Pazartesi, Eylül 26, 2011

UFC 135 prelim'ler (undercard)

(Kansporu için yazan Gökhan1985)

Gecede undercard maçları için ne çok iyi nede çok köyü diyebiliriz. Main card'taki gibi kimi zaman vasat, kimi zamanda heyecanlı maçlar vardı. Ancak şunu söyleyebiliriz ki bir undercard'ta bu gece kazanan dövüşçülerden bazıları bir sonraki eşleşmelerinde kendileri main card'ta bulmaları sürpriz olmaz.

James Te Huna vs. Ricardo Romero 
47 saniye içerisinde artık yok olmaya yüz tutmuş olan Ricardo’yu nakavt eden James Te Huna bir önceki yenilgisini çabuk unutturdu. İlginç bir navakt da diyebiliriz; önce yere düşürmeyi engelledi ardına birkaç yumruktan sonra Romero uykuya dalıverdi. Hemen burada Ricardo için de bişeyler söylemek lazımki bu adama son iki maçtır neler oluyor anlamak mümkün değil bir önceki maçında da Kyle Kingsbury’e 21 saniyede teknik navakt olan dövüşçü hiç havasında değil anlaşılan. Dövüşlere çok isteksiz çıkıyor ve karşılığını da alıyor.

Takeya Mizugaki vs. Cole Escovedo 
Aksiyon dolu iki raundun ardında iki dövüşçüye de saygı duymak gerekir kanısındayım. İkisi de açık ve ne istediğini bilerek dövüştü ayrıca bu çapışmadan galip taraf olarak ayrılan japonu da kutlamak lazım. Genelde bilindiği üzere Japon dövüşçüler pek ayakta dövüşmeyi tercih etmezler ama bu sefer farklı oldu ve Takeya Mizugaki kariyerine 15. galibiyetini ekledi. Takeya’nın yumrukları Cole’den daha etkiliydi ki Japon dövüşçü ikinci ronundda rakibinin üstüne gitti ve işi bitirdi. Tabi Cole Escovedo’nun da son 5 maçından 4 ünü kaybettiğini ve performans açısından kötü bir dönemde olduğunu da belirtelim.

Nick Ring vs. Tim Boetsch 
TUF'tan hatırladığımız Nick Ring ile PRIDEvari bir dövüşçü olan ‘The Barbarian’ maçını özellikle izlemenizi tavsiye ederim. Maç vasat olmasında rağmen zaman zaman seyirciyi heyecanlandıracak anları oldu. Bunda özellikle Tim Boetsch’in judo atışları jeneriklik olarak bayağa etkiliydi, hele son raunddaki uchimata Nick Ring’i resmen 180 derece döndürdü. Üç raund da her açıdan Tim Boetsch’indi. Maçı puanla kaybeden Nick Ring ise ilk MMA mağlubiyetini aldı. Aslında TUF sezonunda Court McGee yi yenen tek adam olan Nick Ring o zaman maçtan sonra dizindeki sorunda dolayı yarış dışı kalmıştı. İyi bir dövüşçü olsa da bu seferki maçında bir hayli korkak dövüştü ve kaybetti böyle devam ederse maç kazansa bile bence kontrat yenilemesi zor gibi.

Tony Ferguson vs. Aaron Riley 
TUF şampiyonu olan Tony Ferguson hemen önceki sikleti olan hafif siklete geri döndü ve ilk galibiyetini aldı. Bu dövüşçü ilerde adından söz ettirecek gibi duruyor. Maç içinde uzun mesafe avantajı güçlü boks yeteneği ile iyi değerlendiren ‘El Cucuy’ rakibinin çenesini kırdı. Gerçekten görmelisiniz ki Aaron Riley’nin ilk raundda yediği müthiş aparkatlardan sonra çenesi aşağıya doğru uzayıverdi ve tabiî ki maça devam edemedi. Karşılaşma teknik nakavtla Tony Feguson’un oldu.

Junior Assunção vs. Eddie Yagin maçını ise izlemedim. Assunçao çok üstünmüş ki 30-26, 30-26, 30-27 gibi bir skorla maç almış.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder