Salı, Şubat 10, 2009

2008'in panaroması (1)


Akılalmaz bir hızla yükselen MMA sporu için 2008 sürprizler ve büyük ses getiren olaylarla dopdolu bir yıldı. Kimbo Slice, Brock Lesnar ve Gina Carano gibi yeni yıldızlar parladı. UFC bir marka olarak gücüne güç kattı, AFFLICTION sahneye iddalı çıktı, Japonya'da PRIDE yerine DREAM kuruldu ve malesef IFL, ELITE XC ve BODOG organizasyonları havlu attı.

KIMBO SLICE furyası!!!
Kimbo sonunda bekleneni yaptı ve MMA dünyasına adımını attı. Sokak dövüşlerinin YouTube üzerinden kazandığı popülarite sayesinde bir internet fenomenine dönüşen Kimbo Slice için birçokları MMA dünyasında bir maç bile tutunamaz diyorlardı. Kimbo bir sokak dövüşçüsünden öte, bir MMA dövüşçüsü olabileceğini kanıtlamak için en doğru şeyi yaptı ve Bas Rutten'i antrenör olarak tuttu.
İlk iki rakibini de (biri Tank Abbot olmak üzere) 45 saniye altında KO eden Kimbo Slice, 3. maçında James Thompson'la korkunç bir 'slugfest' ortaya koydu ve adeta bir savaş kazandı. ELITE XC'nin düzenlediği geceyi 6 milyon kişi izledi! Kimbo Slice ESPN dergisine kapak oldu, Kimbo furyası doruğa çıktı!
Ekim ayındaki ELITE XC eventinde son dakikada sakatlanan Ken Shamrock'un yerine Kimbo'nun karşısına çıkan Seth Petruzelli Kimbo'yu 14. saniyede KO edince, yılın en büyük sürprizlerinden biri gerçekleşmiş oldu, Kimbo Slice duvara çarptı, ELITE XC takip eden haftalarda iflasını açıkladı.
Kimbo vs Petruzelli ma
çını izle:
http://www.mmaroot.com/kimbo-slice-vs-seth-petruzelli-elitexc-video/

UFC vs RANDY COUTURE
AFFLICTION'ın ilk eventinde ringe çıkarak "evet Fedor'la dövüşmeyi çok isterim" diyen MMA'in Amerika'da en çok sevilen ismi Randy Couture, bu hareketiyle UFC'nin sahibi Dana White'ı çok kızdırdı. İkili arasındaki tartışma birbirlerini mahkemeye vermelerine kadar gitti.

YENİ B
İR DEV: BROCK LESNAR
Randy Couture ve Dana White sonunda aralarındaki anlaşmazlığa bir son verdiler ve UFC91, MMA tarihindeki en enteresan maçlardan birine tanıklık etti. Amerikan Güreşi'nden MMA'ye geçiş yapan dev Brock Lesnar herkes için bir soru işaretiydi. Frank Mir'e bir 'heel hook' ile yenilmesine rağmen, ikinci maçında eski UFC şampiyonlarından Heath Herring'i darma dağın etti. Bunun üzerine 1 yıldır maç yapmamış yaşlı kurt Randy ve yeni kan Lesnar arasındaki maç gerçekten harika bir eşleşme oldu.
Brock Lesnar, Couture'u ikinci raund'da 'hammerfist'ler ile TKO edince MMA dünyası hem Randy için üzüldü, hem de Brock Lesnar gibi bambaşka tip bir dövüşçü kazanmanın sevincini yaşadı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder