Pazar, Eylül 18, 2011

UFC Fight Night 25: Sonunda battaniye Shields'ı nakavt eden biri çıktı!

(Kansporu için yazan Keto)

Bellator'lu, Mayweather - Victor Ortiz'li, hatta Mr. Olympia'lı yoğun bir gecenin içinde, bir de radarın altından uçan UFC Fight Night 25 vardı. Maçların yanında bir de Rampage ile Bones röportajı diye başlayıp, Joe Rogen'ın aradan çekilmesiyle laf dalaşına dönüşen dakikalar programa renk kattı. Geneli "Güreşçiler kickboksçulara karşı" temalı ana kart, genelden bir eksik, dört maçtan oluştu.

Jake Shields vs. Jake Ellenberger (Velter Siklet) :
Maçtan önce Shields'ı babasının ölümü ile ilgili konuşurken izledik. Durumunu, maçı bırakıp bırakmamayı düşünmesini, sonradan devam etmeye karar vermesini anlatıyordu. Maça dönecek olursak: Ellenberger maçın başında gücünün farkını hissettirmeye başladı. Atak yaparken de, savunurken de rahattı. İlk raundun başlarında Ellenberger Shields'in boynundan tuttu, birini karna diğerini kafaya kullandığı iki diz darbesinden sonra yere savurduğu Shields'e ardı ardına yumruklarla saldırıya devam edince hakem araya girdi. Maç ilk roundun elli üçüncü saniyesinde teknik nakavt ile sona ermiş oldu. Böyle devam ederse, Shields'i ezip geçen Ellenberger için ünvan maçı çok yakın gibi gözüküyor.


Court McGee - Dongi Yang (Orta Siklet): 
Ana kartın başta bahsetmiş olduğum temasına uymayan tek maçıydı. Çoğu kafesin ortasında karşılıklı girişimlerle aktif geçse de, Görmeye değer pek birşey yoktu. McGee sürekli bastıran taraftı, iyi bir boks sergiledi. Yang'ın ikinci roundun ortalarından itibaren yorulmasıyla McGee'nin işi daha kolaylaşıyor gibi gözüküyordu. Fakat üçüncü roundda Yang, sol kroşesini McGee'nin yüzüne sağlam oturtunca işler değişti. Maçın tek heyecanlı geçen bu kısmıda Yang'in yorgunluktan işi bitirememesi ve McGee'nin de toparlanmasından dolayı çok sürmedi. McGee'nin giyotin girişimiyle maç sona erdi. Jüriye kalan maçı oy birliği ile kazanan dövüşçü, TUF 11'in şampiyonu Court McGee oldu.

Erik Koch - Jonathan Brookins (Tüy Siklet):
Hızlı başlayan maçta Brookins, Koch'u hiç beklemeden kafese yasladı. Yere alma konusunda başarılı olamasa da, kısıldığı yerden çıkamayan Koch'u ufak darbelerle yıpratmaya çalışıyordu. İkinci raundda açılan Koch, Brookins'i uzağında tutmayı başarıp, etkili ataklarda bulundu. Brookins antrenman döneminde sanki güçlü yönlerinin üzerine gitmiş (güreşinin). Maçtan önce de "güreşime güveniyorum" şeklinde konuşmuştu. Fakat ayakta pek bir varlık gösteremedi. İkinci raundun sonlarına doğru Koch'u yere almayı başarsa da, yine etkili olamadı. Üçüncü raundda iyice vites yükselten Koch karşısında solmaya başladı. Aldığı darbelere karşılık vermeyip sadece yere almaya ya da kafese sıkıştırıp yıpratmaya uğraşıyordu. Seyirci iyice sıkılıp yuhlamaya başladı. Üç raundun sonunda maç jüriye kaldı. Kazanan, oy birliği ile Koch oldu. Rakibinin sağlam bir cevap verememesinden kaynaklansa da, doğru düzgün saldıramayan bir güreşçinin, bunların üstüne bir de çenesinin sağlam olması aşırı sinir bozuyor. Bir kez daha bu tip bir durum yaşamış olduk.

Alan Belcher - Jason MacDonald (Orta Siklet): 
Farklı sakatlıklardan dönen iki deneyimli sporcu vakit kaybetmeden ataklara başladılar. Belcher ile kick boks mücadelesine girmeyen MacDonald'ın, Belcher'ı yere alma girişimi ters tepti. Üstte kalan Belcher rakibinin gardındayken, gelen kilitleme tehlikelerini, pozisyon üstünlüğü elde ederek savuşturup, ağır yumruk ve dirsek saldırılarına devam etti. Aldığı darbelerle dizlerinin üstüne kapanan MacDonald'ın imdadına hakem yetişti (R1 3:48). Hiçbir paslanma belirtisi göstermeyen "Yetenek" (Alan "The Talent" Belcher) , aksine kendini daha da geliştirmiş. Kafese geri dönmesi bile yeterliyken, Alan Belcher'ı kazanırken görmek daha da sevindiriciydi.

Haftaya gerçekleşecek UFC 135'e ufak bir ısınma niteliğindeki gecenin ana kartı kısa sürdü. Jake Ellenberger velter sikletin kalanına sağlam bir göz dağı vermiş oldu. UFC 135'e gelince, marka değeri yüksek fakat kariyerinin kötü dönemlerinde olan sporcularla dolu olması biraz heves kırıcı. Yine de eşleşmeler ilgi çekici. Güzel maçlar izlemek dileği ile...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder