Pazar, Şubat 19, 2012

UFC on FUEL bir süredir unuttuğumuz enerjiyi geri getirdi!

2012'ye malesef isyan ettirici derecede sıkıcı ve (bence) hakkaniyetsiz maçlarla başlamıştık. Neyse ki sonunda 15 Şubat'taki UFC on Fuel, aradığımız heyecanı geri getirdi!

- Ivan Menjivar, gecenin ilk yıldızıydı. Maça oldukça sağlam başlayan John Albert karşısında bir ara nakavt olmak üzere gibi olsa da, Menjibar Sakuraba-vari bir şekilde ayakta kalmayı başardı. Ardından yine Sakuraba-vari bir şekilde beklenmedik bir atakla rakibini sersemletti (dönerek ters yumruk). Sakuraba gibi rakibini submit etti. Ve maçtan sonra da Sakuraba'ya teşekkür ederek, bizim kitabımıza ismini altın harflerle yazdırdı.

- TJ Dillashaw, UFC'deki ilk galibiyetini alırken, Walel Watson da muhteşem jiu-jitsu'suyla dikkat çekti, ve Dillashaw'un sayısız submission saldırısından kurtulmayı başardı.

- Stipe Miocic, ağırsiklettte dikkat edilmesi gereken, çok güçlü yumruklara sahip bir dövüşçü olduğunu Phil De Fries'i 49 saniyede nakavt ederek gösterdi. Gecenin nakavtı ödülünü kazandı.

- Stefan Struve, Dave Herman karşısında teknik olarak hatrı sayılır bir ilerleme kaydettiğini gösterdi.

- Diego Sanchez vs. Jake Ellenberger maçı beklenildiği gibi muhteşem ötesi bir savaşa sahne oldu! Jake Ellenberger son dakikalarda çok zor duruma düşse de ilk 2 raunddaki muhteşem performansıyla galibiyeti hakeden taraf oldu.

- Diego Sanchez'in maçtan sonraki haykırışına katılmamak elde değildi: "Hani bütün main event'ler 5 raund olacaktı?!".. Gerçekten bu maç 5 raund gitse acaba nolurdu sorusu, geceden geriye kalan tek diken oldu.

- Diego Sanchez, CV'sine inanılmaz bir şekilde bir "gecenin maçı" ödülü daha eklemiş oldu. Bu, Sanchez için üst üste 3., toplamda 6. oldu!

- Şimdi Carlos Condit ve Jake Ellenberger arasında Internim (geçici) Welterweight kemeri mücadelesi olması bekleniyor.

- Diego Sanchez'in maçtan önce haçla salona girmesi garip, komik ve eğlenceli bir detaydı. Her maçtan sonra Tanrıya ve İsa'ya teşekkür eden dövüşçüler arasında benim için sempatisini korumayı başaran tek adam Sanchez galba.

2 yorum:

Alkan Gültekin dedi ki...

hate to say i told you so... co-main ve main eventler fazlasıyla heyecanlıydı, Ivan Menjivar abimizin galibiyetinden memnuniyet duyduk. Dillashaw iki round'u 10-8 aldı sanırım, bayağı ezici kazandı. Dave Herman klasiği yaşandı, ilk roundda tüpü bitirdi, taksiyi stop ettirdi. Sanchez yavrum ise yazık, Ellenberger'ın son kurbanı oldu. Evet ya, hani tüm main eventler 5 round olacaadı, belki yavrum Sanchez Ellenberger'ı bitireceidi. gerizekalılar sadece fox ve ppv'den yayınlanacak eventleri 5 round yapmış, diğer kanallarda yayınlananları unutmuşlar. Dana da farketmiş bunu, bundan sonraki tüm ufc eventlerinde geçerli olmak üzere main eventler 5 round. bu arada Condit GSP'yi bekleyecek galiba,

Unknown dedi ki...

Demek insnların dindar olması inançlı olması sizi rahatsız ediyor. Herkes sizin gibi ateyist olmak zorundamı acaba???

Yorum Gönder