Pazartesi, Şubat 27, 2012

UFC 144: Pettis, Hioki, Hunt!

UFC 144, nam-ı diğer "UFC Japan 2", beklentilerimizi karşılayan dinamit gibi bir UFC event'i daha olarak tarihe geçti... Son zamanlarda artık bakalım acaba bu sefer UFC beklentileri karşılayacak mı karşılamayacak mı oyununa dönüştü iş benim için. Çünkü UFC'nin bütün dövüş kartları çok iyi ve çok iddialı. (Zaten UFC'den başka bişey izlemez olduk). Ancak bir yandan da git gide herşey daha tek tipleşmeye başlıyor ve puanla maç kazanma derdindeki dövüşçüler ve kapasitesiz jüriler işin tadını iyice kaçırıyor.

UFC 144 de jürilerin akıl almaz rezalet bir kararına sahne olmaktan geri kalmadı. Öyle ki jüriler tarafından soyulan Mizugaki, resmen kaybetmiş olmasına rağmen Dana White tarafından win bonus dediğimiz para ödülünü aldı. Bu jüriler yüzünden artık Dana White'ın bu jesti zaten artık en az 2 event'te bir rastladığımız standart bir olaya dönüştü diyebiliriz.

Takanori Gomi galip gelmiş olsa da, artık Bloodstain Lane bile Gomi'nin eski Gomi olmadığını kabul ediyor. Kid Yamamoto'nun ise 5 yıldır eski Kid olmadığını söylemek yanlış olmayacaktır.

Cro Cop tarzı
UFC 144'te gecenin yıldızı onurunu herhalde Anthony Pettis'e vermek gerekecek. Pettis'in, çok çok iyi bir çıkış yakalamış olan Joe Lauzon'u nakavt ettiği tekme yine nefes kesti. Joe Rogan'ın dediği gibi Pettis, tekvando ve muay thai'in birleşiminin ne kadar tehlikeli ve estetik bir silaha dönüştüğünün en göz kamaştırıcı kanıtı. Şimdi Pettis, Benson Henderson ile kemer maçına çıkacak. Pettis, 2012'yi şampiyon kapatır mı? Göreceğiz.

Pettis şampiyon olursa, Clay Guida çok enteresan bir yere gelmiş olacak. Bence Guida vs. Pettis, Guida vs. Benson, ven Pettis vs. Benson maçları arasında en kafa kafaya olan Guida vs. Benson maçıydı. Yani Guida'nın şampiyon olması çok da uzak bir rüya değil derim ben. Ama bu jürilerle kolay değil tabi...

Hatsu Hioki gecenin bir diğer yıldızıydı. Bloodstane Lane'e katılıyorum. Bu adam Benson veya Pettis kadar atletik olmasa da, başka tarzda bir komple MMA'ci. İki farklı tarz komple MMA'ci nasıl olur demeyin. Öyle. Ama hangisinin galebe çalacağını göreceğiz. Ama tabi bu jürilerle kolay değil...

Okami'yi nakavt eden Boetsch'in apartkatları ne acayipti öyle ya! İçeriden uzanıp gardının dışından vuruyodu aparkatları herif. Bomba bi nakavttı. Ama Joe Rogan'ın UFC tarihinin en iyi comeback'i çığlıklarına katılmak mümkün değildi tabi.

Shields vs. Akiyama maçını geçiyorum. İzlemedim zaten.

Ama yine de Mousasi'yi yenmesine imkan yok derim...
Gelelim Mark Hunt'a! Mark Hunt ya.. Adamım... Yani bu kadar iyi bir çene, bu kadar sert yumruklar!.. Bütün lakayıtlığına rağmen bu adamın bugün UFC'de moderm MMA döneminde 3 maç üst üste kazanmış olduğuna inanamıyorum. Helal olsun! Bloodstain Lane, Mark Hunt için 2013'te kemer maçına çıkacak diyor. Ben o kadar ileri gitmezdim ama, çok da şaşırmam. Ama inanılmaz sevinirim. Mark Hunt'ın oyuncağını alırım. Alıcam zaten galba. Bu arada bu herifin Ray Sefo'yla yaptığı K1 maçını izlemeyen varsa hemen youtube'a.. marş marş!

Rampage, Jones karşısında muhteşem bir performans gösterdiği için Bader'ı da ezeceğini sanıyordum. Ancak korktuğum başıma geldi ve Rampage vs. Evans maçının bir benzerini izledik... Ancak sıkıcı Bader'a kızdığımız kadar, hala boksunun üzerine yeterli kickboks eklemeyen Rampage'a da kızmak lazım. Artık zaten yavaş yavaş onurlu bir emekliliğin zamanı geliyor Rampage için.

"Arkadaşlarım bana Murphy der... Sen bana Robocop de!"
Edgar vs. Benson Henderson maçına gelirsek. Söylenecek çok bir şey yok. İki farklı siklette adamın dövüşünü izledik. Edgar gerçek bir cesur-yürek. Benson ise mükemmele yakın bir dövüşçü/atlet. Benim gönlüm Frankie'den yanaydı ama olmadı. Bu adamın daha fazla bu seviyede darbe aldığını görmek istiyor muyum bilmiyorum.

Egdar'ın hemen bir rövanş istediğini okudum. Ama ben birçokları gibi maçı Edgar'ın kazandığını düşünmüyorum. Octagon kontrolü ve zarar veren darbeler kesinlikle Benson'dan geldi. Galip belliydi. Aslında şimdi Edgar vs. Aldo maçı en mantıklı (ve UFC için karlı) maç olurmuş gibi geliyor.


Benson Henderson da Pettis'in 2-3 maç kazanması gerektiğini söyledi ama görünen o ki Pettis'e hemen bir kemer maçı verecekler. Gönlümden geçen Pettis'in kazanması (muhtemelen de kazanır gibi geliyor) ve bu Benson Henderson'un eliyle kalp yapıp, sonra da İsa'ya teşekkür etmesini dinlemekten kurtulmamız...

18 yorum:

Selman ÇETİNKAYA dedi ki...

edgar ın kazanmış olma ihtimaline kesinlikle katılmıyorum..yüzlerdeki deformelere bakarsanız anlarsınız..henderson da bişey göremedim..henderson çok bişeyde yapmadı aslında temkinli yaklaştı ve adım adım kemeri taktı beline..

rampage e gelirsek artık ismi bile heyecanlandırmıyo insanı..keşke biraz daha gayret etse eski haline gelebilse..A takımı filmi bitirdi onu ne yazıkki ...

guida bence kemer maçını hakediyor..çılgınlıgı hücumu saldırganlığı çok güzel ama tedbirli ve dengesiz yapmaması lazım..

Alkan Gültekin dedi ki...

Benson'ın size'ını büyütme ve fiziksel üstünlük sağlama planı tuttu. Edgar sadece bu maça özel değil, bütün maçlarda çok fazla darbe alıyor, dövüş stili defans yapmaya pek müsait değil çünkü. Tabii size çok fark yarattı, Edgar hafif siklet için bile fazla hafif kalıyor açıkçası ve bu mağlubiyetten sonra featherweight'e geçmesi mantıklı gözüküyor (Aldo vs. Edgar maçı bence de bomba olur). Benson da WEC'te Pettis'e o müthiş ninja tekmesi ile yenildiği maçtan beri kendisini inanılmaz geliştirdi. Bunu Guida maçında görmüştük zaten. Şimdi bir rematch olacak. Pettis çok değişik bir dövüşçü, tekvandoyu MMA tarzına adapte edebilen adamlardan (Cung Le, Anderson Silva ki bu adamların ortak özellikleri tekmelerini yumruk gibi kullanabilmeleri). Ama Benson da siyah kemer tekvandocu ve bence Benson Pettis'i iman gücüyle yenerek kemeri korur. Hafif siklette öyle ya da böyle contender olabilecek adamlar Nate Diaz, Jim Miller, Pettis, Maynard, Guida ve Donald Cerrone (Pettis'in nakavt ettiği Lauzon'a ve Miller'a yenilmeseydi Melvin Guillard'ı da sayabilirdim). Bunların arasında Benson'ı etkisiz hale getirebilecek bir adam varsa o da şu sıralar kimselerin beğenmediği Maynard'dır bana göre. Striking olarak Benson çok üst düzey ama size olarak birbirlerine yakınlar ve güreş yeteneği fark yaratır.

Rampage ne olursa olsun gönüllerin şampiyonu.

frankello dedi ki...

frankello dedi ki...
mark hunt kongo'yu yenicek buraya yaziyorum.
28 Kasım 2011 09:03
_CHARLOTTE_ dedi ki...
Mark Hunt Kongo'yu yensin , ben Mark Hunt diye alnıma yazıp Blog-a mailleyecem...
28 Kasım 2011 17:39
Can Evrenol dedi ki...
valla ben de paramı Hunt'a koyardım...
28 Kasım 2011 19:00
its_your_move dedi ki...
Mark hunt biraz tembel olmasa şu an kemer sahibiydi.

bu işten anlayan hardcore mmaciler bu sonucu daha kasım ayında söledi.mark hunt biraz takedown defense geliştirsin tüm hw klasmanına bir tehlikedir.245 poundluk overeemi tutup yere fırlatan bir adamdır.yere alınamaz ise werdum,cain,mir,big foot çenesi şüpheli bu adamların hepsini yere indirir.bence mark huntı bundan sora shane carwin ile eşleştirsinler onuda yenecegine eminim.

Alkan Gültekin dedi ki...

Rampage'i A Takımı filminin bitirdiğini düşünmüyorum. Herif 99'dan beri dövüşüyor. 13 sene. Artık bıkarsın. Couture gibi 45'ine kadar dövüşen adamlar istisna. Adam motivasyonunu çok çok uzun zaman önce kaybetti, Griffin'nden beri idare ediyordu, ki Dan Henderson'ı yenip şampiyon olduktan sonra 4-4 yaptı ve sadece Wand'ı nakavt edebildi. Dizi de sürekli arıza çıkarmaya başladıysa artık bırakmasının zamanı gelmiştir, ya da birazcık frene basar artık. Hem film başına kazandığı para maç başına kazandığının 5 katı. Senede bir filmde oynasa tamam.

_CHARLOTTE_ dedi ki...

@Frankello

Olum sen tartışma çıkartmak için mi böyle yapıyorsun ? Ne antipatik herifsin yahu... Mark Hunt iyi bir yer oyunu olan kimseyle başa çıkamaz. Overeem'i yere fırlattı da ne oldu ? Sonucu hatırlıyorsundur umarım. Adama bak, bu kadar megaloman birini gördüğümü hatırlamıyorum yani.

Ben Frank Edgar kazandı diye düşünmüştüm , hatta baya baya da emindim şok olmadım desem yalan olur.Ancak fight metric-i görünce Ben Henderson kazanmış diyebildim. bu ikili öyle yada böyle yine karşılaşacaklardır diye umuyorum. Zaten Ben Henderson-a karşı 3 kişididen ümitliyim , Pettis , Maynard ve Edgar.

Rampage ise bence Shogun ile rematch yapıp artık eldivenleri duvara asmalı diye düşünüyorum. Ryan Bader ise etkileyiciydi zira Rampage'e takwdown yapmak baya zor anca sanırım artık bir zamanlar zordu diyeceğiz.

Akiyama ise beni harbiden etkiledi , maçı kazandı diye düşündüm ancak juriler biraz akıllanmış olsa gerek ki takedown yapana round-u vermemeye başlamışlar sanırım. Yumrukları kafasıyla etkisiz hale getirmekten vazgeçerse welterweight-de bir yerlere gelebilir gibime geliyor. Bir yerlere... kemere değil.

Anthony Pettis bence ya kemer maçına çıkmalı yada Gray Maynard ile dövüşmeli. Kazanan ise Ben Henderson ile dövüşmeli. 2 alternatif de garibime gitmez. Zira Guida maçının ardından sadece 2 galibiyeti var henüz,biri split desicion , dolayısıyla adaletli olmak gerekirse Gray Maynard ile dövüşmesi bence daha doğru olur.

Can Evrenol dedi ki...

Sevgili Charlotte, iyisin güzelsin haklsıın ama...

_CHARLOTTE_ dedi ki...
Mark Hunt Kongo'yu yensin , ben Mark Hunt diye alnıma yazıp Blog-a mailleyecem...
28 Kasım 2011 17:39

:)

_CHARLOTTE_ dedi ki...

Ben mailledim zaten Blog-a , Kan Sporu Blog'una dememiştim zaten :) Şaka bir yana ne kadar emin olduğumu söylemek adına , mecazi olarak , öyle dedim:)

Neyse Blog-a ilk geldiğimde bu Frankello'ya nedne bu kadar yükleniyorlar diye düşünmüştüm , herifler harbiden haklıymış yani feci antipatik bir adam , üstad evde kalırsın ha benden söylemesi...

sensei dedi ki...

Charlotte, seni erdemsiz pislik herif, biraz onurlu ol ve sözünü tut, yoksa bu vicdan azabıynan yaşayacak değilsin, evladım madem mma hakkında bilgin yok neden sensei ustandan eğitim almıyorsun, yada neden işi bizim gibi üstatlara bırakmıyorsun da utanmadan tahminde bulunuyorsun, yazıklar olsun sana,....mark hunt yazısı sonsuza kadar alnında kara bir leke olarak ay ışığı gibi parlayacak ve göz kamaştıracaktır.....


Frenk seni zalim, neden lan insanları küçük düşürüyorsun bilememişse bir büyüklük gösterebilirdin, ben şahsen charlotte elimi eteğimi öpsün, ayağımı yalasın, dayanamam affederim yufka yürekliyim, çünkü uzakdoğu ve budizm felsefesi bana bunları öğretti...

Unknown dedi ki...

Hocam büyüksünüz. Bunlar çoluk çocuk takımı. Çükünün varlığını iki sene önce keşfetmiş tipler. Mabadınızı öpsünler ve gayri herşey tatlıya bağlansın ellaam.

Salinta dedi ki...

sensei,adamımsın yemin ediyorum bayılıyorum senin şu yorumlarına. :)

_CHARLOTTE_ dedi ki...

Sensei senin ağzını matbaa zımbasıyla zımbalarım , bırakırım bir dağa seni, çivilerim ağaca ormana feng shui havası katarsın , ay ışığında meditasyonunu yaparsın hemde klavye başında deve gibi geviş getiren bir ayı olduğudundan dolayı biraz kilo verirsin. Kung Fu Panda seni...

Valla belediyeyi arayacağım , şunu yakalayıp , uyutup barınağa atsınlar , Tuzlada bunun gibilere baya iyi bakıyorlar.

@Unknown

Milletin çüküyle ne derdin var anlamadım , istersen gel bu konuya bir '' El '' at...

Unknown dedi ki...

Hocam gençliğin bu blogu takip etmesinin tek sebebi sizsiniz. Can beye (Evrenol'a lavuk Can'a değil) kucak dolusu teşekkürler. Baba parası yiyen asalak twink ergenlerin butthurt bağrışlarına bakmayın. İt ürür kervan yürür.

Alkan Gültekin dedi ki...

sensei osursa ninjalar sıçar burda, osu sensei!!!

sensei dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
sensei dedi ki...

Zat-ı muhteremler sağolun.... sayın shaolin rahipleri sizden ricam; lütfen aklı selim hereket edelim, ne yapsın fakir kendi akıl ölçüsünde bizlere faydalı olmaya çalışıyor, şu anda bu yolunu kaybetmiş, libidosu düşük şahsın günahkar ruhu çok acı çekiyor ve büyük bir travma yaşıyor, dolayısıyla kızmamamız ve ona acımamız gerekiyor, lütfen büyüklüğünüzü gösterin ve elinizi, ayak parmak aranızı yalayıp makatınızı öptüğü taktirde bu marifetsiz, eklembacaklı familyasına mensup, insansı omurgalıyı, karanlık çağ orgunu affedip büyüklük göstereceğinize söz veriniz.....bu kayıp ruha yolunu bulmasında yardımcı olunuz lütfen..bu utançla harakiri yapar ise hepimiz üzülebiliriz...

_CHARLOTTE_ dedi ki...

@Unknown

Dallama sen yumurtaya önce gitme yarışında bir spermken ben MMA maçlarını takip ediyordum. Senin gibi yavşaklar burada milletle laf yarıştırırken biz sizi bilgilendiriyoruz. Ama aynen dediğin gibi işte it ürür kervan yürür. İtlikten vazgeçmeyecek gibisin zaten.

@ Sensei

Olum seni çocukken kuytuda sıkıştırıp götten mi siktiler , sürekli bir makat lafı ağzında. Fobin mi var ne bu böyle ? Ananla harakiri yapıyorum şu an ;) Amk 2 tane dallama gelmiş burada birbirlerini sikiyorlar , olum bu kadar seviyorsanız birbirinizi sensei alsın götürsün seni dağlara orada rahat rahat götten meditasyon yaparsınız. Amk ibneleri... Ulan eline klavyeyi alan sensei kesiliyor anasını satayım.

ncanerozturk dedi ki...

@charlotte http://www.youtube.com/watch?v=40Kt-hlLgPo&feature=share

Unknown dedi ki...

@ Charlotte

Gardaş ben sana demedim ona buna laf eden Murat diye bi yumuşakça var ona dedim. Sana saygım var alt devrem.

Yorum Gönder