Pazar, Ağustos 07, 2011

UFC 133: Rashad, Ortiz'i peri masalından uyandırdı. Vitor Belfort eski günlerine döndü. Dennis Hallman'ın slip mayosu dehşet yarattı! Yeni süperstar adayı: Rory MacDonald!

Anton Tabuena tarafından yapılan UFC133 posteri
UFC 133'te geceye Rashad'ın muhteşem performansı, Ortiz'in yenilse de alkışlanması, Vitor Belfort'un Sexyama'ya Wanderlei tarifesi çekmesi, Dennis Hallman'ın slip mayosu, Ebersole'un dirsekleri ve genç süper yetenek Rory MacDonald damgasını vurdu.

Rashad Evans vs. Tito Ortiz
'Suga' Rashad Evans, 14 aylık ring pasından sonra şaşırtıcı derecede sağlam ve her zamankinden daha da iyiydi. Kendisinden en az bir siklet daha büyük gözüken Ortiz'i hem ayakta hem yerde fena hırpaladı. Hem de karşısında belki de kariyerinin en iyi, formda ve tecrübeli Tito Ortiz'i varken! Ortiz bir ara giyotin boğma hareketiyle az kalsın üst üste ikinci sürpriz galibiyetini patlatıyordu ama Rashad artık bu peri masalı buraya kadar dedi. Ortiz o ikinci bacağını da kanca gibi geçirebilse Rashad'ın sonu da Bader'dan farksız olacaktı, orası kesin... O yüzden iki dövüşçü de alkışı haketti, iki dövüşçü de tarihe geçmiş (ve geçecek) isimler olduklarını bir kere daha kanıtladılar.

Rashad'ın hala yuhalanıyor olması da enteresan bir olay. Ne yalan söyleyeyim, benim Rashad'a olan tepkim geçti artık. Özellikle Tito'nun karşısında hem de ayakta son derece cesur yumruklaşmalara girdikten sonra, ve bir de o Ortiz'in solar pleksus'una attığı dizden sonra tamamdır...
- Maçın video özeti: http://sbn.to/ofHwcW

Vitor Belfort'tan Sexyama'ya Wanderlei tarifesi
Belfort, Sexyama'yı uykuya yatırdı
Vitor Belfort dün gece adeta 1998'deki o ünlü Wanderlei galibiyetini tekrar yaşadı, yaşattı. MMA'in gelmiş geçmiş en hızlı ellerine sahip olan adam ünvanını daha uzun süre taşıyacak gibi... Belfort şimdi kemer için Anderson Silva'ya karşı bir şans daha istiyor ama Dana White, Vitor'un daha yolu olduğunu belirtti. Anderson Silva'nın (Okami'yi yendikten sonra) ilk rakibinin Sonnen vs. Stann maçının galibi olacağını biliyoruz.

- Maçın video özeti: http://sbn.to/oNsfSZ

UFC'de %100 takedown defansıyla bugüne kadar sırt üstü yere yatırılmamış olan Akiyama Sexyama, 'PRIDE Grand Prix 2005' şarkısıyla çıkarak gönülleri fethetti, ancak UFC'deki üst üste 3. yenilgisini almaktan kurtulamadı. Maçtan sonra Dana White, Akiyama'yı çok evdiğini söyleyerek muhtemelen ona bir şans daha vereceğini de ima etmekten kaçınmadı.

İşte o slip mayo
Ebersole vs. Hallman'ın slip mayosu
Middleasy'nin haftalardır gözümüze soktuğu kıllı göğsü ve Brian Ebersole'a nedenini tam bilmediğim bir antipati duymaktan kendimi alamıyorum. Ancak Ebersole, veteran Dennis Hallman'ı dirsek darbeleriyle o kadar fena etti ki, artık dün geceden sonra ona saygı duymamak imkansız diye düşünüyorum.

Yalnız bu maçtan sonra doğrusu Ebersole'un performansından çok Halmann'ın slip mayosu konuşuldu. Bence komikti. Önce güldük geçtik, ama ardından şahsen Dana White'ın sert açıklamalarını son derece rahatsız edici buldum. Umarım Dana White bu konuda bir özür dilemek sorunda bırakılır (hiç sanmıyorum ama)... Neyse, bu konuya sonra daha geniş yer ayırmayı düşünüyorum.





Mike Pyle vs. Rory MacDonald
Dikkat! Rory MacDonald geliyor!
Gecenin belki de en önemli detayı Rory MacDonald'ın performansı ile vaad ettikleriydi. Rakibi Mike Pyle'ın hiç de boş bir adam olmaması da MacDonald'a karşı duyulan heycanı körükledi. En son Stephen Bonnar karşısında Jon Jones'u izlediğim zaman böylesine heyecanlanmış ve işte yeni bir yıldız geliyor diye hissetmiştim.  (Sonrasında Jon Jones'un böyle aşağılık bir köpek çıkacağını bilseydim heycanım o kadar fazla olmazdı tabi...) Rory MacDonald'ın hem yerde, hem ayakta, hem tarz olarak, hem güç olarak, yeni bir modern MMA ikonu olması çok ama çok muhtemel...


devamı: UFC 133 undercard izlenimleri

- Maç sonrası Rashad, Ortiz ve Vitor'un basın konferansını izlemek için: http://aol.it/r7yUOX 

10 yorum:

frankello dedi ki...

abi akiyama maçini ben anlayamadim.vitorun yumrugu ıskalamasına ragmen akiyama yere attı kendini yada birakti.ondan sora en az 4 5 tane ense köküne yumruk attı vitor akiyamanin hakemin tam dibinde.bence no contest olmalı o karşilaşma.cünkü son 2 tane enseye yumruk yemeden önce bilinci yerindeydi akiyamanin.

NigelfuckinBenn dedi ki...

Ortiz masalına bi ben kanmamışım. Kariyerinin en iyi formda Ortiz'i geçen geceki değildi. Alakası bile yok. Ama çenesinin hala sağlam oldugunu gördük. Shad beklediğim gibi çıktı daha agresif daha vahşi Tito yu yere aldımı üzerinde durmayı değilde gnp a yönelmeye çalışması vs tam bir canavar oldu adam. Yakında o yuhlamalar kesilir ( gerçi canlı izlediğimden yuhlamalar olduysa dikkatimi çekmedi ).

UFC yapımı dövüşçüler arasında izlemeyi en sevdiğim adam Vitor. Kafa arkasına yumrukları vardı ( Rich Franklin dövüşünde de aynısı olmuştu ). Fakat 10 kez tekrarlasınlar maçı 10 kez de ilk round ko su görürüz diye düşünüyorum.

Ebersole adamım. Dana White ın kızma sebebi normal sonuçta adamın yerdeyken 'balls' ları bile göründü cıbıldak gözlen. İmaj diye bişey var sonuçta.

Mete dedi ki...

Benim gorebildigim kadariyla Vitor'un yumrugu Akiyama'nin kafasinin ust kismina carpti, teget gecti. O anlik sarsinti Akiyama'yi yere indirdi (knock down)...
NC olmasi gerektigini dusunmuyorum. Bildigimiz gibi dovusculerin ayik olmalari degil, istemsel savunma yapiyor olmalari gerek. Akiyama'nin kendine savunmadigini hatirliyorum, son yumruklar da tuz biber oldu..
Ama o yumruklar kafanin arkasina miydir dersen, arkasinaydi... ama bu ense kokune yumruk olayi, yerde diz olmamasi gibi sacma bir olay. Bloddyelbow.com'da bundan bahsetmisler. Bir dovuscunun yere vurulmasi (body slam, yada head-down takedown) cok ama cok daha tehlikeli ama kurallar dahilinde... sacma..
yerdeki dovuscunun kafasina diz atilamamasi
Saat 12-6 darbelerinin kural disi olmasi
Sekizgen icinde don giyilememsi...
bunlar UFC nin gelismesi gereken alanlar..

frankello dedi ki...

abi nasi min olabilrsin 10 defasinda da vitorun alacagina.bence akiyama cok daha iyi ve teknik bir dövüşçü vitordan,herif bariz ayaga kalkmaya calisirken tam kafasinin arkasına iki yumruk yiyince yigildi kaldi.

ayrıca don giyilmesine ben de karşıyım.

Mete dedi ki...

Abi dona niye karisiniz ya?
bence vitor cok kotu bir eslesmeye tabii olmus... akiyama hic ama hic ayari degil vitor'un ellerinin.. 10 degil 30 mac yapsalar, ilk round KO derim ben de

frankello dedi ki...

ibnemsi bi görüntü bence,hayalar,göt direk ortada anasini satiyim.kötü gözüküyor her türlü.

Mete dedi ki...

Abi tutup burda ibne haklari savunucu olmak istemiyorum:) ama ozellikle amerika'da bole bir davranisin cok ters karsilanmasi mumkun... Gay dovusculer fln var UFC'de.
Ayrica Minowaman, Ken Shamrock fln gibi bilinen ve sevilen MMA'ciler de donla geziyor..
TV'de adamin takimlari gozukmesin yorumuna katiliyorum, ibnemsi bir goruntu yorumunun dogru ama alakasiz oldugun dusunuorum

abi harbi herifin donu macin onune gecti..

NigelfuckinBenn dedi ki...

nasıl eminim.hmm çünkü Vitor Belfort round 1 KO makinası ve rakibide ne bir Sonnen onu dakka 1 den aşşagı alıp üzerine yatacak ne de bir Spider Silva beklenmedik şeyler yapacak. Sana göre daha teknik ve iyi olan dövüşcü uykuya daldı. 10 kez daha olsun yine dalar. Tarzlar dövüşleri belirler.

Selman ÇETİNKAYA dedi ki...

ortiz i ko olmasını istiyodum..bi göremedim..hep hakem bitiriyo..çenesi gerçekten çok sağlam..rashad 2009 daki performansını sergilemiyor bile şuan.buna rağmen iyi sayılır.ama asla jones e karşı bişey yapamaz.

akiyama yere düştüğünde şaşırdım..ıskalamıştı halbuki belford ama sıyırırken temas etmişte olabilir kulak bölgesine..knock down olduğunda toparlanması çok zordu zaten ve enseye yedikten sonra direk hareketi kesildi..

Can a katılıyorum..Rory MacDonald jones gibi heyecanlandırdı ve ilerisi için geç olsa da umut verdi..bunun yanında Alexander Gustafsson da gelecek vadediyo bence..defansını geliştirmesi lazım..

Can bu arada sorum olacak..rashad ı niye yuhalıyolar..ve jones ten niye nefret ediyosun..vardır mutlaka bişeyler ama haberdar olamamıştım..

Steppe dedi ki...

Rory MacDonald geliyorr!!! gsp nin karşısına çıkarmı çıkar ama o süt çenesi ona çok dert olucak gibi
akiyamanın olayını çözdüm,ıskalayan yumruktan sonra önünü göremedi ve iç güdüsel olarak başka bir yumruk tehlikesine karşı yüzünü kapattı ve iyice dengesini kaybendince yerde aldı soluğu
enseye yumruk olayına gelince , viltor bunu hep yapıoyor adam bile yumruklarını kontrol edemiyor yada art niyet var

Yorum Gönder