Pazartesi, Kasım 23, 2009

Forrest Tito'dan rövanşı aldı

Forrest Griffin, 2006 yılında, UFC 59'da kaybettiği maçın rövanşını Tito Ortiz'den UFC 106'da aldı. 18 aylık bir aradan ve ciddi bir bel ameliyatından sonra kafese dönen Tito Ortiz, ilk 2 raund sonunda belki de galebe çalan taraftı. Forrest'ın nefis yumruk ve tekme kombinasyonlarına, ilk 2 raundda  takedown'lar (yere alma) ile karşılık veren Tito, yerde dirsek ve yumruklarla Forrest'ı oldukça hırpaladı. Ancak Ortiz 3. raundda tutunamadı. Forrest, Ortiz'i yıkamasa da, ayakta pes ettirdi diyebiliriz. 
(Yine maçın sonunda jurilerden biri maçı Ortiz'e vermedi mi! Delircektim. Beni küfür ettirecekler sonunda burdan, o olacak)

Gecenin diğer bir galibi Josh Kosheck'ti. Koscheck, maçtan sonra basın toplantısında GSP ile Dan Hardy eşleşmesine tepki gösterdi ve Hardy'den önce GSP ile kendisinin dövüşmeyi hakettiğini iddia etti.

Gecenin en iyi maçı ise Küçük Nog'un muhteşem UFC ilk-maçıyla geldi. Antonio Rogerio Nogueira, Luis Cane'i 1 dakika 56 saniye içinde nakavt ederek, UFC'ye bomba gibi bir başlangıç yapmış oldu. Kara kuşak BJJ ve 2006 Brezilya boks şampiyonu olan Küçük Nog, PRIDE'da fırtına gibi esmesinin ardından 2007'de Sokoudjou tarafından şok bir şekilde 23. saniyede nakavt edilmişti. Bu mağlubiyetten sonra ise tekrar kazanmaya devam eden küçük Nog, şu anda 6 maçlık bir galibiyet serisi yakalamış durumda. 

13 yorum:

Adsız dedi ki...

üslübun hiç güzel değil kimsen

El Ramiro dedi ki...

Selamlar,keşke Antonio Rogerio Nogueira'nın aldığı sükseli galibiyete de yer verseydiniz.Minotoro, Sokoudjou mağlubiyetinden sonra önüne geleni ezip geçmye devam ediyor ki Luis Artur Cane'in bugüne kadar diskalifiye olduğu maç dışında mağlubiyeti yoktu.İyi bir dövüşçü olmadığını düşündüğüm Phil Baroni ise yine yenildi.Kemer mücadelesine gelince bencede GSP'nin karşısına çıkmak Josh Koschek'in hakkı,en azından bunu Dan Hardy den fazla hakettiğini düşünüyorum.

Can Evrenol dedi ki...

El Ramiro, hatırlattığın için teşekkürler! Kartta böyle bir maçın olduğunu unutmuşum bile!
Bu haftasonu işlerim yüzünden izleyemedim UFC'yi. Ardından torrentini çok aradım ama bulamadım sonunda sadece Ortiz vs Griffin ve Koscheck'in maçlarını tek başlarına izledim.
Ekleme için teşekkürler

ahmet dedi ki...

Yahu Anthony Johnson'ı BJPenn arkadaşla şişirdik,şişirdik oda çıktı bom diye patladı:)Josh Koschek karşısında.
Hayal kırıklığı yarattı bende açıkcası.Ama öte yandan Koschek müthiş dövüştü ve her bir anını haketti mücadelenin.
GSP ile dövüşme meselesini kimin hakettiğine gelince;Ben katılmıyorum Koschek'in dövüşmesi gerektiğine.Boşuna laf attı dövüş sonu.
Kemer mücadelesi yapabilmek için devamlılık gereklidir.Hardy'nin UFC ve diğer MMA müsabakaları dahil toplam 7 maçlık kazanma serisi var.Sadece UFC'de 4 maçtır yenilmiyor.
Bunun karşısında Koschek halihazırda bir sefer GSP'ye yenildi.Sonra onun üstüne 2 maç daha kaybetti.Yani öyle çok sağlam gelen bir kariyeri yok.
Kemer mücadelesi yolunda bir maç kaybetmek demek çıktığınız tüm merdivenleri geri inmek demek neredeyse.Bu yüzden sapına kadar Hardy'nin hakkı GSP ile dövüşmek.Hiç ağlamasın Josh :)..

Gecenin maçında ise Tito kötü dövüşmedi hatta son raunda kadarda kazanıyordu bence ama en son raunda birden düştü ve kaybetti maçı.Forest Griffin açısından tabi iyi oldu bu zira bir mağlubiyeti daha kaldıramazdı UFC kariyeri.Gerçi nedenini bilmediğim bir sevgisi var UFC nin bu adama onuda çözebilmiş değilim.Çok sıradan bir dövüşçü olduğunu düşünüyorum.

Sevgili Can kaçırdığın organizasyonlar için torrentlerde aranmana gerek yok bence.MMA forumlarına her org sonrası max ertesi gününe kadar birileri yüklüyor tüm geceyi ve paylaşıma anında sunuyorlar.Ben bu şekilde takip ediyorum sürekli..

Can Evrenol dedi ki...

hangi sayfalar Ahmet?
forumların linklerini verirsen oralara bakarım bidahaki sefere

ahmet dedi ki...

www.mmalinker.com

Şuana kadar karşılaştığım en sağlam mma sitelerinden biri bu.Forum sayfasına girip bulabilirsin.Epeyce sağlam bir arşiv var bu forumda.

www.mma-bb.com

Bunuda yeni keşfettim.Çok başarılı.Harika bir arşivde burada var.Son zamanlarda sürekli bunu kullanıyorum.

Bu iki site fazlası ile besleyici olacaktır eminim.(üyelik gerektiriyor.2dklık iş)

Selman ÇETİNKAYA dedi ki...

griffin e olan sevgi bence tuf maçı finalinde stophan bonnar la yaptığı maçla alakalıdır..bence o sevgi oradan geliyo..tuf finallerine göre mükemmel bir maçtı gerçekten her iki tarafta yıkılmadı sonuna kadar mücadele etti..Can ın da söylediği gibi bu yüzden dana white ta her iki dövüşçünün ne olursa olsun ufc de dövüşeceğini söylemişti..buradan da anlayabiliriz..bence de griffin yeterli derecede değil ki bu şahıs hafif ağırsıklet kemerini rampage i yenip beline takmış birisi..burası da bi garip..daha garibide shogun u submission ile yenmesiydi..yani nasıl bir adam bu çözemedim sen rampage le hogun u yen ama git keith jardine ye yenil hem de nakavt la..gerçekten ilginç bir dövüşçü Ahmet cim..

Unknown dedi ki...

www.mma-core.com'u şiddetle tavsiye ediyorum

BJ Penn dedi ki...

@Ahmet
Anthony Johnson'ı çok şişirmişiz anlaşılan:) Koscheck hiç aman vermedi adamcağıza.

Koscheck'in title shot için söyledikleri bir yere kadar doğru fakat daha iki maç önce kötü nakavt olan bir adam Koscheck. Şunu da unutmamalıyız ki kemer maçına en çok hak eden değil, en çok ilgiyi çekecek dövüşçü çıkar. Sonuçta UFC ticari bir organizasyon. Forrest da Rampage'e karşı kemer maçına çıktı ve o şansı Jardine bence daha fazla hak ediyordu. Keith, Forrest'ı ve Chuck'ı yenmişti. Forrest ise Keith'e kaybettikten sonra Hector Ramirez'i ve Shogun'ı yenmişti. Ama Forrest maça çıktı çünkü bir TUF sezonunu ve kemer maçını Forrest daha fazla izlettirirdi. Selman'ın da dediği gibi Forrest her zaman TUF1 finalinin hatırına UFC'de kalacak. Hiçbir özelliği en iyi değil ama hiçbir yönden kötü de değil. Ayakta gayet iyi (nakavt gücü olmasa da), yerde de ortalamanın üzerinde. Tavan yaptığı maç Rampage maçıdır. Oradaki oyun planı mükemmeldi. Bir daha da o seviyede bir maça çıkar mı onu bilemeyiz. Tito ile yaptığı maçı kazanması iyi oldu fakat jürinin bugüne kadar verdiği kararlarla tutarsızlık yaratıyordu. ABD'de take-down'lar (ne yazık ki) çok önemlidir ve Tito da maçı kazanmak için gerekli puanları ilk 2 raundda topladı.

Amir Sadollah için çok şey yazacağım ama nazar değer diye yazmıyorum:) Baroni'ye hak ettiği sopayı atması güzel oldu. Baroni'yi ve takım arkadaşı Coleman'ı Pride'da Shogun'a yaptıklarından dolayı sevmiyorum. Umarım hep sopa yerler.

El Ramiro dedi ki...

Can,konuya eklemeniz için bende teşekkür ederim.

Middleweight da Nate "The Great" Marquardt en sevdiğim dövüşçülerden biridir,ara sıra ilginç yenilgiler alsada Anderson Silva'dan sonra Dan Henderson ile ikisi sıkletin en iyilerindendir. Popularitelerinin yüksek olması iyi dövüşçü olmalarından kaynaklanır,nitekim son Demian Maia maçı da bunun en güzel örneğidir. İşte Josh Koscheck in durumunu da buna benzetiyorum,sonuçta bu adamın aldığı yenilgiler GSP ve Thiago Alves gibi isimlere karşı alınmış,keza Diego Sanchez gibi birisini yenmiş.Dan Hardy'nin iyi bir serisi olsa da henüz GSP karşısına çıkmayı hakedecek galibiyetlerinin olduğunu düşünmüyorum.

Bu arada bende maçları mma-core.com ve mmajunkie.com adreslerinden online olarak izliyorum,gayet güzel arşivleri var,bir çok eski maçı da buldum;)

Selman ÇETİNKAYA dedi ki...

mma-core.com mükemmel bir site hatta en iyisi diyebilirim..arşivi sağlam eski maçlar varsa eğer arşivde videolarda kesinlikle sorun yoktur..isterseniz boxing-core.com ve kickboxing-core.com kategorilerine de girebilirsiniz..bir maç videosunu açtığınızda sağ tarafta dövüşçülerin resimlerini çıkartır..hangi dövüşçüye bakmak isterseniz resmin üzerine tıklarsınız ve yaptığı maçlar çıkar karşınıza hangi maçı kazanıp hangilerini kaybettiği hakkında..ve yaptıkları maçların organizasyonlarına tıkladığınızdada o organizasyondaki maçları bulursunuz ve orada video seçeneği var ona tıkladığımızda da o eventin maçlarının videolarını bulabilirsiniz..gerçekten çok sağlam bir site..tavsiye ederim herkese..

Adsız dedi ki...

Hum Animal (mma-core)tam aradığım tarz da bir siteydi.Teşekkürler.

Unknown dedi ki...

rica ederim iyi seyirler

Yorum Gönder