Salı, Ağustos 16, 2011

UFC on Versus 5: Chris Lytle’dan mutlu son... Dan Hardy için karanlık günler devam ediyor..

(Kansporu için yazan: Gökhan1985)

Ara-etkinlik olarak da bilinen "UFC Live", "UFC Versus" gibi eventlerden biri daha geride kaldı... Chris Lytle için jübile anlamında olan bu etkinlikte, bir MMA yıldızının emekliliğine tanıklık ettik. Gecenin ana kartındaki maçlar kalite açısından çok da kötü değildi. Chris Ltyle'a maçtan sonra bir de harley-davison motorsiklet hediye edilmesi de etkinliğin ayrı bir ilginçliği oldu.

Amir Sadollah vs. Duane Ludwig
Octagon'daki en iyi muay thai dövüşçüleri arasında gösterilen TUF birincisi Amir Sadollah bu sefer sert kayaya çarptı. Bir önceki maçında MMA severlerin büyük beğenisi kazanan  DaMarques Johnson’ı ezici bir üstünlükle yenen siyah kuşak sambocu bu sefer aynısını Duane’e yapamadı. Maç her şeyiyle Duane Ludwing’indi. Karşılaşma iki dövüşçününde kazanma isteğiyle ilerlediği için seyirciye guzel anlar yaşattı. Ancak her iki tarafın da açık dövüşmesi iki MMA'cininde performansını bir hayli etkiledi. Özellikle Duane Ludwing’in birkaç yumrukla Amir Sadollah’ı indirebilme fırsatı varken güçlü vurmayınca rakibini sarsmakla yetindi. Sadollah ise push kick (ön itici tekme) kullanmaktan pek öteye geçememesinin yanında kavrama oyunlarından da (clinch) istediğini alamadı. Sonuç olarak maçı sürpriz olan taraf ve tekrar veltersiklette dövüşen Duane Ludwing kazandı.

Donald Cerrone vs.  Charles Oliveira

Gecenin en güzel maçlarından birinde ‘The Cowboy’ ardı arda 5. maçını kazanmış oldu. Maç içinde tecrübesini konuşturan kickboks temelli Donald Cerrone, genç rakibine geçit vermedi ve bu sefer bir önceki maçın aksine rakibini bitirmek için üzerine gitti.
Diyaframa çıkan müthiş aparkattan sonra Brezilyalı kendini toparlayamadı. Yerde yumruklara mahkum olmasının akabininde hakemin araya girmesiyle teknik nakavtla maçı kaybetti. Donald Cerrone bu yumrukla "gecenin nakavtı" ödülünü de kazandı. Tabi hemen belirtmek gerekir ki maçı kaybetmesine rağmen Charles Olveria bir şampiyon potansiyeline ve ruhuna sahip olduğunu açıkça ortaya koydu. Henüz 21 yaşında olan ve kariyerine tam 14 galibiyet sığdırması son derece dikkate şayan bir özellik.

Bu maçı kaybetmiş olmasına rağmen, tek eksiği tecrübe olan Charles'ın, UFC hafifsikletinde geleceğin şampiyon adayları arasında gösterilmesi an meselesi.


Jim Miller vs.  Ben Henderson
Ben Henderson’un adeta devleştiği maç, WEC’in kapanıp buradaki dövüşçülerin UFC’ye gelmesinin ardından bu sikletin nasıl da bir ilgi odağı bir haline geldiğini gözler önüne seriyordu. Gecenin maçı seçilebilecek kapasiteye sahip bu karşılaşmada Jim Miller'ın kol kilitlerine, bacak kilitlerine ve boğmalara sabırla karşı koyan ve rakibini döven ‘Smooth’ maçı 30-27, 29-28, 30-26 ile puanla kazandı. Jim Miller, yer oyununda pozisyon koruyacağına hemen rakibini bitirmeye çalıştığı için kendini yorup, alta düştü ve altta Henderson'dan baya bir yumruk yedi. Maçın hikayesi aslında buydu. Bundan önce sadece iki maç kaybeden (ki bu maçların birisi Frankie Edgar ve diğeri Gray Maynard maçlarıdır) Jim Miller, top contender (unvan maçını hak eden müsabık) adayları arasında kendine yer bulmaya devam edecektir. UFC'deki ikinci galibiyetini alan eski WEC şampiyonu Henderson, yakın gelecekte Anthony Pettis ile bir rövanş maçı ihtimalini akıllara getirdi.

GECENİN ANA MAÇI: Dan Hardy vs.  Chris Lytle
Chris Lytle için bir elvada niteliğinde olan maç, tecrübeli dövüşçü için mutlu sonla bitti. 36 yaşında olan ve bugüne kadar tam 54 maça çıkan ‘Lights out’ artık emekli oldu.
Son maçında kendisine dişe diş bir rakip verilen Lytle, yine pes ettirme ustalığını ve fırsatçılığını kullanıp İngiliz rakibini boğarak hem gecenin pes ettirme ödülünü hem de gecenin maçı ödülünü kazandı. Emekli olduktan sonra itfaiyeciliğe devam mı eder bilemeyiz ancak UFC tarihinde en çok bonus kazanma rekorunu elinde tutan Chris Lytle’a şükranlarımızı sunuyoruz. UFC ile ilişiği kesilmesi an meselesi olan Dan Hardy ise arka arkaya bu dörüdüncü yenilgisini almış oldu. Eski Dan Hardy'nin yerinde yeller esiyor desek pek de abartmış olmayız. Maç içinde çok defa ayaklarını kullanması gerekirken bundan kaçınan ve rakibinin boksuna boksla karşılık veren Dan Hardy, ilk yere alma girişiminde boynunu kaptırdı... Georges St. Pierre ile yaptığı unvan maçından sonra söylediği "ben pes etmem" lafını yemiş oldu. Acilen toparlanıp eski günlerine dönmesi gereken ‘Outlaw’, Britanya’ya yine boynu bükük dönüyor.

1 yorum:

KeTo dedi ki...

Karlos Vemola hayal kırıklığına uğrattı. Son maçında Seth Petruzelliyi yerden yere vuran adam UFC ye adımını yeni atan 23 yaşındaki Ronny Markes ten 3 round boyunca dayak yedi. Hemde güreşte ezildi. Markes e dikkat, tehlikeli olucak gibi.

Amir Sadollah - Duane Ludwig maçı hüzel bir tayboks mücadelesiydi, nadir oluyor böyle maçlar.

Hardy - Lytle maçında, ikinci round sonunda cutman in Chris Lytle a maçta çokça kullandığı vücuda yumrukları nasıl atması gerektiğini söylemesi ilginçti, seveni çok sanırım.

Yorum Gönder