ragmen adam bu kadar iyi dövüşüyorsa cok yetenekli demek ama tedbirsiz biri.

sensei dedi ki...

Anladım kusura bakma bu konuda haklısın? işte böylede erdemli bir insanım hatamı kabul ettimm......sonra başka konularda kavga ederiz gene inşallah...

Yorum Gönder