Salı, Şubat 10, 2009

2008'in panaroması (3)

TITO ORTIZ BOŞ DURMADI
Lyoto Machida'ya yenildikten sonra, basın toplantısına üzerinde "Dana White is my bitch" yazan bir tshirt'le çıkınca, Tito Ortiz apar topar toplantıdan çıkartıldı! Kafes dışında da boş durmayan Tito, Donald Trump'ın "Apprentice" programına yarışmacı olarak katıldı, ardından AFFLICTION ile yorumculuk yapmak için anlaşmaya vardı.

SHAMROCK AİLESI DARMADAĞIN
Hayatımda canlı izlediğim ilk MMA event'i olan Cage Rage 25'de dövüşen Ken Shamrock ve oğlu Ryan Shamrock, ikisi de ilk raund'da KO edildiler. Takip eden haftalarda Ken'in üvey kardeşi Frank Shamrock da Cung Le karşısında aldığı tekmeleri blok ettiği kolu kırılınca maça kırık kolla bir raund daha devam edip sonunda pes etmek zorunda kaldı.

ZAMANSIZ ÖLÜMLER SARSTI
MMA'in en sevilen isimlerinden Evan Tanner, tek başına kamp yapmaya çıktığı dağda benzini ve suyu bitince, başına gelen felaketten kurtulamadı. Bu olay dövüş dünyasını derinden üzdü. UFC'nin tecrübeli isimlerinden Justin Eilers ve Justin Levens de silahlı tartışmalar sonunda aile içi şiddete kurban giderek MMA dünyasından tatsız bir şekilde kaydılar. Özellikle Levens'ın önce ailesini öldürüp sonra intihar etmesi, benzer Amerikan Güreşçilerinin aile katliamlarını akıllara getirdi...


YILIN SON EVENT'İ K1 Dynamite!!2008, YILIN EN İYİ GECESİ OLDU
31 Aralık 2008 gecesi Dynamite!! ile Japonya'da MMA tarihinin en çok izleyici çeken gecesi gerçekleştirildi. DREAM ve K1'in ortaklaşa düzenlediği, daha önceleri PRIDE ve K1'in geleneksel hale getirdiği gecede muhteşem maçlar izleyicileri büyüledi. 2009'a Saitama Super Arena'da onbinler yine bir karnaval halinde girdiler. 18 maçın yapıldığı gecede hayatında hiç KO edilememiş olan Mark Hunt'ı KO eden Melvin Manhoef ve Badr Hari'yi KO eden Alistair Overeem gecenin yıldızlarıydı.


Dynamite!!2008 eventinin maclarini izle: 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder